Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Преглед на печата

Публикувано от Imotenbalon 
Re: Преглед на печата
03-01-2009 - 19:12:28
.Нашите диваци с в поза "партер" по безгащи,а ония се държат сякаш сме страна от третия свят и за всяко нещо гледат да си пробутат техните фирми и техните стоки.Абсолютно същата шуробаджанащина е и при тях.Процедурите им наистина са ясни и точни,но са така направени,че парите да се местят от единия джоб в другия.За нас-конфигурация от три пръста с преобладаващ среден.

Салвадор, с кое не си съгласен?? Аз си мислех че който плаща той и поръчва музиката. Още преди да захленчиме пред вратите на ЕС, беще ясно какви са правилата на играта!!
*huh*
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 19:05:06
Една лека разходка из необятното интернет пространство ме доведе до тази лека статийка от някой си Михаил Дерер,който дръзва да нарушава спокойството на "инвеститори" и "предприемачи" :

Подареното развитие не е трайно:


В продължение на години българските зимни курорти процъфтяваха, благодарение на бума на недвижими имоти, поддържан основно от британски и ирландски инвеститори. След като международната банкова криза пресуши източника на кредитирането, този пазар се самовзриви, а стойността на този преди доходоносен бизнес, се изпари бързо. Подобни сценарии имаше и в други части на Източна Европа. Онова, което остана, са празни нови апартаменти, недостроени хотели и замразени строителни прощадки.
Никой не купува, пазарът е блокиран. Такава е картината в българския планински курорт Банско в края на 2008 година. Една трета от намиращите се в чуждестранно притежание апартаменти - някои от които бяха зукупени по интернет, без собственицити им изобщо да са стъпвали в града - отново са обявени за продан, понякога и на половин цена. Цените на недвижимите имоти тук са паднали с около 40% до нива между 600 и 900 евро на квадратен метър. Прогнозите за 2009 година също предвиждат намаляващ брой туристи за цяла Южна Европа и не предвещават нищо добро за този важен икономически клон в България. По Черноморието някои притежатели на хотели вече предлагат собствеността си, натоварена от високи дългове, за по едно евро...
Прекалено много българи бяха заложили през последните години на растящите цени на недвижимите имоти, търговията и туризма. Само че благосъстоянието, идващо от тези области, беше подарък, чиято стойност не беше изработена в реалната икономика. Строителните предприемачи изграждаха търговски центрове, но не и фабрики, а потребителите купуваха вносни луксозни автомобили и телевизори с плоски екрани.
Кризата сега действа отрезвяващо. България ще залплати своята цена за това, че не се възползва от кредитния бум, за да задвижи производителността и да стимулира износа. Кредитният застой и разпадащият се пазар на недвижими имоти сега могат да вкарат страната в рецесия. За да омекоти предвидимите последици от кризата, българското правителство трябва да модернизира инфраструктурата на страната като задвижи строежите на шосета и железопътни линии, както и на екологични проекти като строежа на пречиствателни станции и освен това да инвестира в квалификацията на работната ръка. Правителството трябва освен това да се възползва от трудното време, за да подобри прозрачността на бизнеса и да повиши ефективността на държавната администрация, така че тя да пречи по-малко на фирмите. Кризата може да се превърне и в шанс за оздравяването на определени икономически сектори, които през последните години бяха завладяни от опортюнисти: лицата без професионално отношение ще могат да бъдат съкратени, което пък ще открие пътя за по-качествени услуги, които са в състояние да спечелят доверието на клиентите".

Далаверка,търговийка,алъш-вериш,за това Ганьо много го бива.Ама пострадали ще бъдат Мунчовците,дето са бачкали по обектите и сега постепенно излизат на улицата..Очаквам ги най-скоро с торбичките и куфарите на Виктория-стейшън... *stop* *huh* *stop* *huh*
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 19:18:25
avatar
Една лека разходка из необятното интернет пространство ме доведе до тази лека статийка от някой си Михаил Дерер,който дръзва да нарушава спокойството на "инвеститори" и "предприемачи" :

И тоз Мишо чул недопрочел започва да анализира.Де ги тез хотели по едно евро.Да беше чел вестници и от следващия ден.Ама сигурно е праснал некое докладче за ситуацията в БГ и е лапнал европейски хонорар.От такива експерти вдигам температура.
Ама нейсе :].Ще четем :} :} :} :} :}





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2009-01-04 19:20 от OwnerBG.
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 22:08:48
avatar
Don Balon Написал:
-------------------------------------------------------

> Салвадор, с кое не си съгласен?? Аз си мислех че
> който плаща той и поръчва музиката. Още преди да
> захленчиме пред вратите на ЕС, беще ясно какви са
> правилата на играта!!
>

Доне, ако на тях не им трябвахме, никога нямаше да ни приемат. Защото и те знаеха, че не сме готови. Така че, в случая, плащаме ние- годишните милиони за членство. А режат те- това, което предварително им беше ясно, че не можем да усвоим.
С това не казвам, че настоящето правителство не е за бавна и мъчителна кончина.

Ще ти дам пример. Мярката 312- за хората на село- да почнат свой бизнес . По- точно, селски туризъм. Знаеш ли какви са условията?
Да имаш предварително цялата сума. От нея да заделиш 20% за консултации и проекти. Ако те одобрят, да изпълниш проекта и те да ти възстановят до 70%.
Е, кой на село може да се включи? Никой, но за сметка на това, обръчите пари имат. Ще настроят "къщи за гости" с по 20 стаи и ще гушнат паричките. Да ти кажа ли, колко смесени фирми има? И колко жители на страни от ЕС?:g:
Ако за тези правила говориш, няма нищо чудно, че сме все по- несъгласни......... :g:
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 22:32:28
avatar
barbaron Написал:
-------------------------------------------------------
> OwnerBG Написал:
> > И тоз Мишо чул недопрочел започва да
> анализира.Де ги тез хотели по едно евро.
>
> И тоз OwnerBG чел недоразбрал започва да пише.
> Дали е разбрал какво значи:
> "... предлагат собствеността си, натоварена от
> високи дългове, за по едно евро..."


Бабароне тази партенка за едното евро беше доста разисквана.
Ама ти харесва повече да пишеш, а не да четеш.
Ако на такава недочетена и напълно неразбрана основа са ти анализите.
ЖАЛКО :} :} :}



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2009-01-04 22:36 от OwnerBG.
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 22:41:18
ех анализи ... анализи ... и перспективи

лоша работа май
:cry:
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 22:47:02
камелия Написал:
-------------------------------------------------------
> Don Balon Написал:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Салвадор, с кое не си съгласен?? Аз си
> мислех че
> > който плаща той и поръчва музиката. Още преди
> да
> > захленчиме пред вратите на ЕС, беще ясно
> какви са
> > правилата на играта!!
> >
>
> Доне, ако на тях не им трябвахме, никога нямаше да
> ни приемат. Защото и те знаеха, че не сме готови.
> Така че, в случая, плащаме ние- годишните милиони
> за членство. А режат те- това, което предварително
> им беше ясно, че не можем да усвоим.
> С това не казвам, че настоящето правителство не е
> за бавна и мъчителна кончина.
>
> Ще ти дам пример. Мярката 312- за хората на село-
> да почнат свой бизнес . По- точно, селски туризъм.
> Знаеш ли какви са условията?
> Да имаш предварително цялата сума. От нея да
> заделиш 20% за консултации и проекти. Ако те
> одобрят, да изпълниш проекта и те да ти
> възстановят до 70%.
> Е, кой на село може да се включи? Никой, но за
> сметка на това, обръчите пари имат. Ще настроят
> "къщи за гости" с по 20 стаи и ще гушнат
> паричките. Да ти кажа ли, колко смесени фирми има?
> И колко жители на страни от ЕС?
> Ако за тези правила говориш, няма нищо чудно, че
> сме все по- несъгласни.........


Ками, предварителната сума се осигурява от банката. 20% е тяхната комисионна...
Ако е одобрен и осъществен проектът, и възстановят 70%, къщата за гости ще има цена на придобиване, съвсем грубо 30%(включвам и лихвите по кредита).
Другият начин е 100% финансиране (кеш или банков кредит), а цената на придобиване от 100% до 150%(пак съвсем грубо до изплащане на целия кредит).

Въпросът сега е, ще има ли евро пари или не. Докато не минат изборите едва ли.
След изборите, зависи от нашия избор.......
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 22:50:14
Салвадор, далече съм за да знам всички подробности около неволите ни с това членство. Имам в предвид че ВСИЧКО което ни се случва, от рязането на парите по разните програми, до плащане на членство от което не можеме да се възползваме, се ЗНАЕШЕ предварително!! Ако аз ти осигуря Х милиона за инфраструктора, ще искам да ги усвоиш така като аз ти наредя, а не парите да потънат в джобовете на шуро-баджанашките компании от БГ. Ние трябва да сме доволни че благодарение на това членство ще се измъкнеме от прокобата която виси над Балканските народи и да се надяваме ще се отървеме от балканския си манталитет и ориенталската си същност. Това стане ли, другото ще ПОСЛЕДВА!!
Re: Преглед на печата
04-01-2009 - 23:13:59
Мамина убавица.кви ги е дрънкала :} :} :} :}


ОЩЕ ГРИЖИ
Безработните в България се свършиха и това притеснява министър Масларова. "Притеснени сме, че намаляват хората, в които трябва да се влагат средства, вероятно ще влагаме в надграждане на знанията на работниците", заяви тя. Министърът отчете в дунавския град рекордно ниски нива на безработица за март у нас - 6.78 на сто. Според нея през лятото равнището на безработицата ще падне под средностатистическата за ЕС от 5%.

Пред себе си съм се заканил ,че ще си водя хронология на търизмите на управляващите.
Чакам ги новите да почна да им ги записвам.
Re: Преглед на печата
05-01-2009 - 10:19:14
avatar
Muza Написал:
-------------------------------------------------------

> Ками, предварителната сума се осигурява от
> банката. 20% е тяхната комисионна...
> Ако е одобрен и осъществен проектът, и възстановят
> 70%, къщата за гости ще има цена на придобиване,
> съвсем грубо 30%(включвам и лихвите по кредита).
> Другият начин е 100% финансиране (кеш или банков
> кредит), а цената на придобиване от 100% до
> 150%(пак съвсем грубо до изплащане на целия
> кредит).
>
> Въпросът сега е, ще има ли евро пари или не.
> Докато не минат изборите едва ли.
> След изборите, зависи от нашия избор.......

Ето я "мярката".

1. Субсидията по тази мярка е 70 % от стойността на проекта, но не повече от 200 000 евро
2. Фирмата с която кандидатствате, трябва да има седалище или клон общината в която ще реализирате проекта / изключени от мярката са вс. Областни центрове/
3. Предприятието трябва да отговаря на критерия за микропредприятие - от 1 до 9 работника.
4. Фирмата може да е новорегистрирана.
5. Ако проектът подава жена - получава бонус точки при оценката.
6. Одобрението на проекта е до 3 месеца, а неговата реализация до 2 години от датата на одобрение.
7. Може да имате до 20 помещения за настаняване. / под помещение се разбира до 2 стаи с баня и тоалетна към тях /
8. Може да включите в проекта реновация на къща, изграждането на допълнителни пристройки, детска площадка, барбекю, сауна, да закупите бус за извозване на туристите, да закупите коне, да поставите слънчеви колектори, които ви носят бонус точки и т.н.
9. Изключени от финансирането са външните басейни и озеленяването.
10. Банки като ОББ, Пощенска, СИБАНК и др. финансират 100 % от стойността на проектите въпреки кризата в последните месеци, но все пак ще ви е нужно обезпечение.
11. Субсидията се получава след реализация на проекта, а преди неговото одобрение са нужни 20 % от стойността на проекта, които включват консултанските услуги, архитектурни планове, количествени сметки и т.н. съпътстващи разходи, които се включват като субсидия към проекта


Четох, четох, все по един начин го тълкувам. Може и да греша.........
За съжаление, не можете да отговорите на тази тема. Тя е затворена.