Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!

Публикувано от Znae6t 
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
04-07-2008 - 14:23:20
Браво пич! Велика Америка се насра. Циганария в най-скоро време ще се и омаже, докато тъпи брокерчета и алчни медии продължават с тези манипулации. Между впрочем това са платени публикации и предавания. Пълно е с нискокачествено, полуграмотно, унифицирано строителство. Няма как цената му да не падне под 300 евро кв. метър.
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
04-07-2008 - 14:42:05
Вярно е, че между Прага и София не може и дума да става за сравнение. Но да не забравяме, че и Прага си е соц. Виена си е Виена ! Това е културната столица на Европа. Там ухае на интелигенция и смърди на култура. Много НИ са на същите цени като в клоаката София, която не знам защо някои все още си позволяват да наричат столица. Това не е град, а камо ли столица - не само непривлекателен, но и невъзможен за живеене.
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
04-07-2008 - 16:46:46
Преди два дни се върнах от Виена.За месец и половина обикаляне в почти всички предградия и селца около Виена ,си изградих следното мнеие

Имотите в България не струват и 5 лв.
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
05-07-2008 - 11:24:50
Цените ще растат защото....[banks.dir.bg]
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
05-07-2008 - 11:25:26
What You Get for ... $400,000

WHAT: A two-bedroom three-bath condo with 1,950 square feet in a converted cotton mill abutting Edenton Bay

HOW MUCH: $399,000

PER SQUARE FOOT: $205

обаче
TAXES: $2,330 a year
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
06-07-2008 - 12:10:16
Тsekata,тва да не е нещо в Бевърки Хилс и съседа да е Брад Пит?

Много хубав апартамент,в най хубавите райони на градовете(като казвам хубави имам предвид такива,каквито в България просто няма!),близо до най добрите училища(да и затова също мислят хората),ниска престъпност,паркове и зеленина върви оттатък океана 150-250 хил$ според щата.Такстата също варира(1000-1500),но при десетина петнайсе пъти по-високи доходи,МНОГО по-ниски цени и инфлация, 3.5% лихвен процент няма какво да ги мислим хората и да се сравняваме с тях...

Пример-Класация за най добро място за живеене в САЩ за 2007г.:
[money.cnn.com]

Пример за цени на имоти в No 1 от класацията:
[www.bobvila.com]

Една година съм живял в горния град и понеже не е на брега на океана,което много Българи смятат за лошо нещо:

Ето и всичко което се предлага в Bay Area,San Farncisco,California:
[www.bobvila.com]

Айде да сме реалисти,а?Иска ни се цените в Бг още да са ниски на фона на световните,но истината е,че не са.
А ако си говорим за Европа-колегата ми купи преди няколко седмици апартамент в Германия за 28 хил.евро-106кв.м.Видял случайно онлайн,че неговата банка го продава на търг заради неплатени вноски по ипотечния заем.Сега получава 500 евро наем на месец от бившия собствени(всъщност държавта му ги плаща,понеже бившия собственик е безработен).А колегата ми си е немец,но живее с приятелката си в Тайланд winking smiley и смята да се установява за постоянно там-красиво-пазят си много природата,евтино,кайт сърфинг...така или инъче бизнеса ни е в Азия на 90%.
Та такива неща вижда около себе си...












Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2008-07-06 12:13 от simbat.
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
08-07-2008 - 11:41:42
няма ли някой "специалист" да ни светне за растежа на цените и има ли той почва у нас
ха,ха,ха

smoking smiley
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
08-07-2008 - 15:04:47
Znae6t Написал:
-------------------------------------------------------
> няма ли някой "специалист" да ни светне за растежа
> на цените и има ли той почва у нас

Забавянето в сектора на недвижимите имоти е факт и вече може да се види - дори и с просто око. Изведнъж се оказа, че на пазара има значително предлагане. Нещо, което определено можем да наречем "нова тенденция". В сграда, придобила акт 16 преди половин година, във вход с 26 апартамента, към момента обитаемите са едва осем, като това е заетост от около 30%.

В момента пазарът е нереален, надут пазар, и не може да се постигне равновесие между цена „продава“ и цена „купува“, казват от агенция Тракия. На същото мнение са и от клона на Адрес, отговарящ за район Тракия, изтъквайки, че най-много се търсят двустайните апартаменти като цена „купува“ е в рамките на 40-45 хил. евро, а цена „продава“ е около 50-51 хил. на места достига и 55 хил. евро.През последните два месеца основната характеристика на пазара в Пловдив е прекалено голямото предлагане и незначително търсене.
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
08-07-2008 - 15:55:00
igra4 Написал:
-------------------------------------------------------
> Преди два дни се върнах от Виена.За месец и
> половина обикаляне в почти всички предградия и
> селца около Виена ,си изградих следното мнеие
>
> Имотите в България не струват и 5 лв.

Абсолютно си прав Играч. Аз пък обикалях по имоти около София - 40-50 км. и стигнах до същия извод - имотите в България наистина не струват 5 пари. Нагледах се на такива кимизарници с гордото наименование къща, че се отказах тотално от идеята да купувам. А селата ни са токова занемарени и запуснати и с такова население, че и за парцел се чудя. Трябва да си вземеш 2-3 декара и да си изградиш 3 метрова плътна ограда. И пак ще минаваш през импровизирани сметища и дупки все едно бомба е паднала.
Re: Още ли има хора ,който твърдят ,че цените щели да растат ?!
08-07-2008 - 16:00:19
Има доста "тръмни" петна в Българския пазра на недвижими имоти.До неотдавна мои познати живеещи в чужбина си купуваха имоти в България без дори да са ги виждали.В момента ме съмнява нещо подобно да се случи.На мен лично ми отне 2 години да си намеря апартамент във Варна,който да отговаря в по-голяма степен на изискванията ми-да има поне две нормални спални,надземен гараж,в който реално да се събере колата ми,изложение,гледка...От две години обикаляне(04-06) установих,че 99% от имотите на пазар не стават за нищо.Все пак имот се купува един път и трябва да отговаря на някакви условия.Проблема уважаеми търговци и строители не е само в цените-основния проблем е качеството и стандарта! Много удобно и избирателно някои агенции пускаха платени статии в пртесата за това как Българските цени са още много далеч от европейските.Но никой не спомена,че в Европа има стандарти,на които нашите имоти просто не отговарят.Не може тераса или стая със скос да се предлага на цената на нормална жилищна площ.Не може да се иска да плащаме и общите части на имота(То дори в Германия и стените не влизат в реалната жилищна площ,която се плаща).Всички теязи "дребни" на пръв поглед неща водят до това,че за един квадрат жилищна площ реално плащаме доста повече от обявената цена.един наш апартамент от 100 квадрата реално се равнява на 60-65 квадрата в Германия.

Балъците в България нямат изчерпвани и на това масово разчитат търговците и строителите :}
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход