Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Канал преминаващ през частен имот

Публикувано от alana 
Канал преминаващ през частен имот
06-10-2018 - 22:49:19
Здравейте. Имам следния проблем- каналът, който обслужва три къщи ( включително и тази, в която живея), преминава прз имота на съседите и така се включва в уличния централен канал. Това отклонение е правено преди около 40 години, като в момента на изграждането му, дворът на съседа е бил уличка, тоест общинска земя. Впоследствие съседите са купили това място и са го присъединили към имота си, с пълното съзнание, че отдолу минава канал. В момента в този двор има построени помощни постройки, но съседът е решил да разширява къщата си. Сега е подал жалба в Общината, че нашият канал, въпрепятства бъдещето строителство и иска ние-собствениците на трите къщи да преместим отклонението, което минава през двора му за наша сметка, което включва правене на план, заплащане на работници, тръби и т.н. всичко над 2 000 лв. Като довод използва фактът, че не ни е дал писмено разрешение тръбата да преминава през имота ни. Ние не сме съгласни с това, тъй като този канал, преминава вече 40 г. оттам и е напълно законен.
Ние нямаме вина за това, че преди толкова години, родителите му са закупили имота с тежести.Освен това няма никаква възможност да се включим от друго място. От ВиК ни казаха, че преминаванетопрез имота му е допустимо, но трябва да сключим писмено споразумение. Това е параграф 22, защото писмено споразумение няма как да сключим , след като той не е съгласен тръбата да минава през имота. Ако евентуално се споразумеем този канал да се премести встрани, пак на територията на имота му, но в трите метра, в които няма да се строи, ние ли трябва да заплатим всичко? Съветвахме се с двама адвокати, които са категорични, че този канал вече има възникнал сервитут и няма как да изискват от нас това. Всичко е много объркано, но най-лошото е, че съседът се готви да ни затапи тръбите. Има ли това право?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход