Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как да се отърва от един имот

Публикувано от MimiM 
Как да се отърва от един имот
30-08-2014 - 20:24:59
Баща ми почина и от него наследих един двор-лозе в населено място с адрес и такса смет. Този двор му е преписан от майка му и баща му, за което той разбира чак след смъртта им.
Проблемът е в това, че преди 60 години , този имот се е намирал точно в края на града ни, а сега отвсякъде е заобиколен от ромска махала.
Преди да почине, баща ми го продал на съседа циганин без да го прехвърля нотариално. Сигурно е подписал някакъв хвърчащ лист със стискане на ръце и дай ми парите и ето ти нотариалния акт. Нито го знам какво се е уговарял , нито какви пари е прибрал, но майка ми каза , че нотариалния акт го няма при документите и и в действителност баща ми е взел пари за лозето.
Сега голямата ми дилема е , как да го прехвърля на новите му "собственици", като те абсолютно нехаят да си го узаконят. Всяка година майка ми ги подсеща да си плащат данъците, а от няколко години ги врънкаме и да ходим до нотариата да оправим документите. Те все обещават , а сега вече са в чужбина по цяла година. Миналата година ме излъгаха, че тази като се приберат ваканция, ще оправим работите, но ето лятото мина , а от тях ги няма. Когато го видях циганина му обясних, че това че има нотариален акт нищо не означава, защото той е на наше име и аз за 5 лева мога да си извадя дубликат от имотния регистър и да си продам двора отново. Обаче аз не искам да го правя, защото не е подчтенно, след като баща ми веднъж му е прибрал парите, второ , не ми се разправя с зигани за някакви 2-3 хиляди лева , а освен това, този е изкоренил лозето, махнал е оградата и въобще парцела за нищо не става вече.
Как да се отърва от този двор, като този с пълно право се има за собственик?
Мисля си за вариант , дали няма начин да го даря на държавата пък държавата да се оправя с него? На всякакви варианти съм съгласна, в които да не се ръся с пари. Пари също не ми трябват от този двор. Единствено не искам да ми виси за данъци, защото реално на мен в циганската махала двор не ми трябва.
Re: Как да се отърва от един имот
21-10-2014 - 23:14:03
ако от баща си си наследила само този парцел и не си вадила удостоверение за наследници то тебе те устройва отказ от наследство , но първо предупреди циганите за да си знаят и а дано да се стреснат и си го купят отново фиктивно
Re: Как да се отърва от един имот
22-10-2014 - 13:57:34
направи дарение на някой. той само да си плати данъка
Re: Как да се отърва от един имот
01-12-2014 - 16:42:39
като отидеш да родиш в майчин дом
те не пробират всичко крадът
и заплатата ще ти откраднат, така че гледай да си на кофти работа
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход