Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

От съсобственици - съседи. Възможно ли е това?

Публикувано от Don Kihot 
От съсобственици - съседи. Възможно ли е това?
31-08-2013 - 18:40:51
Парцелът, в който живея е около 440 кв.м. 1/2 от този парцел е мой и се водя съсобственик по нотариален акт. Къщата също е разделена на две - 2 стаи и салон на първия етаж и 2 стаи и салон на втория етаж. Същото го притежава и моят съсед, който също се води съсобственик.
Всеки използва своя отделна врата за влизане в парцела и дворното място между нас е разделено с временна ограда. Още при построяването си парцелът и къщата са били разделени по този начин и в последствие моята част аз я купих от едното семейство, което е построило къщата, а той своята част - от другото семейство.
В продължение на 3 години той се опитва да продаде къщата с парцела. Тъй като иска твърде висока цена, а къщата е доста стара - на 50 години, за сега опитите за продаване на къщата са неуспешни. Тези дни какво му е хрумнало не знам, казва, че иска да извика геодезист и да раздели парцела на две - по техните думи: от съсобственици да станем съседи. Възможно ли е това? Кой печели и кой губи от тази работа?
Може би иска да избегне моя подпис, който трябва да му дам при последваща продажба или оспорва сегашните граници между нас двамата.
Моля, дайте ми съвет дали да се съглася, ако въобще е възможно това.
Re: От съсобственици - съседи. Възможно ли е това?
02-09-2013 - 22:05:49
Питайте в техническия отдел на общината дали парцелът въобще е делим и тогава си правете сметки.
Re: От съсобственици - съседи. Възможно ли е това?
03-09-2013 - 01:07:21
ако стане си на далавера особено ако не даваш пари. по добре реално части отколкото идеални
Re: От съсобственици - съседи. Възможно ли е това?
03-09-2013 - 20:38:31
А, и не му трябва твой подпис при продажба, ако имате отделни етажи.
Re: От съсобственици - съседи. Възможно ли е това?
04-09-2013 - 15:48:38
Благодаря за отговорите.Засега има затишие по този въпрос.Получих засега едно официално предупреждение от полицията за вдигане на шум между 14-16 часа и още закани за саморазправа.Сигурно техническата служба в съвета е уведомена за тяхното искане.Близките дни ще стане ясно.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход