Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Продажба на наследствен имот

Публикувано от renito72 
Продажба на наследствен имот
25-01-2013 - 23:06:55
Здравейте,

накратко да разкажа какъв е моят случай с наследен имот, и моля за съвет в конкретната ситуация, благодаря предварително. Преди около година и половина почина майка ми, и станах наследник на апартамент в София, в който до последно живееше майка ми с нейния син, тоест моя брат. С него не сме в добри отношения, от малък има проблеми с алкхола и до голяма степен бях преустановила контакт с него. Дяловете ни от апартамента са 50:50 и премисляйки ги добре нещата реших да продам моята част. Но проблемите не свършват тук. Наскоро разбрах, че брат ми се е оженил за някаква жена, за която почти нищо не знаем, и дори й е дал пълномощно за апартамента да прави каквото си иска с него. Сега той продължава да живее там, но аз съм решила твърдо да продам моята част, дори и на по-ниска цена от пазарната. Въпроса ми е мога ли да продам безпроблемно моята част, без изобщо да се виждам и с двамата? С него комуникацията е много сложна, той е постоянно пиян и неадекватен, а с нея не можем да се свържем, не си вдига телефона и подозираме, че се е омъжила за него, само и само да му отмъкне апартамента. Опасявам се, че той може и да саботира оглед на евентуален копувач, и изобщо се интересувам как може да се реализира продажбата.
Re: Продажба на наследствен имот
26-01-2013 - 10:20:46
Можете да продавате заедно. да продадеш само 1/2 идеална част е тъпо защото едва ли някой ще ти даде повече от половин цена.освен това трябва първо на него да му предложиш твоаята 4аст. ако не иска да я купи тогава му предлагаш да ти продаде неговата. ако пак става ти остава да правиш съдебна делба ама там е бавно предполагам 2-3 години ще отнеме.
Анонимен потребител
Re: Продажба на наследствен имот
26-01-2013 - 19:14:32
и изобщо се интересувам как може да се реализира продажбата.
------------
Постави се на мястото на евентуален купувач, ти би ли купила половината от апартамента с живеещи вътре хора ? Според мен такава продажба просто не е възможна, остава утехата, че и брат ти нищо не може да прави с апартамента сам.
Re: Продажба на наследствен имот
26-01-2013 - 19:17:34
Както винаги Дичката е готов да помогне с компетентен съвет
Re: Продажба на наследствен имот
18-12-2018 - 17:15:00
Здарвейте,
Повдигам темата ,защото имам същия казус.
Какви са опциите за наследника ,който наследява имот ,който не може да ползва,съответно не може и да продаде.
Става въпрос за апартамент 80 кв.
Утехата ,че сестра ми няма да може да прави нищо в имота ,освен да си живее в него ,не ме удовлетворява !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход