Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Предварителен договор-измама

Публикувано от nem 
nem
Предварителен договор-измама
03-06-2011 - 01:39:29
Здравейте,
през 2003г. сключих предварителен договор /на зелено//ще го нарека Договор 1/ за четиристаен апартамент.Към момента сградата е почти завършена и измазана/поне от 2г/,но строителят не предприема действия за привеждането и в окончателен вид.Също така сградата не разполага с Акт 14,15 и 16,единствено с акт за узаконяване на строеж.Строителят е предал наличната документация на остананалите бъдещи собственици на апартамети с цел сами да си довършат сградата...Преди седмица с изненада разбрах,че за моя апартамет има сключен паралелно още един предварителен договор/Договор 2/.Като хората от собственици по /Договор 2/ също си предявяват правата към жилището.
Моля зя съвет!Кои би следвало да се ползва с правото на собственик на жилището?Мога ли да съдя строителя и изобщо какви действия да предприема с цел да бъде наказан за тази измама/прокуратура,икономическа полиция..../?
Re: Предварителен договор-измама
05-06-2011 - 14:43:58
Единствено чрез съда можеш да си търсиш правата по ПД, в който вероятно е записано, че строителя няма право да го продава на други лица и е длъжен да ти го предаде в сроковете, указани в ПД.
Re: Предварителен договор-измама
23-07-2011 - 21:47:06
Не става ясно:
1. Вие изплатили ли сте на 100% сумата на строителя ?
2. Ако сте - след акт 14 имате право да получите нот.акт на жилището.
3. Ако не сте - все още имате само този предварителен договор за строителство - и сте внесли част от парите. Това е лошо, наистина най-вероятно сте измамени от строителя, продал ап. и на друг клиент.
Най-добре - адвокат и съд.иск.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход