Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ЖСК регистрация

Публикувано от Petar Man4ev 
Как се пререгистрира ЖСК?Какъв е механизма?
Обстоятелствата са следните: Документите на законно съществуваща ЖСК(съдебна регистрация и др.) са били унищожени в архива на съда по причина на пожар в сградата. В резултат на това при поискване копие на регистрацията на ЖСК-то съда издава удостоверение, че ж том едикойси, партида едикоя си е съществувала съдебна регистрация на тази ЖСК.Но това не върши работа пред никоя институция.На всичко отгоре сградата на тази ЖСК е построена и в момента е в напълно завършен вид.Дори апартаментите вътре в нея са напълно завършени. Акт 16 няма.Разрешителното за ел.захранване е изтекло и местното ЕРК няма да го поднови по причина на липса на съдебна регистрация на ЖСК. Какво трябва да се направи за да се доведе ЖСК-то до край по документи и да кооператорите да станат собственици с нотариален акт.
Сградата е едно цяло, но с 3 входа.Възможно ли е да се издаде акт 16 повходово и да се узаконяват нещата поотделни входове.



Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход