Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Казус при подписване на предварителен договор

Публикувано от cecogor 
Здравейте,
Ако може някой да ми помогне със съвет за следния казус при подписване на предварителен договор при закупуване на имот:
Собственика на имота, който се намира в София, е от Варна и поради проблеми в семейството не може да дойде до София до 10-на и да подпише на място предварителния договор за покупко-продажба на имота. От агенцията предлагат следния вариант: Понеже те имат клон и във Варна да подпиша едното копие на договора в София, да дам копие от личната си карта и те ще изпратят веднага факс от така подписания договор до Варна и едновременно ще изпратят по куриер и оригиналния договор до Варна за подпис от собственика. Във този момент във Варна ще бъде направена и обратната процедура от страна на собственика.
Възможно ли да бъде подписан коректно договор по този начин. Има ли друг начин за подписване на предварителен договор, когато двете страни не са на едно и също място в един и същи момент?
И така става. Другият начин е с пълномощно.
Re: Казус при подписване на предварителен договор
07-05-2006 - 17:10:53
И после като оспори подписа? Или с пълномощно, но да се провери вписването му в нотариалния регистър на съответния нотариус или лично (писмено отлагане срока за подписване на предварителния договор).
Това с оспорването не го разбах. Нали се подписва пред брокера, даже ще си напише трите имена саморъчно. Това в скобите също не го разбах. А има и трети начин-който е на зор-ей го къде е Варна.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход