Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Възможна ли е имотна измама?

Публикувано от Zahrieva 
Здравейте, вашите съвети и мнения относно ситуацията която ще ви опиша са особено важни за мен и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете.
става въпрос за следното: мои роднини са собстненици на малък апартамент, който решиха да продадът. Възрастни са, честолюбиви, и решиха че съветите които със съпругами им даваме целят да ги изкарат неспособни да се справят, и решиха да ги пренебрегнат и да действат сами. Позвъниха на обява в някакъв вестник и се свързаха с уж потенциални търсещи жилище купувачи. На огледите се появиха не купувачите, а дама, твърдяща че е бракоразводен адвокат, която няма нищо общо с посредническа агенция, а само защитава правата на гореспоменатото семейство. До тук нищо лошо, но - направихме проверка по името и в адвокатските колегии(по съвет на познати), не намерихме такъв адвокат, а и телефона за контакт, който е дала въпросната дама излезе че е на фирма за недвижими имоти. При повторно запитване тя продължваше да твърди ,че няма нищо общо с посредничество с недвижими имоти. Въпреки нашите протести, роднините ни сключиха предварителен договор. Разпитахме и за посочения в договора нотариус при който ще се изповядва сделката - според познати, които работят в този бранш, господинът е с доста компрометирано име по отношение на участието му в съмнителни сделки. Имаше договорка и още преди седмица трябваше да се знае дата на изповядване на сделката - ответната страна отлага, и доколкото разбрах, евентуално щяло да се знае преди Великден. Последно поискаха да пренесът част от багажа си там тия дни, защото се изнасяли и нямало къде да го държат.
В цялата история посочих само моментите, които предизвикаха съмнения в мен, че отсрещната страна по сделката може и да не е съвсем коректна. При толкова много "неточности"... За съжаление роднините ни не ни позволяват да се месим. Не приеха и съвета ни да си наемат адвокат, който да ги представлява при сделката. При толкова много въпросителни, мисля че беше необходимост...
Та въпроса и молбата ми е да ми кажете дали просто изпадам в параноя или имам реални основания да се притеснявам. Какво можем да очакваме?
Благодаря предварително за вниманието.
Анонимен потребител
Re: Възможна ли е имотна измама?
19-04-2006 - 14:37:01
Quote

При повторно запитване тя продължваше да твърди ,че няма нищо общо с посредничество с недвижими имоти
Ами може да е брокерка, която е решила да "изработи" нещо извън агенцията без да я усетят - та затова да се дърпа.

За това дето твърди че е адвокат не знам какво да ти кажа - да не е някоя "учила, недоучила"?

Quote

Последно поискаха да пренесът част от багажа си там тия дни, защото се изнасяли и нямало къде да го държат.
Надявам се са ги "отрязали" от тези им мераци.

Това за нотариуса - какво да ти кажа. По принцип купувача го избира.

Това дето не са си взели адвокат - кофти. Добре ще е предварителния договор да погледне адвокат, защото как да ти кажа - ако беше агенция да кажеш те си имат типови договори и общо взето надали ще тръгнат да те лъжат нещо със самия договор, ама такак както го казваш - някаква представяща се за адвокатка какъв предварителен договор е подготвила - един Господ знае.

Quote

Имаше договорка и още преди седмица трябваше да се знае дата на изповядване на сделката - ответната страна отлага, и доколкото разбрах, евентуално щяло да се знае преди Великден
Няма ли някакви срокове в предварителния договор? Ако има и те са изтекли добре ще е да се обърнеш към адвокат да видиш какво да правиш от тук нататък. Ако не са изтекли не трябва да драматизираш много положението - човек като тръгне да събира пари обикновено има непредвидени неща и се случва забавяне. Имам предвид че ако примерно предварителния договор е да кажем до средата на Май пък продавачите са ти казали устно че ще успеят до края на тази седмица и сега ти казват - абе айде след Великден, няма какво толкова да драматизираш - срока да кажем е до средата на Май.
Имотко
Re: Възможна ли е имотна измама?
20-04-2006 - 00:53:14
Не се впрягайте толкова, Тинки е прав. "Съмнителните" нотариуси надали всеки ден прибират по един-два панела от баби и дядовци.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход