Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

БДС - включва ли задължително обличане на сградата

Публикувано от PC 
къде мога да видя описание на БДС, и дали за да бъде издадено разрешение за ползване
(акт 16) е нужно сградата да бъде облечена с топлоизолация отвън???

какво включва БДС, спомняма си само че имаше промяна в закона (охх да мога да се сетя в кой), че сгради започнати след 1.1.2005 задължително трабва да имат топло изолация... moody smiley:
Re: БДС - включва ли задължително обличане на сградата
11-04-2006 - 17:59:24
НЕ е БДС, има норми за проектиране на топлоизолации на сгради. НЕ мисля, че е задължително да е отвън, поне не е написано в прав текст. НАписано е, че ограждащата конструкция трябва да отговаря на определени изисквания и те се доказват с изчисления.
И не е след 2005, а след 1999, майsmiling smileyВиж на сайта на Министерството на регионалното развитие дали са я качили. Май беше от 1999г.
ako w inwesticionniq proekt ima 4ast toplotehni4eska efektiwnost i tam kazano TI da e wyn6na, to tq trqbwa da e izpylnena , za6toto tehni4skiq r-l, kojto pi6e doklada za stroeva pri iskane za wywevdane w eksploataciq nqma da si slovi "glawata w torbata'', ako ne e izpylnena, ako stroeva e wisoka kategoriq priematelnata komisiq 6te widi , 4e nqma TI i nqma da dade razre6enie za polzwane
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход