Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

първи етаж над магазини-какви права има?

Публикувано от rosisd 
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
03-07-2008 - 14:08:13
Добре, явно роси разбра, че не може да иска лично наем за това и не мисля, че това му е целта.
Вие кажете защо магазина не си е поставил нещата на своите стени, а на общите ?
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
03-07-2008 - 14:25:49
ние не сме сигурни в това твърдение защото имаме само едната страна
може би снимки биха могли да внесът малко повече яснота и да коментираме
значи ако приемем всичко казано до тук магазина няма никакви права , а само задължения въпреки че има собственост както и апартамента....което е наи малко нелогично ...нека апартамента да пусне снимки с доказателство че точно това е сградата която коментираме и спокоино да продължим
но сега всички спорове са наи малкото излишни...................
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
04-07-2008 - 15:44:21
Ако съм собтвеник на магазин и съм инвестирал маса пари в оборудването и покупката на магазин и имам такъв съсед олигофрен който търси варианти да пречи и да изкара някой лев ще го спукам от бой и това ще се повтаря всеки ден, а на края ще се принуди да си продаде апартамента и да си вземе някъде друг. RosiD опитай се да намериш някакъв друг начин да изкараш пари ! Напрегни си малко заспалия мозък и престани да си бъркаш в носа по цял ден и да се чудиш каква мръсотия да направиш на хората които са по-умни от теб и правят бизнес вместо да стоят в тях и да си бъркат в носа !

За покрива на блока - ами обща част е, но при положение че аз живея на последния етаж НЯМА да допусна абсолютно никой да се качва горе и да монтира някакви слънчеви колектори или други работи защото аз си подържам покрива и съответно само аз ще си го ползвам!
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
04-07-2008 - 22:20:37
монитор
ето това пък е другата гледна точка , куп пари , оборудване.....да не мислиш че му е приятно на човека
но предприемчив , гледа да прави бизнес, под една или друга форма помага на обществото и утре като му тръгне магазина ще отвори едно две работни места, ще плаща осигуровки, данъци ,заплати ...а плюс това и самите инстанции имат определине изисквания и иска не иска ще дупчи стената за климатик....
а апартамента отгоре ще се цупи че му е висок данък сгради, ще завижда на магазина...и какво прави този с малкия бизнес подтиснат отвякъде -маха се в чужбина нали?
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
05-07-2008 - 08:49:06
stanislav24 ,
Ами аз в такъв случай ще си монтирам климатиците в/у рекламите ти,имам на това право,все пак си решил да ползваш стената под прозорците ми,а за покрива-значи моето си е мое,а чуждото е общо се получава?покрива си е мой,а стената на комшийката обща,т.е пак моя,е много сладко става,па на всичкото отгоре данъците-не се знае на кой колко са,но твоята далаверка определено е ясна.за съжаление такива останаха в българия-крадни,гепни кокото моеш clap: да му мисли ограбения clap:
Re: първи етаж над магазини-какви права има?
05-07-2008 - 14:38:36
rosi
Не се хващайте на простотии и закани.
Значи, както ви казах, стената с вашите прозорци и тераси е лично ВАША - тя ви е сметната към застроената площ на апартамента и вие сте платили пари и за нея по .... еди колко си на кв.м. /предполагам не малко !/
Стената /или пода/, издаващ се като козирка над магазина е обща част, и то само външната половинка от дебелината й. Вътрешната останала половинка пак е ваша и сте я платили заедно с жилището.
Между другото, нарочно гледам от няколко дни тук в квартала /центъра на София е това/ и НИКЪДЕ, ама НИКЪДЕ магазините не са сложили каквото и да било върху такъв под-козирка !!!
Дори един магазин си е сложил климатика буквално на 5 см над тротоара и то върху единствената си тухлена стеничка, която е негова собствена.
Значи някои могат да спазват закона, други - не ... Затова никога няма да се оправим, хора.
Действайте си по закон, да ви е мирна главата. А бай Ганьо да си троши главата, ама неговата собствена, не чуждите ! Ако искате телефон на адвокат, пишете ми на лични.
Успех winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход