Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

ок-ко-продажба с пълномощни

Публикувано от DDeli 
ок-ко-продажба с пълномощни
06-02-2006 - 13:51:32
Имам следния въпрос:
Искам са закупя НИ, но собствениците са 3ма, като двама от тях дават пълномощно на първия, който да извърши сделката. Има ли голям риск за мен като купувач?
Re: ок-ко-продажба с пълномощни
20-02-2006 - 14:59:52
Здравейте, правят се много сделки с пълномощни и те са напълно нормални и легитимни. Има риск, ако пълномощните са фълшиви, т.е. другите двама собственици не са ги подписвали и не са упълномощавали първия за продажбата. Разгледайте внимателно пълномощното и се молете да не е правено при някой от ОНЕЗИ нотариуси. Ако нещо ви притесни, помолете за сделката ако е възможно да дойдат и другите собственици. Освен това в пълномощното трябва да бъде упоменет с точност имота, който купувате по Документ за собственост, както и да пише, че Упълномощеният има право да продаде имота на когото предцени и на цена каквато договори. Вижте дали Пълномощното не е само за предварителен договор, дали пише нещо за данъни оценки, скици и пр., както и дали Упълномощеният може да получи Продажната цена.
Общо взето ви съветвам да се обърнете към адвокат или Агенция за имоти.
Приятен ден!
Естествено, че риск винаги има. И моят съвет е - адвокат.
Re: ок-ко-продажба с пълномощни
07-03-2006 - 17:30:26
Най-добре е да се проверят самите пълномощни. Звъните на нотариуса и питате дали под този номер фигурира такова пълномощно от съответните упълномощители.
Re: ок-ко-продажба с пълномощни
15-03-2006 - 12:33:37
Благодаря за съветите - така и мина сделката - първо подписаха пълномощните при същия нотариус, при който стана и изповядването после.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход