Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

къща

Публикувано от orel_70 
Re: къща
29-01-2008 - 14:13:43
Съвременната къща е в състояние да реаргира на макро климатичните уславия и да съсдава микро-био среда, ползвайки геотермалната и слънчевата енергия и ефективна климатизация(нестандартна). В същият момент тя е в състояние да регулира не само температурата, влажността, йонизацията, озонирането, но и наличието и регулирането на микроорганизми в био-средата, ползвайки някои елементи на фитомедицината.:!:
Re: къща
29-01-2008 - 14:26:00
Искам да стоя сериозен, но не мога повярвай... :}

Аз не искам да те измъчвам повече с въпроси макар, че имам страшно много забележки по обясненията ти. Ти ми приличаше на "муха в буркан". Просто се опитваш да се измъкнеш.
Не мога обаче да не призная, че ти прави чест че не избяга от форума през цялото време. Иска се и кураж понякога.

Но сега сериозно го махни този текст за действията на дървото при положение, че имаш пароизолация. И други ще питат...
И вместо да говориш за клапи навътре и да си смучеш от пръстите, просто го елиминирай това, че много смешно.

А, и 'американската технология' също не стои хич убедително.

Благодаря за разговора и успех!


(А аз трябва да бягам, че изтъвах рейса за село и животинките са гладни)
Re: къща
29-01-2008 - 14:29:36
Успех и на теб. clap:
Не всичко се казва и за това отговорите бяха такива.
Има и друг момент, но за това друг път.
Re: къща
29-01-2008 - 19:33:54
Без да навлизам в тънкостите на занаята, но все пак от просто любопитство: сумарната изолация на стените е 13 см. (ако не ме лъже паметта), а на покрива е 10 см. Това е леко сбъркана логика на изолирането, да не говорим че не изпълнявате изискванията на действащите наши стандарти за топлоизолация (при покрива). Всъщност и подовата конструкция няма изолация против ударен шум, така че ходещите горе ще се чуват перфектно на долния етаж. Или може би данните в сайта са стари? Питам наистина без никакво намерение да се заяждам, така да се каже от полу-професионално любопитство smiling smiley
Re: къща
30-01-2008 - 09:07:34
Относно изолацията, ще кажа само че съгласно БДС и съгласно EN ISO изолационните материали надвишават стандартите. Т. е . Къщата е пре-осигурена изолационно.
Колкото до ударните шумове, ще кажа че те се предават в еднородна среда. Т. е. Ако имате под само от бетон то долу ще се чува. При нас конструкцията е на няколко нива по-точно 5 различни покрития. Това е начина да се предотврати кънтенето при ходене на горните етажи.
Re: къща
30-01-2008 - 09:59:04
Първо им обясни на хората, че цялата стена има изолационна функция и всеки един материал си има съответните качества, включително топлоизолационни. Щото некои хора си мислят, че само изолацията е изолация; че тухлата не е изолация; че итонгът е тухла и требе да му се тури и изолация и че 13 см изолации е малко.
Re: къща
30-01-2008 - 10:23:35
Да така е. Всъщност говорим за 13см стена само от изолационни материали.
Нека да подчертая че обикновенно 5см стиропор са допстатъчни за изолация.
Ни залагаме 13см изолация!
Re: къща
30-01-2008 - 10:40:07
Не го увъртай. Явор каза че изолацията на тавана не отговаря на нормите в момента и е прав. 10 см вата дават К ~ 0.4, при норма 0.3 за таван. Да не говорим, че е абсурдно изолацията на тавана да е по-малка от тази на стените.
Re: къща
30-01-2008 - 11:45:00
А някои от вас смята ли OSB 18мм плоскости?
Все пак не ние сме открили топлата вода!!!
Така че незнам дали не отговаря. Все пак тво е изчислено не от мен, а от конструктори. А от БДС просто потвърдиха степента на изолация.
Не говорим за фирмите които не слагат вата, а само OSB, при това 11м, за да е по-евтино.
Re: къща
30-01-2008 - 11:50:23
Така е. Боби е прав. 13 см. изолация в стените е ОК и наистина надвишава изискванията на БДС. 10 см. изолация в тавана е малко и трябва да е примерно двойно за да се покрие нашия стандарт. Ударен шум с тази подова конструкция няма как да изолирате ефективно. Принципа на спиране на ударния шум е в духа на цитираното от Вас, но това не пречи Вашата конструкция да не е ефективна в това отношение.
Моята позиция в цялата дискусия (и причината да досадя на четящите темата)е следната: моля, нека се разграничават рекламните послания от действителността, защото ако много от тук пишещите имат опит в изолациите, повечето от Вашите клиенти нямат. Не им продавайте джапанка за ботуш, примерно казано. Моите най-искрени уважения към системата предлагана от Вас и към различните международни институции които горещо са я одобрили, но всеки професионалист ще открие доста "пробойни" в концепцията. Не казвам да не си продавате продукта, просто го усъвършенствайте възможно най-бързо и не го пакетирайте в излишно красива опаковка, няма смисъл. Поздрави и искрени пожелания за успех smiling smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход