Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

проблеми с алуминиева дограма на панел

Публикувано от svetla 
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
11-03-2006 - 10:56:56
Въпросът е не да се премахне мухъла, а причината за неговото появяванеsmiling smiley
Здравейте.Попрочетох това-онова и реших и аз да Ви пиша.Ако дограмата е алуминиева трябва да е задължително с прекъснат термомост.Също трябва да се вземе впредвид правилният монтаж на дограмата,тоест профилът задължително трябва да е дистанциран от основата на панела и да са използвани пласмасови дюбели за монтаж.Има и нещо много важно което трябва да имате впредвит,а то е че,ако имате монтирана някаква топлоизолация на панелите и тя е положена от вътрешната страна тогава дори и да зазидате отворите с тухли ще видите и че по тухлите ще се образува конденз.в крайна сметка не най важно е типът на дограмата "алуминий или PVC" а,положените стъклопакети тъй като те заемат на 95% от площа.Моят съвет към Вас е ако имате вътрешна топлоизолация да инвестирате парични средства за външна такава и тогава ще си решите проблемите.А ако пък нямвате такава се постаряйте в помещението да намилите влажността на въздуха,в смисъл ако има цветя или някакво пране те ще компроментират дограмата,също ако в помещенията са правени някакви ремонтни дейности,мокрите процеси също могат да допринесат конденза.Но това е до време.Пожелания за бъдещо разрешаване на проблема
3-камерна или 5-камерна PVC дограма
14-03-2006 - 14:42:25
Здравейте,
колебая се каква дограма да си сложа 3-камерна или по-скъпата 5-камерна. Заслужава ли си допълнителната инвестиция?
Re: 3-камерна или 5-камерна PVC дограма
14-03-2006 - 14:50:43
По-добре разликата я дай за К-стъкло. Камерите нямат чак такова значение, а и стъклопакета е 85% от общата площ.
При този проблем решение могат да бъдат и винил-полиуретановите плоскости, които се лепят директно върху под, таван или стена. Те са предпочитана топло- и звукоизолация. При възможност сменете дограмата с пластмасова.
Задължително обаче обърнете внимание на следното:
1. Гладкостта на покритието и фугите на съединяването - наличието на минимално издраскване, дори и при матовите покрития говори за ниско качество на материала /пластмаса или алуминий/;
2. Стъклопакета трябва да е с разлика в дебелината на стъклата поне 1 мм., например външното да е 4 мм., а вътрешното 3 мм. и да е запълнен с газ, за максимална топлоизолация - за предпочитане аргон и за да нямате проблем с конденза.
3. Над касата трябва задължително да има регулируеми микровентилационни отвори, които позволяват опресняването на въздуха, поддържането на оптимален микроклимат и температура, елиминиране на конденза.
4. И не на последно място - гуменият уплътнител трябва да е сив или бял. В никакъв случай черен.
Ако изпълнителят/монтажникът/ на дограмата не може да отговори на някое от посочените основни качества, просто сте попаднали на някой "пишман майстор". Потърсете друг. Успех!


Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
15-03-2006 - 15:54:12
Ама едни изисквания поставихте за дограма - златна ще станеsmiling smiley Като почнте да шокирате хората спирка нямате.
АЗ бих добавил - ако автомобилът ви е по-малко от 200 коня, произведен преди 2005 година, са ви излъгали като са ви го продавалиsmiling smiley
naceff
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
15-03-2006 - 16:05:10
4ovek,
Ами производителите на автомобили 200 к.с. 2005 да мрат ли ! Нека и тяхната стока си намери достоен и по мярка купувач :-)))

Само това с разликата на дебелината на стъклата нещо не мога да го смеля от раз,
Нати, моля те, дай някакви разяснения !
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
15-03-2006 - 16:06:49
Аз пък не мога да смеля какво значение има цвета на уплътненията. И защо са ти "регулируеми вентилационни отвори" и как аджеба се регулират?
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
15-03-2006 - 16:40:53
разликата в дебелината на стъклата помага от звукоизолационна гледна точка. двете стъкла имат различни (несъвпадащи) резонансни честоти.
нати, какви са тези "винил-полиуретанови плоскости" за които се изказваш с толкова императивен тон?
naceff
Re: проблеми с алуминиева дограма на панел
15-03-2006 - 17:13:28
Яворе, благодаря ти !
Сигурен бях, че съм срещал някъде тази информация, но само еднократно, мимоходом и всякакви опити "да влеза в час, припомняйки си" останаха без резултат !
Ах, изложих се, отвсякъде !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход