Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Покривна пло4а-топлоизолация

Публикувано от Petar 
Покривна пло4а-топлоизолация
20-09-2007 - 23:18:52
Зна4и другия месец смятам да се хващам с това.

Възнамерявам следното : пло4а, отгоре найлон за пароизолация, следва 5см XPS, oтгоре наковавам дъски и съм готов.
Никакво мазане,никакви мокри процеси. Абе сух метод.
Тавана няма да е обитаем. Ще го ползвам за боклуци само. И за бойлера за соларната инсталация,ама като му доиде времето.

Ако на специалистите нещо не им се нрави - нека ме коригират навреме.

Благодаря
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 00:33:03
az пък имам плосък покрив/ не харесвам скатни покриви/ на който трябва да се направи термо ... дайте идея как и с какво..че отгоре и хидро...... smiling smiley
Abu
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 07:32:57
Petar,
като няма да е със замазка, що не сложиш вата? Как ще хванеш дъските? Сигурно с дървена конструкция. Не казваш нищо за хидроизолацията, но каквато и да е, ще трябват и пароотдушници. Като цяло изглежда стандартно изпълнение на скатен покрив.

elpigroup,
винаги се радвам, когато някой предпочете плоския пред скатния покрив. Варна доста е загубила от градския си облик с тези керемиди! Мисля, че това важи и за другите градове. Иначе опростената схема е: плоча, топлоизолация (за предпочитане по-плътен ХПС), найлон, мин 5см армирана замазка с наклон 1-2 %, хидроизолация. За предпочитане е водоотвеждането да е външно. Също, покривът да не завършва с улук, а с борд (бетон) и барбакани. Като екстра върху борда могат да се монтират прозрачни панели да пазят завет, върху хидрото - мозайка или теракота и става чудесно място за лятна градина и почивка.

ПП Напоследък е практика отдушници и комини от жилищата да се пръкват на покрива на всевъзможни места. Ако имате подпокривно, постарайте се поне отдушниците да бъдат групирани и изведени на покрива в едно тяло.
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 10:00:25
Abu, той говори за топлоизолацията на границата на студения покрив, който при него е таванско помещение, необитаемо. Просто ще си настеле пода на тавана за да топлоизолира етажите отдолу, поне аз такъв спомен имам като обясняваше преди какво прави.
При мен е същото, имам 500 кв. рио на изовер на рулони си стои горе, не съм стигнал до там, но още се чеша дали него да слагам на 3-4 пласта под дюшеме, както петър казва, или като него ХПС от подовия и директно нещо просто за да го покрия, ако щеш и балатум ще ми свърши работа, там ще го ползвам за складче, нищо повече. Но засега ме гонят други задачи с облицовките бън, кака че вътре още не съм влязъл, а нещо почна да ми писва откровено... Май ще приключа облицовката, ще пусна улуците до долу и ще ги включа и ще пооправя пътеките, пък ще зазимя, напролет нова година нов късмет... Не знам, зависи и от времето.. А, и външните тераси трябва да настеля, че ще отиде изолацията, и външна врата да сложа, че да обърнат с камъка - засега е на ОСБ с катинар, чакам стройкото....
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 11:15:18
Да, покрива ми е скатен
То4но така. С дървена конструкция. Така и така си ги има гредите 12 см(подложки за поповете) сега. През 2 метра са средно. За тях смятам да закова по- малки с д-р 6см и да добавя още няколко където е нужно. Найлон върху пло4ата, 5см XPS oтгоре и най накрая наковавам дъските.
Не виждам никаква нужда от хидроизолация, нали на покрива между керемидите и OSB-то си имам...... Пък и двойния найлон върху пло4ата ще изпълнява и тази функция.
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 13:37:45
Аз XPS-а го сложих на кофража и отгоре налях бетона. Тавана на помещенията - гипсокартон.
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 19:15:18
Привет. Обадете се на 9277049; 0887224717 за консултация.
www.sechkov.com - Строителна фирма.
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
21-09-2007 - 23:15:20
zestate Написал:
-------------------------------------------------------
> Аз XPS-а го сложих на кофража и отгоре налях
> бетона. Тавана на помещенията - гипсокартон.


e добре де , не е ли по добре ХРSa да е отгоре върху плочата ??...
занимавам се с електро инсталации и съм срещал по обекти изпълнено по този начин с ХРS положен в кофража!?
Abu
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
22-09-2007 - 12:10:24
Извинявай, не съм разбрал, че става дума за подпокривното!
Методът на Стефан с ватата по ми допада. Струва ми се, че ако ХПС-ът не е лепен, ще останат незапълнени площи (няма да е уплътнен), а дали това е толкова важно не споря.
Re: Покривна пло4а-топлоизолация
26-09-2007 - 20:09:42
Не знам дали тук му е мястото да питам ,но какво е екструдиран пенополистирол-стереопор или фибран?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход