Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Къща с плосък покрив?

Публикувано от todors 
Re: Къща с плосък покрив?
24-10-2007 - 23:09:10
Аз съм в апартамент с плосък покрив. Много ми харесва -50 м2 тераса, виждат се всички планини около София. Вече е на 4години и още не съм му сложил плочки,тъй ксато го чакам добре да се слегне - не забравяюте, че топло- и хидроизолацията постепенно се слягат под тежестта на най-горната плоча и тя малко се напуква.

При мен тече на еедно място когато вали силен дъжд със западен вятър, мъчих седа го запечатам със силикон но без особен успех. На съседа, който има същия покрив, му тече на няколко места и какво ли не прави за да спре теча, май че без особен успех.
Re: Къща с плосък покрив?
28-10-2007 - 08:49:38
Прати ми и на мен проекта.
barista.bg@gmail.com
Благодаря ти.
Re: Къща с плосък покрив?
05-11-2007 - 20:53:19
avatar
Здрасти!
Много се смях като четох това което са ти писали....
Уви проблемите започват единствено и тогава когато се избере неподходящата изолация.Аз продавам такива ,но и изпълнявам полагането...
Уви досега не съм имал проблем.Всичко е въпрос на спазване на технологиите.
Има поне 5 вида изолации които са добри,стига да искаш ще ти дам цени на м2.
Не пишеш от къде си но ето моя телефон 0885604899
Стилиян Щерев
Изомат Интернешънъл
Чакам да ми се обадиш
Аз съм от Варна


Чест и почитание
Re: Къща с плосък покрив?
05-11-2007 - 20:56:04
avatar
Пич, обади се като започнеш!Имам материали които са се доказали....
А и ме кефи ,че просто си разбираш от работата като гледам от другите във форума..... smiling smiley
Re: Къща с плосък покрив?
05-11-2007 - 21:27:00
Аз стигнах точно до този пловък покрив ...никой и нищо на света не може да ме разубеди , та да не си направя покрива плосък!!!

Карам ги моите хубавци да ми леят плочата с колоните заедно ..поне плоча на кота +3.05 така я правихме и тази финалната на кота 6.10 също искам така да ми я излеят -надявам се не е грешка, защото е мое хрумване!
Та другата седмица ще лееме последната плоча "ПЛОСКАТА" някви препоръки или идеи къв бетон да ползвам /водоплътен..../ да и направя ли лек наклон или наклона да го правя чрез топло изолацията и замаската отгоре!?
по принцип слагам на церезит добавки за по бързо съхнене на бетона, има ли някви други добавки , които биха спомогнали за непропускането на бетона!?

Поздрави
Re: Къща с плосък покрив?
09-11-2007 - 10:27:05
Аз също имам съмнения за плоския покрив. Въпреки, че проекта след редица напасвания с нормативните изисквания се получи с плосък покрив. Много малко сгради има изпълнени по този начин и вероятно има причина за това. В проекта е предвиден наклон за да не задържа вода, но какво може да гарантира прекомерното затопляне на стаите на последния етаж през лятото? И съответно по- бързото изстудяване през зимата? Според мен трябва да се търси мнението на хора, построили къщи с такива покриви, защото само, който е построил и изпитал може да даде най- правилно и точно мнение. Колкото до последните етажи на блокове, там винаги имат проблеми и всеки се спасява както може. При изпълнението на къща всеки би вложил повече средства, за да е сигурен в резултата. Колкото до това при всеки дъжд и сняг да се почиства покрива е неизпълнимо и най- малкото нерационално. По- добрия вариант не е ли наклон?
Re: Къща с плосък покрив?
09-11-2007 - 10:53:42
Напълно съм съгласен с казаното по-горе, че изпълнение и материалите са много важни. След 25г. стаж като проектант обаче ще ви кажа това. При равни условия - добро изпълнение и добри материали (те са важни и за скатните покриви), живота на скатен покрив без ремонт е двапъти по дълъг, а може и повече. Сравнете гаранциите които дават производителите на материалите и изпълнителите. Разбира се елемента хубава гледка си е много важен. Но трябва да приемеш, че ще правиш по-често ремонти и зимата ще ринеш сняг. Всеки който ти казва друго, просто те заблуждава.
Re: Къща с плосък покрив?
10-11-2007 - 01:09:50
Елпигруп, ако спазваш технологията за хидроизолация няма да имаш никакви проблеми с течове. Но истината е една и трябва да се приготвиш за нея: ремонт на покрива на всеки 7-10 год. Това е разбирасе цената на удоволствието да имаш плосък покрив.
Успех
Re: Къща с плосък покрив?
14-11-2007 - 07:50:09
avatar
Приятел,ако ги знаеш де са тия хотели дето текат,дай ги насам-поне да ги поправим.....
Язък,че някой ги е осрал,но има хора които си държат на качеството и на материалите и дават гаранции след това.
Мой покрив още не е протекъл пък не знам.....
Аман от ефтини бригади ....
Като знам какви са строителите по морето ми иде да си разбия главата
нали работя с някои от тях и виждам какво влагат
всичко е за без пари - за това
Re: Къща с плосък покрив?
14-11-2007 - 07:52:02
avatar
Пич,евала за думите.........
подкрепям те напълно!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход