Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Измазване с Турбозол

Публикувано от zestate 
SHL
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 00:33:52
bulhomes Написал:
-------------------------------------------------------
> По принцип машинната работа винаги поевтинява
> дадена продукция. С машинното измазване съм изумен
> от оскъпяването - 16-20 лв/кв.м, а за ръчното съм
> убеден, че до 12-13 лв май и с боята след
> шпакловката ще се включа.

Една стока или услуга поевтинява, само когато пазара е наводнен с нея. При условия на недостиг на работна ръка, а да не говорим за недостиг на този вид механизация- Турбозоли( това е името на фирмата, но е прието за нарицателно в бранша за подобен род машини), цената няма как да слезе надолу. А при условие, че съществува постоянна инфлация, цени трудно биха паднали, напротив, биха се качили. Например, освен горивата и храните, материалите непрекъснато скачат. Как тогава да падат цените за труд?! На всеки изпълнител разходите се покачват пропорционално с нарастващата инфлация. А ако изпълнителя е легитимна фирма, тогава разходите са неминуемо повече.
Та освен да заключа, че намаляване на цени е невъзможно да има. В условията при които живеем цените, винаги ще скачат. Последния пресен пример е с падането на митата на колите!!! Е, като паднаха митата, да не би колите да поевтиняха?! Не забравяйте, че пазара определя цената. Има ли постоянно търсене или увеличаване на търсенето на даден вид услуга, цената стои непроменена или се повишава - закон в бизнеса или както го наричаме пазарна икономика.

Между другото изпълнителите на машинните мазилки са предпочитани от инвеститорите, защото една кооперация с 4 входа от 8 етажа, обикновена бригада от 12 турчета биха я измазали за срок от 6 до 10 месеца. А бригада от 4-5 човека с една машина съкращават времето поне на половина. Също така, след обикновената варо-циментова мазилка има и шпакловки 2-3 ръце, които с машинната се избягват. След машинна мазилка се шкури и най-много бояджиите да си направят фина шпакловка. Така че първоначално по-скъпата цена на услугата не означава, че цялостното завършване до боя ще излезе по-скъпо. Тук се намалява времето наполовина, както се спестява и услугата "гипсова шпакловка".

А и цената за варо-циментовата мазилка, вече върви от 6 лева и стига до 10 лева за м2. Зависи кой наемате: сам майстор- 6 до 8 лева; фирма- 8 до 10 лева. Говоря за София-град. По морето не мисля, че са по-различни цените.

И тъй като цената за труд на машинна и обикновена мазилка се уеднаквява, някъде към 8лв/м2, не виждам, защо да не предпочитам новото и по-доброто в строителството. Естествено материала е по-скъп, но какво от това, след като предимствата са налице.




SHL - Строителство и ремонт

[www.bgremonti.com]

[www.otpushvane.com]

[www.dom.start.bg]
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 10:20:46
Сталкер Написал:
-------------------------------------------------------
> Здравей zestate!
> Имам въпрос:
> Само с варово-циментови мазилки ли работиш?
> Нали има и варово-гипсови - с тях повърхноста не е
> ли по-глатка?

Много рядко с вароцимент - бани, огради, гаражи и сутерени.
Предимно с гипсови мазилки на Кнауф - МП 75L.
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 10:28:19
Към bulhomes

Стилян много добре ти го е обяснил.
Бтв, една от причините държавата да ни е толкова зле са разсъждения подобни на твоите - че 10-15 турчета ще мажат за по 3-4 лева на квадрат. Е къде отива производителността на труда?
Дайте по тая логика да не купуваме тухли, а да си забъркаме кирпич че е по евтино.

Цената няма как да е по ниска от 16 лева. Или по точно - има, ако наема църни цигани след които ще се наложи повторна шпакловка и икономията ще ти излезе през носа, а и аз ще рискувам да си го отнеса от някой недоволен собственик.

Качеството винаги струва пари, лафа "хубаво и евтино" вече го няма.....
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 13:51:40
Качеството винаги струва пари, лафа "хубаво и евтино" вече го няма..... и никога не го е имало!!!!


----------------------------------------------
[www.bgremonti.com]

[www.dom.start.bg]

Кажи се мнението , за да не го каже някой друг, вместо теб !
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 18:22:19
Zestate, не се сърди. Нямам нищо против този начин на измазване, само че очаквах като се работи с по-малко ръчен труд да е по-евтино.
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 18:43:25
Ръчния труд съвсем не е премахнат при мазане с Турбозол , механизирано е само нанасянето на разтвора по стени и тавани - оттам всичко е ръчен труд .
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 19:15:14
avatar
Мдаааа .... Напредъка не винаги се поема от обществото адекватно ... Позната картинка ... почти всеки ден я виждам по обектите ...
Re: Измазване с Турбозол
15-02-2008 - 21:03:36
filmatoplo Написал:
-------------------------------------------------------
> Ръчния труд съвсем не е премахнат при мазане с
> Турбозол , механизирано е само нанасянето на
> разтвора по стени и тавани - оттам всичко е ръчен
> труд .

И то смея да кажа майсторски труд.


Re: Измазване с Турбозол
16-02-2008 - 19:17:07
Не може да ме убедите. ОК и при двете има ръчен труд и той е майсторския. Майсторите нали са хора и в двата случая, труда им е същия - следва и заплащането да им е същото. При турбозола отпада хамалската работа - е що става толкова скъпо???? Не съм правил сметка, но предполагам, че примерно изкоп ще направя по-евтино с багер, отколкото със тумба цигани... (за да избегнем коментарите, че циганите няма да ми свършат работа - плащам при свършена работа)
Re: Измазване с Турбозол
16-02-2008 - 20:30:05
Защото турбозола обединява две операции - мазане и шпакловане в една.
Цената за труда е 8 лв, степента на завървеност е гипсова шпакловка.

Като сложиш мазане с вароцимент за 6 и гипсова шпакловка за още 4 - изненадааа!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход