Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

външна изолация - моля за съвет

Публикувано от Plamen-s 
Re: външна изолация - моля за съвет
28-06-2007 - 22:07:50
Да, проблемите са много...
ПРавилното решение е някъде там, но с толкова много неизвестни е трудно да се намери. Има една боя, енергоспестяваща, от Мегахим - Thermilate. Боядисване на външните стени и тавана ще ви спести пари и много неприятности с некачествена външна изолация.
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 10:42:06
asdf, сакън! Не вкарвай хората в темата за "енергоспестяващите" бои че от нея няма излизане. Няма боя която реално да "енергоспестява", най-много да вдигне температурата на контактната повърхност на стената и така да помогне за намаляване на опасността от конденз.
Пламене, вътрешната изолация е по-лошо решение. Дори от гледна точка на факта че ще си намалиш обема на стаята с 6-7 сантиметра по стените (минимум). Положителните страни на външната изолация са описвани във форума многократно, да не ги повтаряме. От друга страна, какви са тия толкова ценни орнаменти на панелен блок? Не виждам как правиш отвън 10см. изравнителна мазилка, това си е нов зид направо, няма как да не се откърти след време smiling smiley
По отношение на изолационните "кръпки" по старите блокове: вярно че е грозно, вярно че ефекта е на 40-50% от очаквания, но и това е нещо... въпреки че помислете и от другата гледна точка - като се стигне след време до цялостно саниране на блока, тези "кръпки" просто ще се изкъртят за да се направи нова цялостна изолация.
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 10:48:18
Яворе, ти брат ми познаваш ли го? Ти и мен не познаваш, но това не значи, че не съществуваме... Не се заяждам, но тази боя я има със съответните сертификати и лабораторни тестове, пък и лично усещам ефекта.
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 11:06:23
ОК, както казах почнем ли тая тема, няма излизане от нея. Познавам много добре принципа на действие на този тип бои, самата боя на Мегахим разбира се не съм виждал, но както и да е... В края на краищата всеки преценява сам за себе си, щом мислиш че има ефект - чудесно. Само в духа на дискусията: при теб има ли някаква друга изолация и боята заедно с нея ли я полага или отделно? Аз не съм от известно време в изолационния бранш но още ме интересуват тия теми и питам наистина от чистосърдечно любопитство smiling smiley
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 11:17:41
Тази боя се прави със специални перли, които се ползват от НАСА за топлоизолация на совалките. При мен е нанесена на стена, където външна изолация е невъзможна към момента. Боята е за вътрешно приложение. Аз съм отдавна в бранша и съм убеден в неефективността на вътрешната изолация, но има случаи в които само тя е възможна.
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 11:42:15
Така де, значи е термокерамично покритие с вакуумни микрокапсули от рода на Термошилд (Термомакс, Термолайт..) и компания. Изкушавам се да продължа на тая тема, но ще заорем във времето и пространството пък и трябва да тръгвам... Ако изобщо имат някакъв енергоспестяващ ефект тези бои, то той е само при определен тип топлинни източници с определен тип дължина на вълната. Със сигурност не става въпрос за 8-15% спестена енергия както се рекламира по сайтовете. А и определено ако обърнеш цената му на квадратен метър трябва да се замислиш дали си струва.
Апропо, оригиналната технология НАСА е разработила за външно приложение, т.е. за обмазване на совалките отвън, но това е една друга история. Много съм спорил по темата с привърженици на тия бои, моето мнение е че те си имат доста положителни страни, но една от тях не е ефективната топлоизолация. Ако не вярваш на мен, в стария форум имаше една много хубава тема, както и ако не ме лъже паметта, проф.Назърски (безспорен корифей на изолациите у нас) имаше също една много хубава статия в "Още за къщата".
Не съм съгласен с теб че вътрешната изолация е неефективна, има повече компромиси, да, но чак пък неефективна?
Както и да е, форума е място за различни мнения нали така?
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 11:47:45
maleee na tozi yavor mu 4eta mneniqta kato vluybena u4eni4ka
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 12:02:30
Dakoni, би могъл и негови статии да прочетеш наред с тази на проф. Димитър Назърски в Още за къщата, ако не ме лъже паметта беше в пилотния или в първия му брой миналата година, както и в Направи си сам мисля.
Яворе, привет!

По въпроса с орнаментите отвън - недей да правиш замазка, това е безсмислено. Ако искаш да изравняваш можеш просто с профили през разстояние и така зад платната изолация ще имаш въздух-допълнителен изолатор или в краен случай с допълнителна изолация. Но да мажеш - няма да ти излезе по-евтино - вар цимент и пясък и труд, плюс че добавяш топлопроводим материал на стената, който после ще изолираш....
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 12:09:34
Стефане, радвам се да те чуя пак след бая време smiling smiley
Пламене, Стефан говори за някакъв тип вентилирана фасада което всъщност е много добро решение при твоя случай (ако все пак не ти се кърти).
Стефане, пуснах ти преди време ЛС с новите си координати защото ми се струва че ще те заинтересува новия ми бизнес и можем да работим заедно в бъдеще. Получи ли го?
Re: външна изолация - моля за съвет
29-06-2007 - 12:24:59
Не, нещо ми се беше разбъзикало покрай смените на компютри, достъпи и т.н., прати го пак, ако обичаш!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход