Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на груб строеж

Публикувано от bnm 
Re: Цена на груб строеж
20-11-2008 - 08:22:26
Здравейте
Относно ивичните основи.Едната къща се навих да я изкопая цялата.
Ето разликата.
Бетон- +20 м3 х 110 =2200 лв
Обратен насип- 2 машиносмяни х 350 = 700 лв

Та общо се нобутах 2700 лв. от материали.Бригадата до кота нула работиха-8 дни
На къщата с ивични основи на третия ден наляхме кота нула.Та ивична основа си е най добре.Спестява се и кофраж.
Re: Цена на груб строеж
20-11-2008 - 11:18:04
Geto Написал:
-------------------------------------------------------
> Прав си Пайк. Колкото до фирмите те продължават да
> се надуват но по-скоро по инерция. Знам трудно е,
> боли и вероятно смятат, че е несправедливо нооо ще
> трябва да прояват мъжество и да погледнат на
> дребния клиент с уважение и разбиране че ще
> продължат да съществуват благодарение на него
>
> Успех,


По повод на "дребния клиент"-да,абсолютен факт е,че всеки гледа едрото.Но я се замислете примерно:колко ти излиза готов костюм от магазина и колко да ти го направят по поръчка?Отговора е :по 2!!!Същото е и при нас.Да ме прощава бранша,ама при мен-дребната риба %-та му е в пъти нагоре.Познавам фирми които строят само еднофамилно и хич не се оплакват за момента.
Още повече,че аз си строя СОБСТВЕН ДОМ да живея,а не поредната инвестиция или гъзария,а всеки те мери с аршина на новобогаташ!!!Е това е обидно и също е причина още цените да са такива.
Та по темата за грубия строеж:Не давайте на фирмите поводи да ви мислят за "еди-кой си",защото това са още 20е/м2 отгоре!!
Re: Цена на груб строеж
21-11-2008 - 09:15:10
StefanB Написал:
-------------------------------------------------------


> Затова - съвет - като си вземете проектите,
> НЕПРЕМЕННО ги дайте за преглед от грамотно
> независимо лице. Струва пари, но пести СТРАШНО
> МНОГО - пари, време и нерви.
> Да вметна за тези, които не ме познават - не съм
> надзорник нито проектант, ПАЦИЕНТ съм. Щото да
> строиш у нас вече за себе си , не за продажба е
> диагноза....
Категорично. Дори е добре още по време на проектирането, първоначално на идейна фаза такъв човек да поогледа проекта и да даде мнение- опитното око хваща бъдещите проблеми и евентуални оскъпявания, при вече готови проекти също е момент да се прегледат нещата, не ща да засегна никого, но съм виждал вече всякакви проектанти, проектирали някакви огромни прости греди, дето е грехота да нямат и по някое огънато желязо, срамота дето са харчили парите на родителите си да ходят на училище...
И като видях и архитект да рисува от средата на ажурен парапет да щръкне напред дървена билна греда конзолно 2 метра дълга дето щяла да бъде закотвена като тия на стрехите дето стърчали /напна се да даде детайл за декоративен елемент на козирка, билото на която беше точно в средата на парапета на балкона/ ми дойде на ум за Томбул джамия минарето и за на магарето...
Та, навреме да го води тоя, дето ще си блъска главата със строителството, архитектурните детайли не ги чертае общака после.
Re: Цена на груб строеж
25-11-2008 - 13:10:55
искам да попитам тези които имат вече проекти знаят ли дебелината на стените с четворка тухла колко е?И тя ли влиза в разгърнатата площ на къщата?Така общата кв. се увеличава а светлата част е друга, и съответно цената е по-поголяматя кв.
а не по светлата част,защо е така?
Re: Цена на груб строеж
26-11-2008 - 09:14:04
Дебелината на зида с четворки е 25 см , може и на 12, ако е вътрешен, но е за предпочитане вътрешните да са с единички. Да, квадратурата се смята с дебелината на зида включително, както и няма организация дето да поема строителството на козирки и балкони безплатно-влизат си в квадратурата и те. За бетонови стени и бет. парапети се внимава при пазаренето, да не се окаже че се заплащат допълнително, пак по цени на метър квадратен...
Re: Цена на груб строеж
28-11-2008 - 12:52:32
Благодаря за отговора, но моя арх.е заложил в проекта дебелина на зида 30 см и сега се обърквам незнам кое е правилно , моля за съвети.
Re: Цена на груб строеж
28-11-2008 - 15:03:17
Ти как разбра че зида е 30 см, ако си го мерил от архитектурата може да е начертано заедно с изолацията 5 см отвън...
Питай го, ще ти каже.
Иначе е много важно ако имаш греди те а са дебели колкото тухлата, иначе остават едни ръбчета вътре, дето ато дойде мазача се чуди кво да ги прави - при мен имам така на няколко места шайба и греда на 20 и зидария с единичка на 12 по външния й ръб, за да е равно поне в едната плоскост, съответно от другата страна пълнят с изолация и слагат мрежа, щото не искам ръб там...Смятай колко ми излиза мазането...
Същата работа е с дограмите - много внимавай да вземат правилно размерите, че ако е едно към кесим и после като ги лложат в отворите и останат по 5-6 см от всички странивмест максимум 2, пак се обръща ама с цепен Итонг... И струва пари некадърността на дограмаджиите, и тая попара я сърбам... Отвън няма грижи, обръща се с изолацията, но отвътре гризеш дървото...
Та питай архитекта, сигурно е имал предвид нещо, иначе блокчета на 30... Или легнала четворка с единичка на калъч... А да не е заложил две единички с вата по средата, това е добро, е , има специфика на изпълнението, но пестиш от изолацията после, имаше тема из форма за това.
Re: Цена на груб строеж
01-12-2008 - 22:58:35
Напоследък на доста места видях да дават 15 см ширина на гредата, над вътрешен зид, който е 12 см- разминаване между проекта на архитекта и конструктора. И после... Виж там, оправяй се!
Re: Цена на груб строеж
02-12-2008 - 13:08:51
Благодаря за отговора, видях размера на пробния проект на външните стени ,но ще го питам също така и за гредите добре , че ми казахте много е полезна тази инф.която обменяме по-между си за строителството аз сега започвам и за мен е важно да знам всичко.
Re: Цена на груб строеж
03-12-2008 - 16:14:02
Въпроса Ви може да се реши единствено с помоща на
www.hidroizolacia-bg.com
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход