Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Подпокривни етажи - какви са недостатъците?

Публикувано от qwerty 
Анонимен потребител
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
29-12-2006 - 09:47:52
kote, айде моля те на кирилица. Имаш Kредор -> онова там EN/BP/BG след темата
Анонимен потребител
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
29-12-2006 - 09:53:34
по света може последните етажи да са най-скъпи ама там ги правят както трябва и а нещо се издъни а си осъдил строителя, а той от своя страна не пести материали защото знае че ще продаде скъпо последния етаж. В Бг строителя като знае че всеки купувач ще му каже - "ами то последен етаж, може да прокапе, я отбий малко от цената и т.н." и съответно строителя не си дава никакъв зор. От него искат да продава на цена като за прокапал покрив и той съответно не се напряга много за да направи покрива да не капе.
Re: 4ovek ...
29-12-2006 - 10:13:46
4оvek,

Не с тези номера сега smiling smiley Ясно е, че си ги продавал по-евтино, за да се продадат все пак и те. Нямам нищо против феновете на последния етаж и безспорно липсата на някой да ти тропа отгоре е предимство. Но има повече недостатъци (вече изброени) и съответно цената му е по-ниска от другите етажи (без първи) . Така беше по соц. време и все още е така. Може и да стигнем големите градове по света в това отношение, но няма да е скоро.

А ианче всеки може да харесва каквото си иска и да живее където си иска. Въпрос на вкус!
Re: 4ovek ...
29-12-2006 - 15:33:12
Номерата си ги правят самите хораsmiling smiley - аз цена на квадратен метър не оферирам. Оферирам пълна цена, давам описание на квадратурата - чиста площ, мазе, общи части, на чертежа се виждат квадратурите на терасите, стаите и коридорите и хората сами си смятат цената на квадратен метър по каквато си методика искат. Ако някой си миси, че терасата му я продавам на същата цена като жилището - негова си работа. Аз си мисля, че терасите ги продавам на по-ниска цена, както и мазетата. В крайна сметка нито в договора, нито в НА не пише цената на квадатен метър.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
30-12-2006 - 01:35:48
Ei Joan ti pak me tsaka s Aso pika - e ne sam zhiviala, ama moia mnogo dobra priatelka zhivee i e mnogo dovolna. Tam e samo edin podpokriven etazh, a ne dva kakto obiknovenno i skosiavaniata sa malki, ne prechat i terasata e edna - okolo 10tina kvadrata. Na neia zakusvat i vecheriat, imat si skara, masa s chadarche i liatno vreme se karat s deteto, koeto iska da spi na terasata (bilo mu hubavo da si gleda zvezdite). Gledkata e direktno i nevazprepiatstvano kam kopitoto - naokolo e vse novo, taka che niama i da se skrie.Etazha e 5ti, no niama magazini otdolu, taka che parternia se broi za parvi - sirech na visochinata na 4ti po segashnite razbirania. Priatelkata mi se nanese predi da pusnat asansiora i niakolko mesetsa si jogvashe dogore - bez da se oplakva.

Inache i v EPK sam zhiviala za kratko - imahme kasmet da e s dva asansiora - po edin na polunivo i tozi na nasheto beshe sprian ot godini - samo golemia raboteshe. Vechno se triaskaha vrati i dosta chesto beshe razvalien, no az vinagi sam kazvala che v Sofia nai-gadno e da se zhivee v EPK.
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
02-01-2007 - 16:59:01
Kоте,

Най-напред - Честита нова година - на теб и всички приятели от форума! Да сме живи и здрави все така да си пишем и обсъждаме, и нашите деца и близки - също!

Иначе не те цакам smiling smiley - просто си казвам мнението въз основа на някакъв свой и на мои близки опит. А пък ти знаеш - щом ти харесва на последен етаж - няма лошо - живей си със здраве! smiling smiley

Е, твоята приятелка вече е направила своя избор, засега очевидно не може да му се нарадва на новото си жилище. Дано да няма проблеми с покрива в близките 10-15 години. А иначе 4-ти етаж над партер се ядва без асансьор, макар че е "на ръба", според мен. Пък и етажната височина на новите е малка, та не е същото като 4-ти над партер старо жилище в центъра. Иначе и аз имам приятлека на последен (под тавани) в центъра без асаньор и безропотно си се качва пеш - 4-ти над магазини на 3,20 етажна височина. И аз й ходя на гости от време на време и си ги качвам стъпалата. Не е болка за умиране, ако си млад, здрав и имаш желание за сладка приказка на кафенце smiling smiley. Но при нея така се случи, това имаше възможност, това взеха. И бебе гледа там, и количка мъкна. Ама ако можеше да избира, не би го взела. Та всеки си знае случая.

То това е целта на объждането тука - да се изредят предимства и недостатъци и всеки да си прави сметката. Ясно е, че рядко може да се намери перфектно жилище, все някакъв компромис правиш. Та всеки според вкуса си прави компромисите smiling smiley
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
02-01-2007 - 22:28:01
Аз вярвам само в едно , че след 4-5 месеца започва лятото . То лекува всякакви болки :loveu:
Re: Подпокривни етажи - какви са недостатъците?
03-01-2007 - 06:04:11
Za mnogo godini - Joan i vsichki forumtsi! Dano sme zdravi i uspeshni!

Za poslednite etazhi - absoliutno si prava - govorim za predimstva i nedostatatsi.
Edno ot golemite predimstva, koeto ne se spomena tuk na poslednite etazhi e mnogo povecheto vazmozhnosti za preustroistvo. Kakvo imam predvid - imash poveche vazmozhnosti za postaviane na prozortsi (Velux) i saotvetno poveche varianti za prekroiavane. POdpokrivnite apartamenti sa gore-dolu sashtite kato dolnite, no skaseni v dalbochina i zatova imat shiroka svetla chast ( ako si predstavim grubo edno zhilishte kato pravoagalnik na dolnite etazhi svetlata chast (prozortsite) sa na kasata mu strana, a na poslednite etazhi sa na dalgata. Zatova pozvoliavat po-funktsionalni reshenia na malko plosht i mislia che sa mnogo podhodiashti za mladi semeistva s ogranichen budjet i s promeniashti se nuzhdi. Mislia che pri dobar podbor (kachestven stroitel, kadaren arhitekt) ot podpokriven etazh mozhe da se poluchi mnogo hubavo i funktsionalno zhilishte!
A v prednia post iskah da kazha che "defektite" na poslednite etazhi sa si nashenski fenomen.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход