Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

К-стъкло... разпознаване в битови условия

Публикувано от yavorand 
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
02-03-2007 - 09:43:51
а коя беше фирмата ако не е тайна
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
02-03-2007 - 10:05:44
Мисля, че не е коректно от моя страна да казвам името. Важното е, че те си вземаха урок. по права на потребителя. Твърде е вероятно и те самите да са пострадали от некоректна фирма за доставка на стъклата, защото бяха в шок, когато им казах, че имам съмнения относно вида на стъклата. Все пак става дума за голяма фирма, която прави едни от най-големите обществени обекти в София. Всичко е добре, когато свършва добре smiling smiley
Още един път БЛАГОДАРЯ.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
06-04-2007 - 09:38:36
Здравейте, по повод разпознаването на к-стъклото искам да ви кажа, че най- сигурният начин е да се измери верига с уред/ мултицет/. Ние в къщи лично си го измерихме: на ом-метър дава верига от вътрешната страна/която е обърната към стъклопакета/ на стъклото, което е към стаята и то на самия ръб, там, където е срязано стъклото.Това разбира се стана при монтажа, преди да ни го сложат в PVC-профила. Това, че дава верига е обяснимо, тъй като К-слят представлява всъщност покритие от някакъв метален слой по самата повърхност.Накрая искам да ви кажа, че самото замерване иска по-вече упоритост, малко трудно, с няколко опита се получи при нас, тъй като въпросния ръб на стъклото е покрит обилно със силикон/или нещо подобно, не съм сигурна/ и е трудно да намериш пролука в това покритие с пипалата на уреда и да достигнеш до метализиран слой.
Това е всичко, успех! :
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
20-06-2007 - 13:23:13
Бих искал да запитам дали някой може да даде точно научно обяснение за това, че к-стъклото не причинява "парников ефект" през лятото. Благодаря предварително за всички отговори и мнения (коментари). :]
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
20-06-2007 - 15:30:06
Според мен к-стъклото със сигурност води до такъв ефект и няма научно обяснение за противното smiling smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
21-06-2007 - 11:14:41
Вярно е за парниковия ефект, решението е или засенчване през лятото в комбинация с добра вентилация, или климатик.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-10-2007 - 10:15:25
Прочетох за теста със запалка. Пробвах и ето резултата - вторият пламък е бледо червеникав, а не син. Не е и жълт, обаче. Дали е възможно да не е К-стъкло?
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-10-2007 - 11:27:01
При мен всички отражения си бяха с еднакъв цвят. Обадих се на фирмата от която съм поръчвал, но въпроса си остана висящ. След един месец обаче те ме потърсиха за да ми кажат, че вече имат уред за проверяване и ме попитаха кога да дойдат. Но понеже бяха много сигурни в доставчика си и в резултата от евентуалния тест, предпочетох да им повярвам и не ги поканих. Така че според мен по-скоро теста е лъжлив, а не фирмите за дограма.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-10-2007 - 12:38:28
Теста със запалката не е лъжлив. Пробвах го многократно на много места - 100% доказва. На всичкото отгоре го признава и "Ролпласт" - упоменат е на една от рекламните им брошури, много подробно. А за това че пламъка е с различен цвят, може - има различни видове нискоемисионни стъкла, подходящи за различни случаи.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
06-11-2007 - 10:10:34
Колеги по к-стъкло, много ме заинтерисува посочения метод. Сложих си дограма от СТИЛПЛАСТ с к-стъкло . Всички опити със запалка дават 4 еднакви оранжеви пламъка. Понеже слоят е метал, както е казано във форума, трябва да дава ниско съпротивление. Опита с оммер без проблеми веднага показа ниско съпротивление. И то само на този слой. Останалите повърхности не дават показание.
Изглежда има различни видове к-стъкло даващи различни индикации.
Интересно опит с домашен металотърсач (за кабели) дали ще даде показание на металния слой.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход