Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

К-стъкло... разпознаване в битови условия

Публикувано от yavorand 
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
22-12-2006 - 10:17:34
Не съм съгласен че нищо не можеш да направиш. При поръчката трябва да си подписал договор. В договора пише колко и каква дограма ще получиш и също екстрите, т.е. к-стъкло, отваряемост. Стъклопакета ти струва примерно 40 лв/м2. Уреда за измерване за който писах горе е 200 лева с ДДС. Т.е. ако имаш над 5м2 дограма, по-добре прежали 200лв и докажи на фирмата че не си е изпълнила поръчката по договор и ако се моткат, съди ги! Има комисия за защита на потребителите и прочие места за докарване на главоболия на некоректни фирми. Но още веднъж подчертавам че теста със запалката не "важи в съда" smiling smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
08-01-2007 - 20:18:41
Съвсем скоро ми предстои сменяне на дограма и много се чудя дали да си сложа К-стъкло. Апартамента ми е изцяло южен и за това се колебая. А вие какво мислите?
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
11-01-2007 - 11:09:30
Някой виждал ли е как работи този уред? Какво трябва да показва за да си сигурен, че стъклото е К ? Питам, защото теста със запалката показа, че всичките ми стъклопакети са с обикновени стъкла - а е платено за Кстъкло.... От фирмата ми казаха, че ще закупят такъв уред и ще дойдат да ги проверят. Как да разбера, че няма да ме подведат и втори път? Моля за съвет!
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
18-01-2007 - 10:29:07
Ето и при мен проблем. Монтираха ми ПВЦ-то с К-стъкло и скочих със запалката за проверка :] и..... проблем - синкав пламък е най-външния :crazy:
Това означава, че тотално е объркан стъклопакета.
Въпроса ми е следния, този "отражателен" слой имали опасност от изтриване при бърсане с парцал примерно или е вложено покритието още при производството на самото стъкло, т.е. да се пада като вътрешен слой.
И другото (като собствено успокоение :] ) наистина не е ли по-добре, ако не се изтрива този слой разбира се, да бъде монтирането по този начин както е монтирано при мен, т.е. ще се затопля и въздуха в стъклопакета :] не се смейте не е лесно да си монтираш два дългоочаквни прозореца с К-стъкло и то да се окаже неправилно монтирано!!!
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
18-01-2007 - 12:48:19
Ако К-стъклото ти не е към вътрешната част на стъклопакета, слоя след време ще се наруши, надраска или както искаш го наречи - няма да имаш К-стъкло. В този си вид стъклопакета не ти върши никаква работа.
Тъй като виждам че и по-други теми се комантира "запалковия тест", нека стане ясно на всички че това е много "първобитен" метод и не гарантира ясен краен резултат. Но поне може да ви насочи към някои проблеми. Търсете уреди и си осигурете спокойствие.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
21-01-2007 - 14:31:48
уреда за разпознаване на наличие или липса на к- стъкло е преносим и не е никакъв проблем при евентуални съмнения да се изиска проверка с него. ние разполагаме с такъв.


по принцип всяка фирма за производство на стъклопакети би трябвало да разполага с такъв с цел точно определяне позицията на слоя, гарантиращ определеното селектиране, т.е. даващ характерните качества на к- стъклото.


www.skylinebulgaria.com

Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
09-02-2007 - 19:05:57
Зравейте!
От скоро съм в този форум и ми стана много интересна тази тема!
Аз произвеждам ПВЦ дограма и ако ми се случи да няма етикет на стъклопакета,как през деня да разбера кое е правилното положение на пакета?
Ще съм Ви много задължен ако ми помогнете с инфо,линк или нещо друго!
БЛАГОДАРЯ !

clap:
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
01-03-2007 - 17:38:09
Постигнах победа над некоректната фирма благодарение на този форум. Писал съм по-горе за моя проблем с К стъклото за което платих, а ми монтираха обикновено, което разкрих след като прочетох тази тема. Днес ми сменят всички стъклопакети с нови /надявам се с К стъкло/ и то за тяхна сметка. Трябваше да ги изчакам 2 месеца за да си купят уред за мерене на стъклопакети, дойдоха, измериха и за 3 дена ми направиха нови, като имате предвид, че става дума за цяла къща на 2 етажа. Даже за таванското прозорче са направили нов. Благодаря на всички и особено на Явор Андреев, който пусна темата smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
02-03-2007 - 03:25:04
Честито!

Винаги се радвам когато правдата възтържествува!
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
02-03-2007 - 09:09:14
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход