Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

К-стъкло... разпознаване в битови условия

Публикувано от yavorand 
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 13:56:06
Стефане, много съжалявам за пропуска от моя страна .... част от проблемите в края на годината. Вагона дойде, граби народе че вата няма, аз самия съм си запазил някакви ролки, какво доживях, сам да си пазарувам ватата с връзки. Егати!
Истината е че вата .... няма. И в склада няма. smiling smiley))

Начев, събота и неделя ходих на скъпоструващ уикенд по семейному за отпускане на нервите сред спа-удоволствия и прочие. Бях в един разкошен комплекс край Банско да не го цитирам, много пари наляти... леле. Едни такива разкошни къщички, 80% от фасадата стъкло. На косъм бях да си отнеса боя защото по нощите вместо да запаля камината и да сгрея виното, аз се разхождах кат караконджул същий в тъмницата и "светках" прозорец след прозорец. И, о небеса, 0% к-стъкло. Че и боя си отнесох. Затуй - с жени на тема к-стъкло: невър евър! smiling smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 19:53:30
Първо за ватата, защо казваш, че няма, създаваш искуствен ажиотаж като мислиш че това ще привлече повече клиенти, или помагаш на конкуренцията. Ами ако аз взема и загоня няколоко вагона преди Нова Година или по-добре кораб от някъде (знам от къде, там не спазват някои правила, за лоялност към официалните вносители не са и чували, а са производители ) какво ще стане с вашият бизнес. Така не се прави, а за Isover аз лично не съм във възторг от Acusto например, това си е чиста проба стъкловата, каква ти там минерална вата. Купих си от Metro да я пробвам и реших сам да я положа - три дни след това не можах да се избавя от този сърбеж нали се досещате ако сте пипали някога стъкловата.Това сега не е ли забранено вече за употреба. Да се върнем на К-стъклото теста е оригинален като всяко просто нещо.И работи пробвах на едно място където съм сигурен че е К-стъкло. Сега целият съм в догадки какво са ми сложили преди две години ще звъня(сега съм далече от кьщи) да проверят дано да не се смеят много. А сега преди месец монтирах Salamander с едно такова синьо стъкло, но производителят честно си каза че това не е К-стькло а само прилича. Предлагам да направим черен списък на фирмите производители които са злоупотребили с ментета на К-стъкло. eye popping smiley
ISO
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 20:27:56
Каква е логиката на това пламъка да е син? Нали идеята е да се отразява дълговълновото лъчение - т.е. би трябвало по-скоро да е червеникав вместо жълт цвета
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 20:51:41
Логичен въпрос (и твърдение), но едва ли някой тук може да отговори. По принцип това, което се очаква да се отразява е невидимо - може нещо такова да е обяснението. По-важното в случая е, че второто пламъче би трябвало да е различно.
Следва вероятно да "посветкаме" и отвън за да направим някакви следващи изводи по вълнуващата ни тема "Какво се случва през лятото".
И влизайки в духа на Начев/Явор, да напомня известното твърдение - "Абе, има някои неща на този свят дето не са ясни. Например: - И бе Ной сам в ковчега. Ха кажете, деца божии - Кого и** Ной, като е сам в ковчега?" smiling smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-12-04 20:58 от Любо.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-12-2006 - 10:50:22
Любо,
Някъде в процеса на развитие на раздумката ти беше дал май (поне много ти приляга :-)) едни обяснения за природата на топлината. Силно се замислих, тогаз! Опитах да изровя от главата си някоя дълбока закърняла мисла по физика. На момента резултатът беше повече то мизерен, но насочвайки си съзнаието в тази посока и продължавайки да чета, днес най-малкото съм готов да опонирам на някой пишман майстор или прочее самозванец.

Ето, сега опираме (май) до природата на светлината.
Познанията ми стигат до там (ако вече не са ги отменили :-)))))), че тя имаше май двойствена природа - вълни и частици. Значи, подкрепям ти извода, че едва ли тук ще отговорим на въпроса. Но, имаме при двоен стъклопакет - четири отразяващи повърхности, като една от тях очевидно е различна от останалите три. Как точно си взаимодейства тази повърхност с дуалистичната природа на светлината и какво от резултатите достига до човешките сетива ????

Я да не прекаляваме, че познанието носи само печал !

А за чичко Ной може и да не си прав! В онези магически времена те са имали рецепта (като се затъжат много) и след изваждане на едно ребро, проблемът е решаван бързо. А че това не е проблем, доказват го някои от фолк какичките, които си вадели ребра, та да са им кръшни снагите.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-12-2006 - 12:25:03
Ивел, не знам дали има или няма логика, но 10-ка вата нямаше като потърсих и се оказа че хората си купуват и внесените количества не стигат.... Та затова и питах Явор за вагона, а идва по-изгодно да вземеш 10 см вместо два слоя по 5, впрочем и 5-ци нямаше, имаше само 4-ки.
Стъклена, щото я взимам за покрива, все едно ми е какво ще е под ОСБ-то, топлопроводимостта е същата...
Народа е полудял и пазарува каквото види, направо все едно е за последно...Технока, материали, апартаменти, пари нямали....
Off
05-12-2006 - 15:01:38
nacheff Написал:
-------------------------------------------------------

> Я да не прекаляваме, че познанието носи само печал
> !
>
> А за чичко Ной може и да не си прав! В онези
> магически времена те са имали рецепта (като се
> затъжат много) и след изваждане на едно ребро,
> проблемът е решаван бързо. А че това не е проблем,
> доказват го някои от фолк какичките, които си
> вадели ребра, та да са им кръшни снагите.

На това май сега клониране му викат.
Абе какво ли не измислят за да ни отклонят от естествения стремеж към прелестите на естественото размножаване (в уютни санирани жилища). smiling smiley
Печал! sad smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-12-2006 - 16:36:15
Ivel, ако имаш откъде да вземеш няколко вагона, камиона или кораба с вата, действай. Сега му е времето. Можеш да ги продадеш на каквато цена искаш и ще ти ги купят. Не създавам изкуствено търсене нито си надувам акциите, де да беше такъв случая. Истината е че в края на тази година строителните пазари в Западна Европа и особено в Германия и Австрия се отвориха над очакваните нива и погълнаха огромно количество материали, включая вата. Ние сме последните от големите производители които усетиха удара, било поради по-голям капацитет или по-добро планиране. Не си от изолационния бранш доколкото разбирам ,но поразпитай какво става на пазара ако те интересува. Проблема не е само при ватите, същата драма е при XPS-a, единствено EPS-ите се държат поради огромното количество родно производство.
А иначе, ако щеш вярвай, аз в ролята на представител на фирмата за България си запазих няколкостотин квадрата при наш дилър отпреди 2 седмици и днес ги получих топли-топли от вагона. Това е. Така че ако имаш откъде, внасяй и продавай smiling smiley))
Акусто е стъклена вата и никой от нас не я рекламира като нещо друго. От личен опит мога да ти споделя че ще те сърби абсолютно еднакво ако работиш с нея или с някоя каменна вата (наша или чужда). И двете са минерални. Каменната се произвежда от базалт и прочие, стъклената от кварцов пясък и прочие... т.е. минерали са основната суровина. Темата стъклена/каменна вата е дискутирана многократно и аз винаги съм бил на едно мнение: и двете си имат и силни и слаби страни. Затова и двата продукта са на пазара.
А за цвета на пламъка не знам... но важното е че теста се оказа ефективен, и то с подръчни материали и без нужда от познания по атомна физика smiling smiley))
Don
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-12-2006 - 17:56:05
За дефицита на вата в момента мога само да подкрепя Явор. Ако на някой не му е спешно няма страшно - нещата ще си влезат в релсите след Нова година или най-късно през февруари. Причините се крият в две обстоятелства:

1. В закона за енергийната ефективност на запад датата 31.12.2006 е предвидена като крайна дата за изолиране на таваните (собствениците на жилищни сгради са задължени да изолират последната плоча или скатовете на покрива)
2. В Германия от 01.01.2007 ДДСто се вдига с 3% и потреблението скача, та и строителните материали са засегнати от това.

Та в тази насока недостигът е временно явление и по-скоро резултат от неподходящо стечение на обсотелствата.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-12-05 17:57 от Don.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
05-12-2006 - 19:21:55
Благодаря за информацията, ще поразпитам насaм натам, знам един завод под Санкт Петербург за ROCKWOOL, утре ще видя какво може да се направи нали знаете в Русия всичко може да се купи зависи от това дали си достатъчно мотивиран. Интересно че преди един месец в Метро имаше достатъчно и от Isover и от Rockwool аз тогава си купих минерална от Rockwool и специално четох какво пише на етикетчето на Acusto (ако не се лъжа пишеше минерално-стъклена вата) а преди година на съшият продукт пишеше минерална (не споря може да не съм догледал нещо, просто споделям какво съм видял и какви са ми впечатленията).
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход