Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

К-стъкло... разпознаване в битови условия

Публикувано от yavorand 
К-стъкло... разпознаване в битови условия
01-12-2006 - 17:54:32
Здравейте форумци,

Понеже ме мързи да търся последната тема за к-стъклата, слагам нова за да споделя едноседмичен опит от поставяне на к-стъкло, респективно подозренията че са ме метнали и един елемтарен способ за проверка до който достигнах след съвета на мастит специалист за нещо съвсем друго. Т.е ябълката падна и ме тресна по главата smiling smiley))

За да съкратя историята, всички тормозещи се по темата съветвам да направят следното:
1. Пият една ракия и чакат да стане тъмно.
2. Взимат запалка тип еднодневка, слагат си я в джоба и отиват в стая с прозорец
предмет на колебания.
3. Гасят лампата (лампите) в стаята до постигане на тъмнота тип "кучи гъз" (извинявам се за израза:-)
4. Запалват запалката в непосредствена близост до стъклопакета (отвътре) и наблюдават следния избор от два природни феномена:

Природен Феномен А: Ако стъклото ви НЕ Е нискоемисийно, ще видите 4 (четири) ЖЪЛТИ отражения на пламъка на запалката.

Природен Феномен Б (за предпочитане): Ако имате к-стъкло, и най-важното, ако то е правилно поставено (а не някой неграмотник да ви го е обърнал със скъпоценното к-стъкло навън), ще видите на втора позиция отвътре навън СИНЬО отражение на пламъка на запалката (останалите три са си жълти).

Туйто. Пробвах на безброй плюс два-три стъклопакета и действа безотказно. Не ме питайте защо, но номера работи (тоест мога да ви разтягам локуми за рефракция на светлината, ама нейсе). Ако някой силно се въодушеви от този мой способ, мога да се опитам да снимам експеримента и да кача две снимки на двата описани природни феномена smiling smiley)))

Надявам се да бях от полза Вам.
smiling smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
01-12-2006 - 18:03:45
Евала!!!
Най-после някой да ни разкрие на нас, простосмъртните тайната за К-стъклото - що е туй чудо и има ли почва у нас! smiling smiley
Едно голямо мерси от мен!
Още довечера ще пробвам.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
01-12-2006 - 18:10:31
Боби, моля ти се, за к-стъклата и аз съм в простосмъртната графа smiling smiley))
Ще ми е любопитно дали действа еднакво при всички видове нискоемисийни покрития. Доколкото знам има две технологии: за твърдо (пиролитично) и меко покритие. Моето стъкло ми го продадоха за Главербелско, т.е. ако не греша трябва да е от втория вид, което ще рече по-добро.
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
01-12-2006 - 19:03:37
Яворе,
Ти направо "изби рибата". След дългото си отсъствие, се яви като Прометей и даде запалката на хората. clap:
Дано работи и за "твърдите" покрития. Аз не знаех, че и "мекото" вече се търси в БГ.
Евала. clap:
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
03-12-2006 - 13:22:49
Оказа се че на един от прозорците синьото пламъче е ТРЕТО. Т.е. точно са обърнали стъклопакета, или по-скоро в цеха са маркирали неправилната страна, защото поне отметката беше спазена при монтажа. Сега ще го навикам моя приятел дето ми я слага да си го обърне cool smiley
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 10:32:52
Много се радвам че и при Боби опита е бил успешен. Както се казва, треперете некоректни дограмаджии ! smiling smiley)
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 11:22:28
Яворе,
Големи благодарности!
Напоследък ме гонят разни неприятности, но прочитайки горното с изненада установих, че на лицето ми се е разляла широка и искрена усмивка.
Не можах да се въздържа и бързам да споделя този факт :-))))

Имам и "списък" от доста приятели и познати, които в последно време са ми задавали този въпрос и все не намирах убедителни аргументи. Е, настъпи часът на истината! Благодаря и от тяхно име !
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 12:21:44
Здрасти, Начев! Честно казано и при мен напоследък проблемите са повече от приятните емоции, една от причините поради която преминах "в нелегалност", въпреки че още намирам време да се поразходя из форума сегиз-тогиз. Ти си от форумците които дават общото настроение, сакън не се скапвай smiling smiley))) Нали знаеш, здравето и любовта са важни, другото ще си го купим....
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 13:28:37
Здравей, Яворе, мерси за обясненията, още ми е рано за стъклата, но ще ми е полезно след няколко месеца.
Аз идвах в офиса ви, но не те намерих, запознах се със Светла.
Дойде ли ви вагона?
Re: К-стъкло... разпознаване в битови условия
04-12-2006 - 13:30:49
Благодаря! Никакво "скапване" и бой до дупка :-)))
В противен случай сме осъдени да живеем само със здраве и любов :-)) Те са много хубави, много важни, дори най-важни, но защо ли при нас човеците нещата все така се извъртат, че дори и най-важното не ни достига и трябва да прибягваме до постоянно пазаруване на"допълнителни съмнителни стойности" :-), та белким системата остане в относително равновесие :-(((((((.

Харесвам характерния за тебе стил, при който за сериозни неща се говори хем сериозно, хем леко и лежерно.
И аз го обичам задължително с щипка сол и с две пипер. Може и понякога да пресолявам, но разни хора ......
Искам д а дам своя принос в повествованието и тона, като не забравям темата.

К- стъкло! Ох, ти наша болка ! Много често нашите по-добри половинки оставят нас -мъжете, да вземаме стратегическите, технологични решения. Но, не без основание, те изначално се считат за назначени управители, който имат неограниченото право да управляват еднолично уж съвместните ресурси на общността. И тук иде пръблемът. К-стъклото е неосезаемо, трудно доказуемо, леко имагинерно. А нашите добри половинки обичат осезаемите, темелни неща. Какво да правиш природа, не мож' върви срещу нея.
В два от случаите (когато консултирах близки) се сблъсках със сериозно недоволство (изразено къде по-деликатно, къде не) от страна на дамите. Ерго : Пак са го излъгали онзи моичкия, взели са му парите за няма и нищо, защо не се опитат на мен да ми минат с тоя номер!
Всичките ми опити да защитя иновативността, която е заложена в мъжката природа, останаха нечути. "Лошото" е, че аз имам стара, масивна дървена дограма, от която съм много доволен и още не и е дошъл ред за смяна. Тоест, не можех да дам личен пример, лесно ми е да препоръчвам разни мъгляви, абстрактни измишльотини :-))!

Сега, със споделеното от тебе ноу-хау - наред с безспорните топлотехнически предимства, на не едно и две места (макар и кратковременно :-(() ще се възстанови деликатното равновесие в общностите и ще се възцари мир и любов, а ние нали заради тях живеем !
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход