Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Изолация на дървен скатен покрив - ?

Публикувано от pile 
Изолация на дървен скатен покрив - ?
02-11-2006 - 17:13:08
Здравейте! Страхотен форум! Много неща научих от вас , за което много ви благодаря! Имам следния въпрос - каква дебелина вата да сложа между гредите на покрива? Таванското помещение ще се използва за склад. Нужна ли е пароизолация и от коя страна а я сложа? На Стройкото един дистрибутор на Изовер ме убеждаваше, че пароизолацията се слагала откъм горната страна на ватата /към керемидите/ , а пък от техния форум казват, че се слага от топлата страна - към помещението... въобще много се обърках и моля за съвет.
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
02-11-2006 - 19:17:00
Ако ще е склад, защо не помислиш да изолираш тавана, а не покрива. Лятото ще го проветряваш (вентилираш), в най-студените месеци ще го затваряш. Сметни колко обем още ще топлиш (евентуално излишно в твоя вариант).
Пароизолацията от топлата страна! - Дистрибуторът да си ......, но може и да не сте се разбрали. ОТ Към керамичните керемидите се слага друго (някои му викат пародренаж) - спира вятър и вода, НО пропуска водни пари. При битумни (метални) е малко по-сложно.
Ватата - колкото са гредите и повече при възможност.
Успех.
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
03-11-2006 - 16:34:14
Става въпрос за подпокривното пространство, което ще е склад. В него се влиза със сгъваема стълба на плочата.То има прозорец, който лятото ще го държа отворен за проветряване. Искам да сложа вата между гредите на покрива и да я затворя със сачак или ГК. Задължителна ли е пароизолацията? Помещението не се отоплява и е скосено на нула. Отгоре има мушама и керемиди Брамак върху летви.
Don
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
03-11-2006 - 16:55:28
Предложението на Любо е много добро. Ако не се отоплява помещението сложи дървени греди 6/16 см в напречна посока през 1м и между тях сложи вата 16см. Отгоре в другата посока можеш да положиш плоскости или дъски, за да може да имаш твърд под.
Пароизолацията е задължителна (от топлата страна), ако не искаш да ти се овлажни и изгние дървената конструкция.
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
03-11-2006 - 18:35:37
Нещо не разбирам... През цялото време си мисля за покрива отвътре, а не за пода.Вие ме съветвате на пода ли да сложа изолацията? Аз си мислех да изолирам покривната конструкция отвътре между гредите.
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
03-11-2006 - 20:01:23
Точно така - ЗА ПОДА НА ТАВАНСКОТО ПОМЕЩЕНИЕ те съветваме.
Ако изолраш покрива, таванът (складът) ти ще стане много по-топъл. Предполагам си съгласен.
Е той няма да стане топъл от улицата, а от долното помещение СЪС разход на съответните енергоресурси. Ако ти трябва ТОПЪЛ склад, плащаш за отоплението му, ако не - пестиш.
Пароизолацията е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА в двата случая (под/покрив), както каза Дон за да пази конструкцията и изолацията, респективно съхранение на свойствата им. Може да се коментира по въпроса, ако изолацията е Фибран. И не и се плаши много - полиетилен ок. 50 ст./м2.
efo
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
09-11-2006 - 19:31:33
Pazbiram 4e imate problem! Nasata firma moje da dade nai-dobroto resenie i da udovletvori nujdite vi.Posetete nasia said! Blagodarq - [www.termopolbg.com]

Почивам на Sunny Beach
Re: Изолация на дървен скатен покрив - ?
16-11-2006 - 18:14:57
Посмотрите на новый материал ИЗОЛОН, может Вам подойдет для изоляции.
Можно уже купить его в магазинах PRAKTIS в Софии, Стара Загоре и Видине.

www.izolon-bg.com
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход