Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
28-10-2006 - 11:31:54
Ами точно това имах предвид - колкото и да ти се иска да получиш определено качество в крайна сметка се задоволяваш с условията. В единия случай става въпрос за това, че сам си се насадил (защото си решил сам да си строиш), в другия решаваш, че нарочно те минават. Не ,ч е няма мошеници, но те не са всички.
ДА всъщност сте имали късмет - ама ако решиш да правиш къща за някой друг ще видиш, че клиента изобщо няма да му пука, че се пада на ивиците, които най-вероятно са преоразмерени. Ще се мръщи, ще се консултира със специалисти, ще реши, че няма никаква гаранция, че няма и плочата да се направи с некачествен бетон и накрая ще пише във форума какъв мошеник бил строителяsmiling smiley
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
28-10-2006 - 11:37:51
А моята цел е да предпазя хората с ограничени средства от безумството да почват да строят къща, защото не могат да посрещнат разходите, ако нямат късмет.
И не става въпрос за това дали сам или със фирма. Не става въпрос да се хвърлят пари на вятъра, но както и ти отбеляза - набереш ли инерция не трябва да се спира, а това без пари не може да се случи.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
28-10-2006 - 13:22:44
Наистина късметът играе голяма роля, и повече в интересните времена и място в които живеем. smiling smiley И особено в случайте, когато не си подготвен и не си запознат с рисковете. Все пак, нали затова дискутираме тук - за да погнем на хората да намалят тази неопределеност. Поне аз виждам моето място в тази светлина. За съжаление, аз съм стигнала до убеждението, че човек, ако в тези условия не положи усилията да контролира и управлява важните за него неща, ще има много по-големи ядове в последствие, както и ще му струва това бъдеще значително по-скъпо. Затова и избрахме да строим по този начин - защото исках да съм наясно и да упрявлявам всеки детаил. И това си има цена...smiling smiley Не се заблуждавам, че няма и в този случай пропуски, за които в последствие ще си платиме. Ама идеален вариант няма. Пък и няма да има кой да псувам по форумите, освен себе си....smiling smiley.
А и каквото да си говорим тук, човек като си е решил и докато не изпита строежа на гърба си няма реална представа. Има тук обаче един важен момент - всеки пречупва през своята призма "цел - трудности". Затова неможе да се даде универсална рецепта - "не започвай - ще се побъркаш..." или "Давай, няма да имаш ядове..". Колкото и "наивно" да звучи" поговорките "искай и ще ти се даде" и "Господ помага на смелите" не са изтъркани и безмислени фрази. Твърдя го, защото съм се убедила! Важното е да имаш смелостта да започнеш. Иначе остават само несбъднати мечти...
Да не мислиш, че не съм имала и не продължават множество безсънни нощи от натрапчивата мисъл "Докъде ще ни стигнат парите? Ще се справим ли?
Средствата са ни ограничени, както на повечето хора търсещи мнение в този форум.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
28-10-2006 - 14:19:14
НА всеки средствата са му ограничени, но има случаи с толкова ограничени, че е направо безумство. В крайна сметка къщата е за хора които нямат проблем да си купят голям апартамент в София, но просто искат да живеят в къща. И хора, които са готови да не се шашкат от това, че сметките излизат грешни.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
28-10-2006 - 21:19:08
Черното и бялото са само цветове, в реалния живот ги няма.smiling smiley
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-10-2006 - 14:29:59
Здрасти. Планът беше да започнем тази есен с грубия строеж, но изникна много работа в офиса и отложихме за напролет....
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
31-10-2006 - 21:32:50
Разбирам от форума, че не съм единствената жена, на която и се налага да стане за една нощ архитектsmiling smiley Имам нужда да преценя, какво разположение на стаи, ще е най- удачно за мен, ще съм ви благодарна за съветите и мненията. Как сте преценили, кое е най- удачното за вас. Ще опитам в най- скоро време и препоръчаната програма за проектиране. Основният ми проблем при срещата с архитект, беше стълбището- външно, вътрешно, отделено стълбищно пространство или вита стълба?
Преминахме през всички моменти за избор на място, лично се нагледах на парцели и парцели, понесохме лицемерието и високомерието на агенции, не пропуснахме и момента, в който минавахме от къща към апартамент, но след поредните огледи на апартаменти, направихме компромис с цената и вече имаме идеалният за нас парцел. Предстоят ни всички последващи стъпки, на преминалите вече по този път- ЧЕСТИТО И БРАВОsmiling smiley
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-11-2006 - 09:09:16
Дневни и спални на юг-югоизток-изток, стълбища, обслужващи и гостни на север-запад, бани вътрешни с много добра вентилация.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-11-2006 - 10:08:46

Ако четеш руски, можеш да погледнеп за доста изчерпателни съвети

Например тук

или

Тук
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
01-11-2006 - 19:39:41
Стълбището е наистина един елемент, чието място и разположение затруднява, защото си иска място. Аз реших проблема като го разположих във вътрешната част на хола. То е с две рамена с ширина на стъпалото - 30 см. и височина - 15.5 см. Стълбищното рамо е 1 м, и ширината на площадката - 1м. Не е затворено над стъпалата, т.е не е изолирано самостоятелно. Под едното рамо се оформя затворен килер, в който се влиза от коридора.
Ето нагледно:


Подробно:
1ви етаж
2ри етаж

На мен много ми харесват дъговидните вътрешни стълби, но на чуждите къщи и по филмите smiling smiley Смятам, обаче че нито те, нито витите са удобни, практични и трудни за изпълнение. Това е така, защото ежедневно се ползват много често. Трябва все да си гледаш в краката. А и мой близък 3 пъти кара работниците да бутат новоизграденото вито стълбище докато го докарат.
Важно е и да решите дали ще го обособите самостоятелно, или да е отворено към друго помещение. Аз направих компромиса да е отворено, защото ми харесва този тип и смятам да е включено в отопляемата част на къщата, поради това че спалните са ми на 2рия етаж. Но това си има недостатъци. Целия топъл въздух като във фуния отива нагоре, а ако си сложите диванче до стълбищното рамо, усещате как пада от горе студен въздух на раменете ви. Казвам ви го от опит, тъй като сега живея в къща с подобни стълби.
За изложението... При мен е така решено:
Главен вход - севр
1ви етаж: холът, трапезарията, кабинета, кухнята са на юг. Склад и гараж - север, спалня - северозапад , парно - изток, тоалетна - вътрешна.
2ри етаж: главна спалня и детска - юг, другите две спални - северозапад и североизток, главна баня - изток, гардеробна - югоизток, баня - север.
Ако можех всичко бих сложила на юг, ама не става...smiling smiley.
За съжаление, изтокът при мен малко се използва, но това е заради терена, който не е правоъгълник и се развива на запад във вътрешната си част. Затова изток ми остава "скрита част - не представителна".
Друго....Коридорите заемат също много място. Преценете внимателно като разполагате стаите.

Поздрави и успех!smiling smiley



Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход