Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

купих терена,а сега накъде? :-)

Публикувано от outlander 
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
21-10-2006 - 22:01:01
Аз пък не мога без тех. ръководител защото повечето време не съм в БГ, за мен това е единственният работен вариант (завършвам втора къща), но оскъпяването съм го приел за нещо като "предложение от което не можеш да се откажеш". Наистина буквално всеки ден трябва нещо да се решава и за това ако вие нямате време като мен трябва да ангажирате някой да движи обекта.Санитарният минимум е вечер след работа да погледне какво са свършили през деня и да напише предписание за отстраняване на допуснатите грешки на другия ден. По добре е сутрин и вечер а не както е било при magea през два три дни - тогава наистина някои грешки става скъпо да се отстраняват защото се натрупват и трябва да отиваш на компромиси а и те като грешките като се натрупат вече може да се говори за изхвърляне на пари а не за инвестиция в строителство.За мазетата и таваните аз лично не ги искам защото ако ги има човек се искушава да прибере там някои боклукци, които ако няма къде да ги сложиш просто ги изхвърлям и забравям.Един вид по този начин не давам шанс на другият по-лошият в мен.
Цените посочени от magea са приблизително вярни +-10% , може да бъдат приети за ориентир към сегашният момент при стопански метод на строене ( естествено фирмите ще ги оспорват като ниски ), но аз дори съм по надолу от magea, просто упражнението го играя втори път
Успех на всички, които мечтаят,мислят, планират,започват довършват. завършват и тнт ->
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
21-10-2006 - 23:59:50
И да си купите ЗУТ и не - няма да има голяма файда. Не ме разбирайте погрешно. ЗУТа може да го прочетете и в интернет.....:-)) По добре прочетете повече от хора които са минали по пътя. Събирайте мнения, четете и питайте изпатили.
А като искате да четете ЗУТ - ето Ви линк:
[www.paragraf22.com]
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 09:06:20
Я си провери пак сметките. Много оптимистично го даваш с кофража. При 175 кв.вм. кофража ти е над 400 кв.м., което прави над два пъти повече платна от предвидените. Няма предвидени телескопични подпори....Предполагам и в другите мателиали има грешки. Няма предвидени пари за охрана, временна ограда, склад...
Освен това 8000 лв. за проектиране и осигуряване на временните връзки са изключително малко. 1000лв. ти е минимума за временния ток.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 09:09:21
Ами имах изключително горчив опит 4 години в желание за организация на нов блок, населен както аз си мислех с интелигентни и възпитани хора, е не стана, затова. Точно тези най-интелигентните бяха с най-големи претенции, а участие нула. Пък с нищо не бяха повече от мен въпреки претенциите им за да им слугувам за тоя дето духа. Боби май от същото се оплакваше. Затова сега съм си идеално. И подкрепям всеки който е решил да се махне от апартамент и да се вземе къща.
Един от аргументите против къщата в една друга тема беше пътуването до работата. Преди пътувах по час и половина и 20 км сутрин и вечер до работата ми, сега пътувам по по 17 км и даже стигам за половината време. Училището и градината за детето са на 150 м от вкъщи, по-близо, отколкото бяха преди. Единствения установен недостатък за момента е липсата на супермаркет наблизо, но това е дребен проблем, вечер минавам поне покрай 3 в града.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 09:56:42
Явно не си ме разбрал правилно - казах, че не виждам причина да се радваш на това, че не можем да се организираме един вход да ремонтираме. Не съм спорил, че не е такова положението - такова е. И всеки се оправя по единично. Аз лично намирам за трагично това състояние на обществото и не виждам повод за радост.
Човак сам е слаб и не може нищо да направи. ТА дори и сторителството на твоята къща предполага създаване на някаква организация и поради същатат причина (всеки сам да се оправя) си имал куп проблеми, за които споделяше тук.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 11:55:39
Да, но това е едната страна - невъзможността за организация за поддържане на нормални и естетични условия в общия дом (макар че виждам тук там и свидетелство за обратното). По-трагичното според мен е липсата на уважение към личността на съседа, това да му пускаш музика посред нощ (та дори и на новородени), да си хвърляш боклука на терасата или пред вратата му, да цапаш и чупиш без да се погрижиш за последствията и да налиташ на бой при елементарни забележки. Тук вече е въпрос на личностен манталитет, който с никакви общи мерки не може да се промени (особено в българина). Затова и който може се спасява, па макар и поединично. Това понякога е и плюс.
Ама се отплеснахме много надалеч от темата.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 12:33:21
Re:Я си провери пак сметките. Много оптимистично го даваш с кофража. При 175 кв.вм. кофража ти е над 400 кв.м., което прави над два пъти повече платна от предвидените. Няма предвидени телескопични подпори....Предполагам и в другите мателиали има грешки. Няма предвидени пари за охрана, временна ограда, склад...
Освен това 8000 лв. за проектиране и осигуряване на временните връзки са изключително малко. 1000лв. ти е минимума за временния ток.

Отговор: Това е реално изразходвано за кофраж, а не пожелание!
Моля, преди да коментирате забележете че не става въпрос за метални платна - 50/100
Телескопични подпори може да използвате Вие, аз използвам дървени подпори. Пари за охрана няма предвидени - работниците спят във любезно предоставен от наш близък фургон и пазят, парцелът си имаше временна ограда, когато го купихме. Вие може да си построите първо склад за около 5000 лв, аз си завивам материалите с найлон, когато това е необходимо. Все пак теренът ми е 1200 м2....
Проектирането ми излезе 12 EURO на м2, токът - 750, а разрешението - 200 лв.

Каква ми е сметката от това да предоставям нереални данни? Не съм строителна фирма за да зарибявам хората а в последствие да им трупам допълнителни разходи. Например разтоварване, качване на тухли на горните плочи и т.н. В края на крайщата, дори някъде да има разминаване с 500-1000 лв, важна е крайната сума като се тегли чертата.





Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2006-10-23 12:45 от magea.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 13:09:26
А сутеренните стени как ги напарави без кофражни плата? Там стоманобетови стени нямаше ли? или ги иззидаsmiling smiley
Откритата тераса как я направи - изля бетон на ливадата ли, без фундиране, без кофражи - ейтака просто изсипа едни бетоновоз върху тревата?
Майсторите какво правиха докато чакаха плочата да набере якост та да декофрират за да използват платната пак? Чакаха и те гледаха в очите да им подхврълиш къшей хляб за да не умрат от глад.
Как да ти повявам като знам, че в момента просто не излизат така сметките както ги представяш.
Вярвам, че Стефан си строи къща, че Велчев си я е направил... и знаеш ли защо - защото отвреме навреме са доста нервирани, а ти съвсем спокойно разказваш как без никакъв проблем и къщатат е готова и то в предвидения предварително бюджет. Има нещо гнило в това и то доста.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 13:24:56
Magea, ти наистина си пълен сладур... :-)
Не знам къде е това супермясто, където си построила къщата на мечтите си, но за мен и крайградският живот в бг има много кусури.
Re: купих терена,а сега накъде? :-)
23-10-2006 - 19:11:05
за 170 кв.м къща етаж + покрив/етаж ,ме интересува колко ще ми струва работната тъка winking smiley
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход