Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Лични предпазни средства(ЛПС), Защита при извършване на ремонтни дейности

Публикувано от vvmstore 
Лични предпазни средства(ЛПС), Защита при извършване на ремонтни дейности
18-08-2023 - 12:47:59
Личните предпазни средства (ЛПС) са средства, които се използват за защита от опасности, вредни въздействия или заболявания. Те са изключително важни за поддържането на здравето и безопасността на хората в различни среди и ситуации. Те допринасят за защитата на работника и варират според тяхната нужда. Личните предпазни средства се разделят на четири важни категории.
Дихателна защита: Дихателната защита може да се състои от обикновенни маски за лице, които предоставят базова защита от частици и прах, като не са подходящи за използване при опасност от газове и вируси. При опасност от бактерии, вируси и други замърсявания е подходяща употребата на специализирани респиратори като следва да отговарят на европейските стандарти FFP2, FFP3. При нужна защита от токсични газове,пари, изпарения и висока концентрация на финни частици подходящите средства за защита са респиратори за многократна употреба. При употребата им е нужно да изберете филтър с нужното ниво на защита според нуждите на вашата работна среда. Като нивото на защита може да бъде:
A1, осигурява защита от органични газове и пари;
K1, защитава от амоняк и производни;
A2 защитава от органични газове и пари. (Филтрите А2 осигуряват защита срещу по-високи концентрации на пари в сравнение с А1.);
ABE1 защитава от органични пари, неорганични и киселинни газове;
ABEK1 защитава от органични пари, неорганични и киселинни газове, амоняк и производни.
Защита на слуха: Средствата за защита на слуха се използват за да бъдат намалени вредните за слуха нива на шум. Средствата за защита на слуха трябва да ограничат шума в безопасни за нашият слух нива, но не трябва да го заглушават напълно. Средствата за защита на слуха могат да бъдат:
Пасивни антифони те са изработени от шумоизолиращи материали, които осигуряват физическа бариера за защита от шум.
Активни антифони те са снабдени с микрофони и говорители за да намалят нежелания шум.
Тапи за уши те са приспособления за намаляване на вредния шум като се поставят в ухото, за да бъде защитен вашият слух тапите за уши трябва да бъдат правилно поставени.
Защита на очи и лице: Средствата за защита на очите и лицето могат да бъдат защитни очила за предпазване на очите от прах, частици и други дребни вещества. Лицева защита може да се постигне с предпазни щитове, те са проектирани да защитават лицето ви от прах, течности и други потенциални замърсители. Лицевата защита може да бъде и специализирана за защита при заваряване, като се използва заваръчен шлем. Те предпазват лицето и очите ви от опасни лъчения, светлина и други опасности.
Защита на главата: Средствата за защита на главата са важни приспособления,които защитават работника от удари, падащи предмети и други физически опасности.
Разгледай Тук: https://vvmstore.com/lichni-predpazni-sredstva
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход