Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Финишна мазилка при топлоизолация - моля, дайте съвети

Публикувано от Stan82 
Финишна мазилка при топлоизолация - моля, дайте съвети
11-05-2023 - 19:26:16
Здравейте,

Тази година вкъщи сме решили да направим топлоизолация на апартамента. Блокът е старо строителство, от 60-те, панелен, 4-етажен. Апартаментът ни е на втория етаж.Спряхме се на вариант с Neopor BASF 10 см, 18-20 кг/куб.м. Вече имаме оферти от 2 фирми. Представител на първата фирма, който дойде на оглед и ни калкулира цените, предложи вариант на поставянето й с алпийски метод и каза, че нямало смисъл от скеле в случая. Вариантът, който предложи за финишна мазилка, е минерална. Каза, че за подобни условия тя била най-добрият вариант, въпреки, че е най-евтината и понякога дава "дефекти" като избледняване на цвета, като дори може да стане на петна и да се напука. Освен това, при пускането на въжетата имало вариант по невнимание да се накривят хоризонталните улуци на козирката на блока. Днес ни отправиха и втората оферта от друга фирма. От нея пък казаха, че по-добрият вариант е да се направи със скеле и обикновено алпийският метод се ползва при по-високи етажи, заради липса на друга алтернатива и като цяло е по-нестабилният и неудобен вариант. Другата разлика с първата оферта е в мазилката, която предложиха. Вместо минерална, предлагат полимерна, гладкозърнеста мазилка, 1.5 мм. За разлика от първата фирма, казаха, че според тях това е по-добрият вариант за нашите условия. Тоест, двете фирми твърдят едно и също нещо за две различни мазилки. И двете фирми се рекламират с това, че имат екип от алпинисти и са специализирани в топлоизолацията, с опит по над 15 години! Другото, което ни притесни, е дебелината на полимерната мазилка. Мислите ли, че е достатъчна или трябва да се сложи по-дебела? Тоест, каква е практиката по принцип при такива ремонти? Иначе ценово офертата на втората фирма е по-добра и засега мислим да се спрем на нея. Само ни притесниха двата въпроса, които посочих, свързани с мазилката. Затова много моля за експертни мнения на хора, които са наясно от практиката кой вариант е за предпочитане. Благодаря в аванс! П.п: Не зная доколко е позволено да се посочват тук имена на фирми и да се постват линкове към фирмени сайтове и затова засега се въздържам. Иначе за мен това също е важно, съответно за да каже някой от вас има ли опит с тях и какъв е той. При допустимосп от модераторите, бих могал да ги спомена.

Поздрави
Марков



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2023-05-11 19:35 от Stan82.
Re: Финишна мазилка при топлоизолация - моля, дайте съвети
12-05-2023 - 08:16:34
Времето говори най-добре и най-точно.....

Моята къща, дребнозърнеста силиконова (полимерна мазилка) Капарол, след 10 год. на постоянно слънце, почти няма разлика с нова.

Съседна къща, с уж скъпа минерална мазилка, след 2 год. си сменя цвета, избледнява на петна, събира мръсотия....за 8 год. са я боядисвали 2 пъти.

Вие сам си правете сметката какво ще изберете.


П.П. Естествено, не трябва да се пропускат и дейностите, които следва да се извършат правилно, докато се стигне до полагането на мазилката, както и технологията, по която се полага.
П.П.2. С фирмата, която изберете, сключете договор на реална стойност, с точно описани параметри по гаранцията.
Проучете и финансовата история на фирмата, както и моментното финансово състояние и ДМА. Това го казвам по повод, че има десетки случаи на "изгорели" клиенти от фирми, които подписват без проблем 10 и 20 год. гаранции, но се оказва, че такава фирма няма.....или има, ама няма нищо като пари и собственост.

Въпреки, че ще платите повече, ще си осигурите едно спокойствие. Иначе има шанс да станете поредният, който се оплаква тука, че нещо не е наред.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход