Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Приобщаване на покривна тераса
30-07-2019 - 20:34:01
Здравейте,

Надявам се, че съм улучил правилното място за подобна тема.

Имам предложение да купя апартамент на последен етаж заедно с огромна тераса (над 80 кв.м.), която всъщност представлява покрива на сградата. Тъй като апартаментът не е много голям, искам да приобщя част от покривната терасата и да направя няколко стаи. Строителят ме уверява, че няма да има никакъв проблем. Чисто законово щяло да се води “слънцезащитна конструкция“, но аз съм можел да направя една метална рамка и по нея да се сложат стени от по-леки материали, изолация и т.н., за да се оформят стаи. Били направили така с много други апартаменти и нямало никакъв проблем.

Въпросът ми е дали някой знае (или може да ме насочи къде да потърся/попитам) доколко ще е законна тази метална конструкция, има ли риск някой да подаде жалба и да се наложи да я махна? И докъде може да бъде разтегнато понятието "лека слънцезащитна конструкция", защото в моите престави това е просто навес, а ми обясняват, че едва ли не мога да си направя цял нов апартамент на терасата, но с по-леки стени.

И въобще има ли законен начин да се случи това приобщаване?

Благодаря много!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход