Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Плитки овснови

Публикувано от panaira 
Плитки овснови
02-08-2017 - 00:36:41
Здравейте и привет на всички членове на този полезен форум.

Проблемът ми (естествено, че става въпрос за проблем smiling smiley) е, че през 2015 (преди две години) купихме стара едноетажна къща и я бутнахме за да построим на нейно място нова, но запазвайки границите (по обясними причини). След ремонт на покрива (на две години и ремонт? - дълга история)... съседа, към който задната дълга страна на къщата е граница на имота, ме помоли да отведем по някакъв начил водите от улука за да не правят дупки и наводняват двора му и аз реших да вкарам водостоците в дренажна тръба, която да заровя успоредно на основите на къщата - с един куршум два заека... Когато разкопахме да положим тръбата, от лъбопитсво реших да погледна на колко дълбоко слизат основите на къщата и се оказа, че в долния (по-ниския край на парцела) са почти на нивото на земята, а в по-горния на не повече от 20см в земята. През четири метра има стъпки метър на метър и дълбоки 70см от които излизат колоните (стъпките са дълбоко и върху здрава почва) но свързващите трегери между стъпките (или темели, незнам правилните наименования, за което моля да ме извините) лежат върху кухина - почвата под тях съвсем не е плътна и са един вид във въздуха. Прикачам и схема, която направих на компютъра, дано е разбираема.

Въпроса ми е, да подкопая ли под темелите / трегерите до здрава основа (почва) и да налея под тях армиран бетон и ако да, как точно да го направя.

Къщата е на един етаж на 15 сантиметрова плоча (на нивото на земята), гредоред и тавански полуетаж, покрив с дървена конструкция и керемиди Тондах Винеам - 42кг / на квадратен метър.

Предваритело благодаря на всички ангажирали се да прочетат темата ми.

Поздрави
К. Иванов.







Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2017-08-02 00:43 от panaira.
Re: Плитки овснови
05-08-2017 - 11:48:02
avatar
Ами излей малко бетонец,няма да е вредно....поне ще заздравиш всичко...Иначе би трябвало всичко друго да е пресметнато от конструктора.При Колоните иначе е ОК

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход