Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Затопляне на вода с камина с въздушна риза

Публикувано от qnivasilev 
Затопляне на вода с камина с въздушна риза
07-01-2016 - 22:13:06
Здравейте:
От скоро ми се върти в главата мисълта за камина с въздушна риза която да затопля вода. Имам камина с въздушна риза, под нея е монтиран вентилатор, който нагнетява въздух през ризата и с тръби Ф125 го отвежда до банята и стаите които отоплявам. Въздухът, който минава през тръбите мисля , че е достатъчно топъл за да затопли и вода в бойлер. Не може ли топлия въздух, който отива в банята първо да минава през бойлера и да затопля водата?
Може би ще изникне проблем с завиране на водата, който лесно може да се реши с ел. клапа която е свързана с термометъра на бойлера и спира въздуха при определени градуси.
Дали е възможно изработването на такъв вид бойлер, защото четох доста но не намерих.
Re: Затопляне на вода с камина с въздушна риза
22-01-2016 - 22:01:56
По-скоро няма да стане. Ще ти падне много температурата към стаите. Водата отнема страшно бързо топлината, а въздухът по принцип си е лош топлоносител. Проблемът със завирането е съвсем реален-имали сме бойлер на въглища, точно на същия принцип като това, дето искаш да го правиш. Случвало се е баба ми да сложи повечко въглища....после 5 минути от бойлера фучи само пара. Не съм привърженик на тия изпълнения да подгряваш водата директно с огън.Рисковано е заради липсата на регулиране на температурата.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход