Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Естествен или изкуствен гранит

Публикувано от Zuzi39 
Естествен или изкуствен гранит
10-02-2014 - 21:19:22
Здравейте знаещи и незнаещи(като мен), аз съм отскоро във форума, предимно от черпещите информация.
Някой може ли да обясни как освен по цената може да се направи видима на око разлика между технически (полимерен ) гранит и естествен гранит.
Мнение за качеството на китайския гранит - визирам най-вече характеристиката водопоглъщаемост(която варира в границите 0,2 - 0,8%) сравнено примерно с украински или от другаде добиван.
Благодаря предварително за отделеното време.
Re: Естествен или изкуствен гранит
11-02-2014 - 09:20:47
avatar
Привет!
Мога да кажа само,че всеки мой втори обект направен с китайски гранит ,течеше като из ведро /включително и по фасади/
Не бих заложил на този камък - ориентирайте се към друг системно решение

Чест и почитание
Re: Естествен или изкуствен гранит
11-02-2014 - 11:17:04
Колега gogol,
Гранитът е декоративна облицовка, а не ХИДРОИЗОЛАЦИЯ. Всяка декоративна облицовка се полага върху предварително хидро и топло изолирана повърхност. Ако разчитате на гранита за това, няма да стане.
Аз съм с китайски гранит, и няма никакви проблеми. Относно изкуствения гранит, няма кой знае каква видима разлика.
Това, че разни пишман-строители не знаят тези подробности, не е проблем на камъка или облицовката.
Re: Естествен или изкуствен гранит
11-02-2014 - 14:31:48
avatar
Колега,ще поясня....Облицовката от китайски гранит е по фасадата на къща намираща се във Варна - по вертикала и като системно решение,не съм чувал някой да прави хидроизолация по вертикала- освен при необходимост.Това,че пие вода като обезумял,не е проблем според вас,но що се отнася за хидроизолационните покрития - това е предпоставка за дефект.Ако положите дори и няколко квадрата изолация и им държите гаранция - бих ви попитал какво и как ще сложите.В случая китайското не е добро решение - пък дори и да сте нямали проблеми точно вие....
Аз пък имам....просто различни са ни гледните точки

Чест и почитание



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2014-02-11 14:34 от gogol.
Re: Естествен или изкуствен гранит
12-02-2014 - 20:15:58
Колега, точно защото камъка няма хидроизолиращи свойства, се прави и вертикална изолация (примерно ХИДРОЗОЛ), и така е ОК. Аз примерно имам комбинация камък/силиконова мазилка, и 2 год. няма и капчица теч. Наложи се да правя един прорез в изолация та заради климатик, и въпреки че тази стена постоянно я плющи дъжд когато вали, няма и грам следа от влага. Така че и един слой Хидрозол, положен както трябва, върши работа.
Re: Естествен или изкуствен гранит
13-02-2014 - 06:39:07
Благодаря за отговорите.Аз смятам да използвам гранита за интериорно решение за бар пплот към кухня-интензивно натоварване и декорация около
камина, но явно трябва допълнително да се импрегнира.javascript:editor_tools_handle_smiley()
Re: Естествен или изкуствен гранит
13-02-2014 - 09:01:28
avatar
Привет!Доживях времето някой да ми каже как да изолирам....И то с ХИДРОЗОЛ.....
Колега не се обиждай,но имам практиката имим и знанията да направя изолация на една сграда.В повечето случаи обаче нещата вече са приключили и отиваме да помагаме на удавника.Учудващо е ,че сте заложили на хидроизолация по вертикала - аз лично не бих заложил на нея!
Има си пинизи в хидроизолирането и не е толкова важна една марка изолация - има си строителни детайли които просто трябва да се спазват!
На ЗУЗИ39 мога да кажа само ,че лепилото с което ще лепи камъка трябва да е бързо свързващо ,специално за гранит поради факта,че върху техническия или изкуствен камък много скоро ще се появи карбонизация или петно/изглежда като просмукано от вътрешна страна посока навън/.
За да не попаднете в приключение - забравете импрегнацията поне един месец след полагането на камъка.Ако ви интересува защо просто коментирайте!

Чест и почитание
Re: Естествен или изкуствен гранит
15-02-2014 - 09:06:51
Добре, колега gogol, кажете ми как да се реши проблема с течове(просмукване) по вертикала като облицовката е от камък. Аз само казах как съм решил моя проблем, пък вие кажете как се прави, че да се научим, а не да спорим. При мен е факт, че 3 год. нямам теч или влага.
Re: Естествен или изкуствен гранит
15-02-2014 - 10:25:45
avatar
Привет! Има импрегнатори които успешно ще свършат работата на хидрото по вертикала/на различни основи и различни марки/.За целта използвам импрегнатор на база разтворител,смола,силикон-парафинова производа ,силоксан.Върши работа ,но е временно решение - просто УВ-то го скапва до 5 години.Възможен начин също е и калиево водно стъкло,начин описан от колегата Фло/признавам,че го научих от него и е добър начин/.Задочния спор който водим обаче,е че - защо изобщо има проблем по вертикала след поставянето на облицовка....?Защото най малкото някой не е изпълнил нещо правилно в детайла топлоизолация и облицовка - затова...Само да спомена,че описания от теб начин е несигурен поради факта,че за времето от полагането на хидро по вертикалата - в случая цитира и фирма,до полагането и на последния камък по вертикала - за това време изолацията вече е компрометирана от УВ-то и не може да се разчита на нея.Казваш,че става и нямаш проблем....?Аз казвам,че те спасява все още само лепилото....А относно сроковете - в строителството ,дай да говорим за добра работа чак след като нещо достатъчно остарее....За три години още строителната влага от помещението не ти е излязла,камо ли да разговаряме за детайла....

Чест и почитание
Re: Естествен или изкуствен гранит
15-02-2014 - 12:56:20
Относно въпроса на питащият. Моето мнение е че по-добро от естественият материал няма, освен може би цената. За вътрешни решения не виждам защо човек трябва да се колебае да постави гранит на плота си в кухнята. Гранита било китайски или "западен" си е все гранит. Разликата е единствено във външният му облик. Тук в канада никой не води такъв смешен спор с/у китайските стоки още повече за естествени материали. Импрегнатора е задължителен за всеки камък. Нанася се лесно и може да го правите през няколко месеца. Моят гранит е прекрасен, ако и да е китайски, но както всичко иска добри грижи.

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход