Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Материали за груб строеж?

Публикувано от ivruvi 
Материали за груб строеж?
24-03-2013 - 23:24:49
Здравейте, моля за съвет! Заслужава ли си ние да си набавяме материалите за грубия строеж? Като причината е, че можем да си ги доставим директно от производителя на дистрибуторска цена и ще са качествени. Имаме възможности за транспорт, багер, фирма, която да ни подготви арматурата. Останалото ни е необходимо от строителната фирма. Какво е съотношението материали/труд, като се заложи качество на материалите и коректно и качествено изпълнение? Не искам никого да обидя, но няма да строим къща за един ден, бихме искали да се предпазим доколкото е възможно от евентуални грешни решения. Трябва ли да има авансово плащане или на завършен етап е за предпочитане? Как да разберем дали една оферта е прекалено ниска или прекалено висока? Благодаря предварително на всички отзовали се!
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 03:33:41
Привет,

Ако вие разполагате и със свободно време или доверен човек (тъщата) най-логичният отговор на въпросът ви е ДА. Наемате си една малка стр. бригада и сте "шапка на тояга". И при вземане на това решение водещ аргумент трябва да бъде преди всичко КОНТРОЛ, контрол и пак контрол от където ще дойде и качество, икономия и т.н. и т.н. Трябва ви грамотен техн. ръководител и мастичка за работниците в края на усилният работен ден!

Хайде и на вас успех в начинанието. Па като почнете направете си и вие труда да споделите едно друго, че и за други да сте от полза

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 08:49:56
Geto, благодаря за отговора, но защо ми се струва, че долавям леко подигравателна нотка в него? Работници дето ще пият мастичка не ми трябват. Къщата е над 800кв., което си е достатъчно сериозна инвестиция и на практика не мога да си позволя такива работници. Моля, за отговор на конкретните ми въпроси.
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 10:49:48
"Къщата е над 800кв., което си е достатъчно сериозна инвестиция"
Това е дворец, училище, хотел и т.н. ....................................................................
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 11:37:04
Quote
briko
"Къщата е над 800кв., което си е достатъчно сериозна инвестиция"
Това е дворец, училище, хотел и т.н. ....................................................................
Еднофамилна къща е....
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 14:26:01
Quote
ivruvi
Quote
briko
"Къщата е над 800кв., което си е достатъчно сериозна инвестиция"
Това е дворец, училище, хотел и т.н. ....................................................................
Еднофамилна къща е....


Човек, който има възможност да си построи семейна къща с РЗП 800кв.м. ,според мен няма нужда от съвети, би трябвало той да ги дава.

Успех!
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 19:11:57
Здравейте!
Във вашия случай смятам за най-разумно да си наемете строителна бригада,която да пазарите за цена само за труд и отделно от нея техническо лице,което да е добре платено и абсолютно в час със строителния процес,което да извършва въпросният контрол на всичко.Аз бих могъл да ви свърша тази работа,разбира се,ако се договорим.Бригади строители има колкото щеш - на всички трябва да им се виси над главата.Относно нормалността на една оферта - има едни строителни справочници,които излизат на всеки 4 месеца и в тях ги има наистина реалните и нормални цени,на които в момента може да ви се свърши качествено работата.Относно отношението труд\материали за груб строеж - в момента е приблизително 1\2\преди кризата беше почти1\1.Т.вашите 800 м2 предполагам,че ще излезнат към 80 000евра,от тях за труд - около 25 000.При такива големи къщи без авансови плащания няма как да стане,трябва просто да следите плащанията да не надхвърлят в нито един момент свършената работа.За контакт с мен 0887970848 Цветлин Коцев.
Поздрави и успех!
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 19:29:03
800 квадрата са си доста.Не е лошо да се достави всичко накуп, но за целта ще трябва да си предвидите свободно място минимум още толкова, само за складиране на материали.Повечето фирми избягват да правят такъв катун около обекта си.
Re: Материали за груб строеж?
25-03-2013 - 23:01:17
avatar
Естествено, че сериозна строителна фирма. Не голяма стр. фирма, а сериозна! Всичко друго е иметo на новата песен на Графа - „Causa perduta“.

За поред път , след като започнахме да строим една къща преди седмица, намираме грешки в чертежите и започват промени. Тeзи грешки не се виждат от всеки.

А и цените на бригада и фирма са еднакви. Така че няма място за чудене. Трябва да е в стр. регистър фирмата .Вече се иска фирма за завършен обект, иначе няма как да се нанесете в къщата. Обаждат ми се често, за да прекарат обекти чрез фирмата. Последно ми даваха 5 000 лв. за това. Никъде не слагам подпис без да съм видял какво е правено, и без да съм го строил.

Иначе нищо не пречи Вие да си вземете материалите щом искате.

А за цените на строителството има изписано в Nета доста. И има много хора дето си водят блогове, и други дето са писали по форумите. Прочетете и ще разберете колко ще Ви излезе къщата.

Нека Ви направят количествена сметка и така ще можете да разберете колко ще са Ви материалите. Примерно за 800 кв.м. - 300-400 куб бетон., 20-25 тона арматура, дърво и т.н. После звъните по бет. възли, арм. дворове, складове и си оформяте една цена. Слагате 5-6 човека с надница от по 40-50 лв. за 4-5 месеца и си оформяте друга цена. Бакалските сметки са най-истински. И на получената сума си поставяте 10-15 % ДРУГИ разходи.

С времето ще Ви се избистрят нещата. Просто не бързайте и се срещнете да говорите с различни хора от този сектор. И по хората ще се ориентирате кой какво може, и какво е правил, и какво прави в момента. Това са важни показатели.
WWW.SECHKOV.COM

Всяка вечер за пиячка на "майсторите" по 10 лв. X 25 дена= 250 лв. по 4 -5 месеца. Още от сега съм Ви спестил над 1000 лв. winking smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-03-25 23:18 от personall.
Re: Материали за груб строеж?
26-03-2013 - 09:39:22
Ето това вече са отговори на моите въпроси. Благодаря!
tsvetlinkotsev, кои са предимствата на строителната бригада? Как бихте коментирали поста на personall, че фирмата трябва да е в строителния регистър? Една строителна бригада като какво лице ще сключи договор и ще си поеме отговорността по ЗУТ?
personall , от кога е влязло в сила изискването за да получа разрешение за ползване фирмата строител да е в строителния регистър? Благодаря за обясненията и съветите, за мен са повече от полезни!
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход