Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Външна щора за прозорец

Публикувано от emilvtc 
Външна щора за прозорец
13-02-2013 - 12:13:32
Прозореца е с размери 200х150 см (виж картинката). Идеята е да се отваря само отдушника и прозореца под него. Голямата част е неотваряема. Спрял съм се на алуминиев профил. Ще има и комарник пред отваряемите части.


прозорец

Въпроса ми е относно вида на щората, термоизолацията и зидарията (бетонния пояс) над прозореца.
Тъй като ширината на прозореца е голяма, тривиалното решение е алуминиева ролетна щора. За съжаление това не ме устройва. Идеята на щората е освен за слънце-защита и някакъв вид термо-изолация (прозореца е западен и се „обдухва“ здраво от вятъра), да се използва и като някакъв вид защита от вандали и цигански набези. Та представете си ако щората е алуминиева – колко време ще успея да я опазя от циганите… Т.е. трябва да е пластмасова, за да не е интересна за тях. При това положение – щорите трябва да са две – една пред голямото стъкло (неотваряемата част) и една пред малките стъкла (отваряемоите части).
До тук добре, но възниква въпроса „КАК СЕ ПОЧИСТВА ЩОРАТА ПРЕД НЕОТВАРЯЕМОТО КРИЛО НА ПРОЗОРЕЦА ОТ ВЪТРЕШНАТА И СТРАНА – ТАЗИ, КОЯТО СЕ ВИЖДА ОТВЪТРЕ, КОГАТО ЩОРАТА Е СПУСНАТА“ ? Ще има и прозорци на втория етаж …
Можете ли да ми предложите варианти и решения за този случай?
Кутията на щората ми се ще да не е на фасадата, а да е в отвора за прозореца, за да не стърчи пред фасадата. Въпроса ми е как се изработват щурцовете/бетонните-пояси и как се термо-изолира около прозореца в този случай? (Стените са 40 см дебели). Начертал съм един вариант, но не знам така ли се прави … Не знам няма ли да има и проблем с въжето за щората … Някой може ли да ми даде инфо и акъл по въпроса?


Изолация



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2013-02-13 13:36 от emilvtc.
Re: Външна щора за прозорец
14-02-2013 - 01:23:25
Един добър стъклопакет си изолира перфектно без никакви щори.
От доста години щорите се правят от прахово боядисана ламарина.Охранителните им варианти са си направо от стомана, при това доста дебела.Има и вариант с изолация...просто отделният ламел е два пръста дебел и е пълен с полиуретанова пяна.Но това са си стандартни охранителни ролети-в коя да е фирма да влезеш. ще ти предложат няколко вида.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход