Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Приобщаване на тераса ?

Публикувано от YordanTanev 
Приобщаване на тераса ?
28-12-2012 - 09:57:43
Здравейте

Подобни въпроси са задавани вече, и предварително се извинявам, ако донякади се дублират. Казуса ми е следния: закупих панелно жилище на четвърти то пет етажен блок. Апартамента се нуждае то основен ремонт и двете тераси са в окаяно състояние. Железата които са представлявали парапета са изгнили и трябва да се сменят. Поради тази пречина искам да попитам, кой от следните варианти е приложим. Като имате в предвит, че бих желал да го направя законно с всички нужни документи.
1. Изграждане на терасата с тухли(газобетонни).
2. Подмяня на парапета с тухли, като на височина се остави колкото е бил парапета или малко по-високо.
Не сам силно запознат със закона и висчките клаузи и членове отнсящи се до този тип ремонти. Поради тази причина също се интересувам дали има фирм(в Пловдив) които могат да извършат целия този ремонт и да ме снабдят с нужните документи.
Също се интересувам дали за направата на вънщна изолация се нуждая от някакъв тип разрешително.

Поздрави
Re: Приобщаване на тераса ?
28-12-2012 - 11:02:04
Няма как да го направиш законно, а и в режима предстоят доста промени в следващите месеци.
Re: Приобщаване на тераса ?
28-12-2012 - 12:45:09
Здравей, YordanTanev не слушай никой аз лично съм направил на брат ми и той живее в апартамент на 5-етаж и му усвоих терасата с газобетонни тухли и от вън съм му направил топло изолация от вътре шпакловка и хола му стана кухня и и хол 2в1 такаче не слушай никого ако искаш аз мога да ти свърша цялата работа без да те занимавам с нищо ще си доставя материялите имам си товарна кола ако желаеш звъни ми на 0897317514 и ще се разберем лек и прекрасен ден и приятно прекарване на новогодишния празник
Re: Приобщаване на тераса ?
21-04-2013 - 12:53:31
Здравейте,

Значи тераса се приобщава по следния начин:

Първо се маха стария парапет. Зида се със газобетонни тухли, след това се прави добра топлоизолация и се слага качествена дограма. Не мога да ви кажа коя фирма може да ви снабди с документи, но мога да ви препоръчам тази фирма за дограма в София. Работят много бързо и качествено.
Re: Приобщаване на тераса ?
01-06-2013 - 07:43:36
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход