Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Цена на изработка на локално парно

Публикувано от камелия 
Re: Цена на изработка на локално парно
29-04-2012 - 09:41:40
avatar
Quote
LazarG
Шест страници се опитваме да ти обясним, че не те интересува ценообразуването, а ЦЕНАТА и реномето на изпълнителя. В супера не се интересуваш защо единия шпек струва 10лв/кг, а другия - 12, нали? Айде успех с избора!winking smiley
П.П. не можах да схвана как си ги събрала 4 стаи на 50м2, разхвърляни на 2 етажа, ама без скица толкозsmiling smiley

Благодаря!
Всъщност, ти много ми помогна- като имам отправната точка, ще наблегна на реномето на фирмата, като ще откажа много високите и много ниските оферти.
Още веднъж, благодаря!
Re: Цена на изработка на локално парно
29-04-2012 - 13:21:10
Re: Цена на изработка на локално парно
30-04-2012 - 10:37:35
avatar
Quote
Колю Скуката
по точковата система на Павлин или друга подобна:
4 радиатора = 4 точки
1 бойлер = 1 точка
1 отворен РС = 1 точка
общо сбор точки 6, или 6х100лв = 600лв. това е съвсем грубо разби ра се. Вие като имате свършена част от най-омразната работа за мен - къртенето, може да се пазарите и да смъквате. Преди години за подобно изпълнение при мен дойде някакъв "майстор" препоръчан ми от също някакъв "проектант" и още преди да му покажа нещата ми обяви цената на точка и по броя на точките които бяха 15, ми каза произведението на двете цифри. казах му, че с математиката е додре, да видим с другото. Почнаха едни огледи, едни пазарлъци, че било много завъртяно и на терсене място. Казах му, че от тук нататък крайната цена само може да пада. След 2-3 седмици пак дойде но с намалена оферта и .... да не описвам по нататък развитието на нещата, ще посоча, че накрая платих точно една трета от първоначално исканата сума. Тук не става въпрос за неплащане. Системата също беше гравитачна, а в последствие си намерих и си поставих циркулационна помпа. Човека беше без претенции, просто работата не беше изпипана. Аз не съм дребнав човек, но най ме дразнят дребните неща. Така, че драга ми Камелия, едно е да ти иска някой 100 лв, друго е да си ги заработи.

Re: Цена на изработка на локално парно
02-06-2012 - 19:37:04
Здравей.щом имаш проект значи имаш и количествена сметка виж колко и какви тръби ти са заловени като метри цолаж или фи цената която ще ти предложат ще е на 2 етапа първия само разводки (полагане на тръбите) и втория монтаж на радиатори лири и тн.раздели нещата на 2 като във първата част напиши колко и какви тръби са ти заложени по проект дори може да включеш и кранове тетки колена и други подобни над 3/4 цола за да добия по ясна представа winking smiley .Всичко останало напиши във втората част.
Това като за начало направи а аз ще те насоча като цени какво ще ти струва пропуските и неясностита ще изгладим в последствие.
с уважение:icencitu
Re: Цена на изработка на локално парно
04-06-2012 - 11:10:55
Здравейте, извинявам се че ще сменя посоката на разговора, но искам да попитам колко киловата радиатор е нужен да отоплява примерно 16кв спалня с височина 2,5м ново строителство с доста добра външна и вътрешна изолация на стените и с изолация в пода и тавана, а дограмата 6 камерна на трокал и стъклата 24мм всесезонен стъклопакет или направо колко вата на квадрат или на кубик.
Re: Цена на изработка на локално парно
04-06-2012 - 20:02:13
Един панелен радиатор с мощност между 1500 и 2000 вата май ще ти свърши работа.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход