Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Санирането...........

Публикувано от darkside 
Санирането...........
16-03-2012 - 11:06:52
Цялостното саниране на един жилищен блок щяло да струва около 400 000 лева!
[www.24chasa.bg]


Европейските пари.[umispublic.minfin.bg]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-03-16 11:30 от darkside.
Re: Санирането...........
16-03-2012 - 12:15:19
Добре де....................80-90% от моите комшии нямат пари за саниране и какво правим? На парно сме и въобще не вярвам, че ще паднат сметките, защото от ЕВН отчитат енергията, която са доставили до блока, а не тази която сме използвали в апартаментите.moody smiley



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-03-16 12:17 от briko.
Re: Санирането...........
16-03-2012 - 12:42:31
И без тва мисля, че нищо няма да прайм!
Просто ще има лапане за някои. Ето го първото лапане, не особено голямо.....[www.investor.bg]

После ша има лапане при самото обследване на всяка една кандидатствала сграда!
После ша има лапане от "спечелилата" фирма-изпълнител, за да "спечели" самото изпълнение, и т.н.
Всъщност, ако се плати директно на фирма за частично саниране (дограми, хидро на покрива и топлоизолация) сигурно европарите ще покрият масрафа. А държавата ще си вземе ДДС-то и плоския от изпълнителя. Ама явно не това е целта, баси.....
Re: Санирането...........
17-03-2012 - 19:06:19
Същото се получи и с касовите апарати, за чий х...й трябва да предават инфото веднага в НАП ?? Огромна печалба за произв. им и то е ясно. Така че, аз мисля............................clap:
Re: Санирането...........
18-03-2012 - 07:02:14
Quote
briko
Същото се получи и с касовите апарати, за чий х...й трябва да предават инфото веднага в НАП ?? Огромна печалба за произв. им и то е ясно. Така че, аз мисля............................clap:
Не е само производството им,ами далаверата е и за операторите,към 40 млн. годишно ще се плащат за СМС-ите от касовите апарати.
Re: Санирането...........
18-03-2012 - 11:10:48
Хе хе хеееееее ето това е бизнес щтрак и 40 млн.

[www.radistroi.com]
+359 899 838 240
Re: Санирането...........
18-03-2012 - 14:06:00
Нема огодия то. Ако париците идат от европата то национално отговорна работа е да додат и останат в родината. Е, ясно е че некой ще се облажат ама то без това не може, важното е парите да влезат, че то инак запада само смуче от бедните балканци като въшка. Поплювките са породени от чиста завист, защото едвали е тайна, че всеки би се възползвал включая и тук роптаещите. А за милата черта в характера за надничане в чуждото канче да не говорим.

Цялостно саниране не включва ли ВиК, отопление и разни други, а?

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-03-18 14:10 от Geto.
Re: Санирането...........
19-03-2012 - 09:15:45
Quote
Geto
Поплювките са породени от чиста завист, защото едвали е тайна, че всеки би се възползвал включая и тук роптаещите. А за милата черта в характера за надничане в чуждото канче да не говорим.

Цялостно саниране не включва ли ВиК, отопление и разни други, а?
Притеснителното е, че половината от парите мое да идат за нечие "облажване", а от "новодомците" се иска другата половина, която е самоучастие, независимо дали ще теглят кредит или са собствени пари! А всъщност те ще са достатъчни за минимума СМР (изолация, хидро на покрива, дограма), който се очаква всъщност да е масовата практика.
Как си представяш укрепване на връзките, смяна на тръби и елинсталацията? Да дойда и да ти разкъртя банята "мартинели" ли и после да "инвестираш" отново? И къде ще живеят "новодомците" по време на ремонта?
И цялата тая офанзива се правят опити да стане задължителна, баси! И това не вдига цената на имота, щото тва е свободен пазар, най-много да станат предпочитани на пазара такива имоти и най-вече да загубят още от цената си "несанираните", тва ще е ефекта за самия пазар на имоти. Иначе, потреблението ще падне в сгради без ТЕЦ. Щото сгради с ТЕЦ ще плащат за тръбите както досега, щото ТЕЦ-а ще си иска парите за топлото, което е вкарал през общия топломер.......просто вътре ще е по-топло от преди, но плащане на тръбите на новите цени, каквито и да са те, ще има. Единствено отказ на сградата от ТЕЦ и друг вид отопление е алтернативното решение!.
Re: Санирането...........
20-03-2012 - 10:58:03
Ето какво разбират под "саниране"! Явно това само ще се прави.......
Изниква въпроса, тия сгради, които изцяло са вече с 5см. изолация наново ли ще се обличат с още 3см. за да бъде "призната"?
Ми догодина мое да кажат 10см.?

[www.dnes.bg]

Главният архитект на Столична община настоя да се създаде структура, която да намали самоучастието на собствениците до 10-20%. Това според него ще е основен стимул на хората да участват в процедури по обновяване на жилищни сгради и най-важното - да доведат санирането докрай.

[www.investor.bg]



Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2012-03-20 11:49 от darkside.
Re: Санирането...........
23-03-2012 - 23:06:15
Банда...това със санирането който го е измислил,е някой болен чиновник зад бюро,вероятно потомък на милиционери или с поне един взводен старшина в семейството.Цялата тая работа е в раздел "теория на абсурда".Защото за да санирате сградата,правите ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ със съседите.Т.е. вече си имате едно общо предприятие.Само заради този факт идеята е обречена.И тук трябва да са големите промени-да се избере друга форма,не тази на юридическото лице.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход