Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

еднофамилна къща на етапи

Публикувано от mehudi 
еднофамилна къща на етапи
11-01-2012 - 14:32:08
здравейте,

на етап сме на идеен проект на еднофамилна къща. това, което искаме, за съжаление точно в момента не можем да си го позволим, а бихме искали да се нанесем възможно по-скоро.

една от идеите е да се построи къщата на етапи. в тази връзка можете ли да предложите линкове към проекти за къщи на етапи - да посъбера идеи от тук от там.

иначе в оконч вариант би трябвало да направим къща на 2 етажа от около 100-150 кв м на етаж (±).

предварително благодаря за помощта.
Re: еднофамилна къща на етапи
11-01-2012 - 16:53:59
Здравей колега!
Етапите на строителството са дадени в План за безопастност и здраве към проектната документация.Подробно са описани конкретните работи и човекодните за тях така ,че те са индивидуални за всеки строеж и дори да намериш такива отнякъде няма да има прилика.Плана за безопастност и здраве обаче не е вече задължителен за строежи кат.5, е ще трябва да се разбереш с проектантите да ти включат етапите. На практика действаш според ситуацията.
Ето моите етапи:
1 -ви етап:
-изкоп на основи
- външни връзки ВиК/по проект ВиК /и разпределяне в основите,водомерна шахта,заустване на мръсния канал
-кофражиране,армиране и заливане на основите
-заливане с бетон на настилката на кота 0,00
-разделяне с колектива
2-и етап:
-бетонови работи: кофраж,армиране ,бетониране на колони,стълбища и етажна плоча
-покрив
-зидария
-пак разделяне с колектива да пролетта
3-и етап:
-довършване на зидарията
-монтаж на дограма/прозорци и врати/
Това ми са етапите за грубия строеж ,като съм пред 3-ти етап.
Re: еднофамилна къща на етапи
11-01-2012 - 18:33:59
здравейте,

явно неправилно съм се изразил. идеята за етапите е да се построи донякъде завършено, да се нанесем, после да се дострои другата част, после евентуално третата част. 2-та част се достроява след като вече си живеем в 1-та част.

идеята е така да бъде проектирана къщата, че да може да се построи да кажем 1/3-та от нея напълно годна за обитаване, след това следващата 1/3 и после още 1/3, примерно говоря.

моля да бъде извинен за неточното формулиране на въпроса.
Re: еднофамилна къща на етапи
11-01-2012 - 18:59:54
Е какво толкова сложно има...Строиш 1 етаж,на другата година втория и т.н.Един и същ проект,който се изпълнява на етапи.
Но не съм сигурен дали така ще ти излезе по-евтино.Вероятно само ще е по-бавно и ще си докараш до главата неудобството няколко години да живееш насред строителна площадка...
Re: еднофамилна къща на етапи
11-01-2012 - 21:25:34
mehudi,в новия контекс на въпроса виждам само 2 етапа:1-ви етап до груб строеж,вкл. покрив и прозорци и ел и ВиК на първия етаж,вътрешно измазване,въобще довършителните работи за първия етаж. 2-ри етап външни мазилки и довършителни работи на втория етаж.
Тръгнеш ли да строиш най-добре е да стигнеш до покрив. Обикновено,ако не ти е по-специален проекта ,грубия строеж излиза на около 1/3 от общата крайна цена на готовата къща.
Re: еднофамилна къща на етапи
11-01-2012 - 22:27:25
avatar
Груб строеж с покрив. След това дограма и ВиК. Електро на първия етаж и вече колкото стаи са необходими - кухня, баня, хол и спалня. Останалото на втори етап - топлоизолация , довършване първи етаж, след това втори. Както Фло казва и аз съм съгласен.
Иначе да се прави един етаж с временен покрив, след това да се бута и да се продължава...

Или просто да не правите толкова голяма къща - 100 - 150 кв.м. , а по-скромна - около 80кв.м. на етаж и да се свърши всички на веднъж.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Строеж на къщи, Бетон, Арматурa, Изкопи , Плочи, Изолация, Хидроизолации, Кофраж, Колони, Основи, Подпорни стени, Теракот, Ремонт на бани, Фаянс, Изграждане на басейни, Покриви, Къщи и жилищни сгради, Ремонт покриви, ВиК, Груб строеж, Гипсокартон, Зидарии, Мазилки, Вътрешни ремонти , Поставяне на капандури, Реконструкции, Ламинат, Интериорни врати, Топлоизолационни системи, Сухо строителство, Ел. инстлации, Топлоизолация, Дограма, Латекс и др.
Re: еднофамилна къща на етапи
13-01-2012 - 08:21:08
2004г купихме къща в строеж от 15 години. Собственика си спретнал първия етаж и толкоз. Доколкото разбирам - плочата я е завивал с найлони зимата. Не казвам, че е хубаво, но 15 години си е живял така.
Re: еднофамилна къща на етапи
15-01-2012 - 01:08:53
Хайде и аз да допълня различните идеи.
1-ви етап: груб строеж на 1-ви етаж. ВиК, Ел., мазилки, шпакловки, замазки, отоплителна инсталация. Хидро и др. изолация на плочата която ще служи за покрив до започване на 2-ри етап. Обзавеждаш си етажа и живееш спокойно докато си надвиеш на хатъра за довършване и на останалата част.

Успех

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход