Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ

Публикувано от niknik 
МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
03-01-2012 - 15:20:40
Попаднах на този материал в български сайт,където се сравняваха качествата му с гипсфазера.На всичко отгоре цената му се оказа по-добра от тази на гипсфазера.Нека обсъдим качествата му,предимствата,недостатъците,защото си мисля,че при външна ТИ е по-добре,вместо да се шпаклова върху ЕПС ,по-добре е да се постави плоскост като основа за финалното покритие.
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
03-01-2012 - 16:01:33
Магнезиеви плоскости


Магнезиевите плоскости са познати още като плоскости от магнезиев оксид и MGO плоскости. Основните суровини в състава им са магнезиев оксид и магнезиев хлорид. Характеризират се с водоустойчивост, огнеупорност и липса на деформации.


Магнезиевите плоскости се радват на успех в повече области в сравнение с традиционните преградни плоскости, както и в декорацията на модерното строителство или за огнеупорни стени на промишлени цехове.





Външен вид:
гладък, полу-гланциран
Размери:
120 х 140 x 3 мм
120 х 140 x 6 мм

120 х 140 x 8 мм

Плътност:
0.9 т/м3
Приложение:
офис сгради
търговски центрове
апартаменти
фасадни облицовки
сандвич панели
железобетонни конструкции
магазини
кина и акустични зали
промишлени цехове
лаборатории, бани и перални помещения, където обикновено има влага
и др.
Магнезиевите плоскости не отделят дим и са безопасни. Не съдържат никакви азбестови елементи, които са вредни за човешкото здраве. Материалът, от който са изработени е обработен чрез антистатично третиране и към него са прибавени специални съставки, които да повишат устойчивостта му. Лицевата страна на магнезиевите плоскости е гладка и не съдържа въздушни мехурчета, не реагира с халогенни елементи и не се оцветява, като остава естествено гладка.

Уникалното предимство на магнезиевите плоскости е в това, че те имат изключително широко приложение.

Характеристики на Магнезиевата плоскост

Висока степен на огнеупорност: всички спецификации на това изделие отговарят на изискванията на ниво А за огнеупорност по стандарт GB8624 и JC688-2006. Отговаря на европейски стандарти EN 13823:2010 и EN 13501-1:2007+A1:2010 по отношение реакцията й на огън.

Добра устойчивост на удари: това изделие е проектирано с множество слоеве от силноустойчиви мрежи от фибри, които могат ефективно да абсорбират част от енергията от земетресения, за да се предотврати рязкото срутване на изградената стена.

Добра безопасност: изделието не съдържа азбест и радиация и не отделя органични вещества, които са опасни за човешкото здраве.

Изключителни характеристики за звукова и топлинна изолация: когато се използва като преграда, това изделие абсорбира шума. Способността му да изолира шума е по-добра от тази на стена, изградена от единични тухли, като в същото време изолира по-добре студа и топлината, с което се пести енергия и се увеличават икономическите ползи.

Влагоустойчива и не реагира с халогенни елементи: използвани са модерна и специална производствена технология и съставки, които предотвратяват раздуването, обелването на слоевете, мухлясването или реакцията с халоген, както при повечето разпространени строителни плоскости, поради влажната среда, затова може да се използва широко в мокри помещения като бани, тоалетни и др.

Широко приложение: може да се боядисва, върху нея да се лепят тапети и да се оцветява.

Устойчива на усукване: структурата на тази плоскост е специално обработена, затова е гъвкава и еластична.

Лесна за разкрой: реже се с макетен нож.



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2012-01-03 16:03 от darkside.
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
03-01-2012 - 18:07:16
Май пусках линкове към статии за тях още преди две или три години-виж назад с търсачката.Има си и предимства,и недостатъци,зависи от приложението.
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
04-01-2012 - 11:52:55
Наскоро ползвах няколко листа 6мм. около един балкон и съм доволен от материала.
Почти с всичко, изложено от darkside - съгласен.
Моите плоскости бяха 120х240см и вероятно не от върхово качество. На места крайното лицево покритие не беше равномерно и леко прозираше мрежата, но където беше наред си е като много добра фина шпакловка.
Според мен не бива да се предоверяваме на добрите топло и шумоизолационни свойства. Числа не открих, но дори и да са много добри, предвид малките използвани дебелини, ефектът няма да е особено съществен. За споменатата дебелина, бих определил материала като умерно (но достатъчно здрав). 2-3 см. ленти се чупят на ръка без особено усилие.
За мен, главните му достойнства са влаго- и пожароустойчивост, антибактерицидните свойства, добър външен вид, прост и удобен монтаж, цена.
Quote
niknik
...защото си мисля,че при външна ТИ е по-добре,вместо да се шпаклова върху ЕПС ,по-добре е да се постави плоскост като основа за финалното покритие.
Точно такова беше част от приложението при мен, НО на външна стена ВЪВ балкон (под прозореца).
ТИ налепена с пяна върху тухла (свалена мазилка). Без дюбели, върху ТИ лист магнезит пак с пяна и латекс.
Местото ми е неотговорно - на фасада бих сложил дюбели. Не ми е докрай ясен въпросът с температурното разширение. Някъде четох препоръки за температурни фуги, с което възниква въпросът за тяхната обработка при големи площи.
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
06-01-2012 - 14:20:06
Запознат съм с техническите характеристики на материала,поне така,както са представени в сайта.Точно това ме кара да се замисля за коректното представяне,защото се оказва,че превъзхожда гипсфазера и е странно,че не го е изместил.Както намеква Любо споменава се за линейното разширение и на сайта ясно се вижда,че при монтаж се оставят фуги 3-5мм.Ако върху тази основа се положи финално покритие-мазилка,камък,или друго,ще ми бъде интересно какво ще се случи при излагане на температурни промени.
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
07-01-2012 - 15:58:46
avatar
с какво се третират фугите между двата листа,за да не се шпаклова цялата стена?????
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
07-01-2012 - 21:34:13
Не си го изясних и си го измислих, че ме гонеше зимата - Теракол флекс, шкурка, грунд, фасадна боя.
Засега няма проблем, но не ми е отговорно (хоризонтален перваз 8х0,3м) и е само на 3 мес.
Накоя по-елестична фуга би свършила работа, ако не е мн. скъпо и да държи боя.
Ако е някаква читава релефна и водоотблъскваща мазилка, сигурно може на обрязана пяна да остане.
Не ми се доверявай особено.
Може все пак някава мрежа да иска, а там си трябва майсторлък, който аз нямам за частична шпакловка и не сложих.
Цялостна шпакловка обезсмисля начинанието, според мен.

П.П. Може би не е лошо да се види и това. Споменава се, че материалът е китайски в случая, макар руснаците да имат техен.


Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
08-01-2012 - 12:19:14
avatar
Във видеоклипа ясно е казано,че е китайски.
Re: МАГНЕЗИЕВИ ПЛОСКОСТИ
10-01-2012 - 15:10:10
Почти 80% от световния добив на материала е в Азия,при това на територията на 3-4 държави...Ако някой ви предлага български магнезиеви плоскости...не му вярвайте много.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход