Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Направа на външен комин- как?

Публикувано от камелия 
Re: Направа на външен комин- как?
18-11-2011 - 11:54:48
Ако позволите да доразвия темата (или да я "наспамя" малко)... Логично стигам до въпроса след като излезе покрай стената отвън този комин, къде ще отиде? Вървейки по стената нагоре, ще трябва да премине и вероятно и през стреха на покрива? Понеже подобен казус ме вълнува евентуално след повече време и мен, ми е любопитно.
Re: Направа на външен комин- как?
18-11-2011 - 18:00:22
avatar
Quote
salvador
Нанотехнологиите наистина един ден ще подпишат смъртната присъда на стиропора (за ватата не съм много сигурен),но точно от Русия тая технология няма да дойде.За пореден път ви пиша да не вярвате на нищо с източник Русия и руски сървъри,що се касае до нови технологии,медицина и всякаква наука по принцип.Технологичното изоставане на руснаците е от порядъка на 30 години и няма шанс да бъде преодоляно в следващите 30,освен ако цялата западна цивилизация изведнъж не се срине.Досегашният опит е показал,че това надали ще стане,по-скоро руснаците да изостанат с още 30....

Виж, това може да се провери.
Изгледай видеата, обади се в магазините, в които се продава и ще разбереш, че масово го купуват за производствени цели- топлофикациите и навсякъде, където трябва да се изолира с оглед условията на труд и предотвратяване на топлинни загуби.
Лошото е, че е непосилна цената за редовия нуждаещ се.
От 36лв. до 45лв. за литър го продават, но в разфасовки от 10 и 20 литра.
Аз направих всичко това, говорих с фирмата- официален вносител, говорих с дистрибуторите тук.smiling smiley
Re: Направа на външен комин- как?
18-11-2011 - 19:26:01
Да ни е честит новият Термошилд. Ура!
Re: Направа на външен комин- как?
18-11-2011 - 19:47:28
avatar
Quote
Любо
Да ни е честит новият Термошилд. Ура!

Ще разкажеш ли?smiling smiley
Re: Направа на външен комин- как?
18-11-2011 - 22:29:41
Какво да разказвам?
Държавните и общински поръчки са за да отидат нашите пари у правилните според друг хора.
Погледнах сайта. Доколкото изобщо нещо съобщават, много ми прилича на Термошил - т. нар. топлоизолационна боя с керамични микрогранули, с която сигурно над 5год. ни зарибяват с аналогични опитни постановки по изложенията. И тук все на "секретни" места се продава. В Сф някъде около Красно село.
Аз не им вярвам - доколкото изобщо са обявили нещо конкретно, то е, че с Термошилд температурата на стените се вдига с ДВА градуса при вътрешно полагане, което е нищо. Другото са фантастични сказки и легенди по форумите.
Фло е по в час с разните сертификати - на сайта дават цяла камара - за хигиенни норми, съответствие, противожпожарни, като пробутват разни сравнения "собствени съчинения". Така и не видях сертификат, доказващ обявените "фантастични" топлоизолационни свойства (Ламда 0,01).
Върха е, че видите ли на този материал не може да се измери температурата и изпитванията стават чрез "пипане"!?
Фло или друг, ако могат да ти разяснят - руснаците дават някакъв пожарен клас Г, демек не е негорим продукта.

Наскоро купувах плоскости Магнезит (магнезиев борд, Маглайт) - и него го дават негорим, става за външно, водо и влагоустойчив. Данните също са по-скоро по приказки, но на мен ми свърши работа вместо Аквапанел и подобни - лепи се, маже, шпаклова и боядисва нормално (проверено). Ок. 6лв./м2 за 6мм. дебелина. Ако искаш го проучи и него.
По чуждите сайтове съм срещал как правят комините през гредоред и в дървени къщи - по памет вата и ламарина.
Успех!
Re: Направа на външен комин- как?
19-11-2011 - 01:11:25
В инфото за магнезиевите бордове има голяма доза истина.По света си работят с тях от години,конкретно из Азия.У нас не са добре познати,което отваря широко вратата пред всякакви шарлатани.На тях не им трябва нито име на пазара,нито реноме на продукта.
Re: Направа на външен комин- как?
19-11-2011 - 10:46:08
Да, Салвадор,
Не го развиват пазара на този продукт. Аз се зарибих като видях сравнително сериозна фирма да облицова трафопостове с него - казаха заради пожарникарите. Малко ме учуди защото самите фургончета бяха с метален термопанел, но не им разбирам много на пожарите.
За произхода нищо не разбрах - чувал съм, че американски и руски са добри, а китайският зависи. Моят средна хубост "на фасон" беше - неравномерно крайно покритие. Където е добро ми се струва по-солидно от гипскартона.
Re: Направа на външен комин- как?
19-11-2011 - 12:40:06
Ехе добри изолации са измислили братушките. Още са скъпи, но ако поспадне цената може да кажем чао на студиопора, фибрана и ватите.
Иначе преди време гледах филм по Дискавари или National Geographic и там обясняваха, че в съвременните танкове слагали някакви супер термоизолации дебели милиметър но така танка и скоро работил не се вижда на термовизуалната камера, защото изглежда със същата температура като околната среда. Може от там да е взето това.
Re: Направа на външен комин- как?
19-11-2011 - 14:59:55
@камелия...Ако нещо се използва от топлофикациите,това е най-сигурният белег никога да не го използваш у вас,защото за нищо не става.Там всичко е далавера с на практика безотчетни пари.При тях идеята е да похарчат колкото може повече,с възможно най-малък ефект.
вЕвай ми,не искаш да си човека,изкарал държавно или общинско предприятие на печалба...та била тя и един лев.Имал съм си работа с такива фирми достатъчно...При една от тях цялото ръководство си замина в комплект,защото една година не им излязоха сметките и предприятието се оказа с 300 лева печалба.Смятай го...фирма с 4-5 хиляди човека персонал и активи за десетки милиони...беше въпрос на живот и смърт да излезе на загуба.Чудеса направиха и от няколко хиляди,направиха счетоводната си печалба 300 лева...Но шефовете пак хванаха пътя.Не може да има такова предприятие на печалба.Те имат само планирани загуби.Още предната година се знае колко ще са на загуба следващата.
Re: Направа на външен комин- как?
19-11-2011 - 23:42:12
Quote
salvador
Технологичното изоставане на руснаците е от порядъка на 30 години ..
smiling smileyВ конкретния случай си улучил в десятката! Този продукт е разработен от американците за космическите совалки,като първия им полет е през 1981 г. или преди 30 години .Както и да е де,това не е толкова важно! Важното е ,че би трябвало да върши идеална работа,ако съдим по демонстрациите.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход