Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

КРАДЦИ НА СНИМКИ

Публикувано от rockwall 
КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 00:29:39
avatar
Неравната битка с фирми, които се рекламират, "ползвайки" чужди снимки на продукти, които дори нямат и не могат да произведат или доставят, вече ме изважда от търпение.
БГ пространството е пълно със фотогалерии със снимки с палми, къщи с надписи на латиница на входовете и явно на никой не му прави впечатление, че ако потърси малко изображения в Google за конкретен продукт, лесно ще открие същите снимки, но на сайтовете на ИСТИНСКИТЕ им собственици

Най-лошото е, че няма никакъв шанс за търсене на справедливост или обезщетение, да не говорим за съдебни дела за нелоялна конкуренция.

Ползвайте тази тема, за да показвате такива случаи.

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 01:12:22
Вероятно ще те разочаровам,но нарушаването на авторските права и нелоялната конкуренция са различни неща.
Заблуждаваща реклама...може би...тук вече играят и други фактори.
Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 08:29:20
avatar
а нелоална конкуренция + заблуждаваща реклама

Rockwall Stone - Изкуствен Камък & Естествена Kрасота

Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 10:02:43
Ами...пробвай....прочети практиката на КЗК за да се ориентираш,пиши една жалба и пробвай...може пък да мине.
Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 10:27:32
Ментетата са част от начина ни на живот. И аз много се дразня например на разни западни реклами по ТВ, с наложен отгоре български език, като явно героите говорят на родния си. Но остава на интелигентния потребител да пресее плявата.
Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 10:51:38
Съдебни дела, както и излезли решения за нарушено авторско право върху снимки има. Автора на снимката (или носителят на авторското право) може да си търси правата от ползващият снимката съгласно закона за защита на авторското право.
За нелоялна конкуренция - незнам, но не мисля че ще мине...
Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
14-04-2011 - 16:07:22
Ние лично сме били обект на такива кражби. Слава богу до момента веднага щом сме сигнализирали са се махали снимките, но не мога по цял ден да ги дебна дали няма да ползват наши снимки за техни... изключително неприятно е.

www.multiterm.org онлайн магазин камини на пелети
Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
15-04-2011 - 05:11:10
Така е, боли. Ама когато ние пиратстваме - няма лошоwinking smiley

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
15-04-2011 - 14:44:56
avatar
Аз съм виждал снимки с логота на фирмата ни във сайт на друга фирма. Така се смях... И като им се обадих пак се смях...А те пък се обидиха. Но ги махнаха.
Разбрах, че с това няма оправия и започнах да слагам на почти всички снимки, които пускам за реклама в нета, лого -централно със сайта и името и телефони за контакт. Така, че ако някой ентусиаст пожелае да обработва снимката/малко вероятно при положение, че я краде/ да се наложи да изреже част от центъра и да се рзвали всичко по картинката.

Примерно:

Re: КРАДЦИ НА СНИМКИ
15-04-2011 - 17:01:17
Снимката е със защитено авторско право, ако има художествена стойност или е обябвена за такава (когато се продава и т.н.) от авторът. В останалите случаи може да се ползва, но е коректно да се изписва заедно със снимката и авторът, ако е известен или сайта от който е взета. Затова преди да се тюхкаме е редно да си свършим работата по закон и да уведомим, че снимките които публикуваме са със определен режим.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход