Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

водомер топла вода

Публикувано от mehudi 
водомер топла вода
11-04-2011 - 13:02:42
здравейте,

живея в момента в нов (построен 2004 г) блок. проблем ми е, че често изчезва топлата вода - от крановете си тече студена и туй то. като викна топлофикация софия, казват, че при тях проблем няма. всичко било ок. трябвало да се провери при всеки от апартаментите при всяка смесителна батерия и всеки бойлер, и тогава да се отстрани евентуалния проблем. това не може да стане, много хора сме, съседски неразбории и тн.

генерално предполагам ще си реша проблема като пусна само за мен тръба за топлата вода до абонатната станция.

а дотогава не искам да плащам на топлофикация за подгряване, когато ми тече студена вода от крана за топла вода. така и така тр да пресертифицирам водомерите в момента - може ли някой да ми препоръча водомер за топла вода, който да започва да отчита само, ако водата, минаваща през него, е над 70°С, примерно.

или да препоръчате какъвто и да е друг разумен начин за справяне с проблема.

предварително благодаря
Re: водомер топла вода
11-04-2011 - 14:38:03
Един среден пръст решава проблема. А, забравих другото - сложи си бойлерspinning smiley sticking its tongue out
Re: водомер топла вода
11-04-2011 - 15:01:38
Твоят проблем има само едно рационално и разумно решение!
Викаш водопроводчик да ти скачи електрически бойлер 80 литра към водопровода в апартамента,затваряш крана на топлата вода от блоковата инсталация за топла вода и това е!
Така се е получило или проблема идва от това ,понеже топлата вода не се движи постоянно със циркулационна помпа в кръг ами изстива и някой трябва над теб постоянно да я ползва за да идва гореща и при теб веднага като я пуснеш. Сградната инсталация е кофти направена,затова си купи бойлер!
Re: водомер топла вода
11-04-2011 - 15:41:56
Топлофикация доставя 55 градуса в абонатната станция!
Нагоре по тръбите е по-малко.Така от твоята чешма тече максимум 50 градуса вода.
Реално застрашават живота на всичките си абонати.Ниската температура създава опасност от разпостранение на легионела в тръбите.Но до сега нито един съд не е приел подобно възражение.Имам няколко познати,дето са водили такива дела.
По наредба трябва да е минимум 55 градуса....ама това е долу в абонатната станция.Нагоре никой не го интересува колко е,а и Топлофикация не отговарят за това.Те са до границата на собственост.
Re: водомер топла вода
11-04-2011 - 16:09:04
Проблемът при вас най - вероятно е липса на рециркулация. Причините за това могат да бъдат - неработеща помпа на рециркулацията ( в абонатната станция) или въздух в трабите, който пречи на рациркулацията.
Аз имах същия проблем. Обезвъздушавах щранга неколкократно, но ефекта беше временен - от 1 ден до 1 месец наличие на топла вода. В момента ползвам бойлер.
Re: водомер топла вода
12-04-2011 - 13:55:34
Проточен бойлер за 600 лева. Оплаквания никакви, топла вода - ВИНАГИ!
Re: водомер топла вода
12-04-2011 - 14:06:07
абе хора, бойлер имам. ама имам и топлофикация. редно е да може да се оправи.
Re: водомер топла вода
12-04-2011 - 18:25:00
С Топлофикация решението е да фалира и някой да си я нареже за вторични.На решение там просто не разчитай-още никой не е намерил такова.
Re: водомер топла вода
12-04-2011 - 19:22:11
В най-високата точка на всеки щранг може да се сложат автоматични обезвъздушители и циркулацията няма да е проблем. Ако пак топлата вода не идва, възможно е някой да е свързал неправилно бойлер, пералня, миялна ... и студената вода да затапва топлата. Това може да се разбере, като се спре студената вода. Понеже в блоковете живеят много "пипки", които пипат където не им е работа, възможно е и да има затворени или счупени кранове на топлата или възвратната вода.
Re: водомер топла вода
19-04-2011 - 16:11:24
Mehudi, намери някой да настрои правилно абонатната станция. Трябва да се пусне рециркулацията, за да можеш да имаш топла вода веднага като пуснеш кранчето. Минуса на това идва от загубите, които ще се осъществяват по пътя... т.е. тези загуби се разпределят на всички абонати. Най-вероятно за това е и спряна, понеже някой е изревал, че плаща много общи части, пък нищо не ползва и така... Иначе за температурата също е добре да се провери. Топлофикация попринцип не доставят отделно топлата вода за къпане и тази за отопление. Идва само една тръба с гореща тръба и в абонатната станция става разпределението чрез топлообменници. Трябва да се провери настройката на температурата на топлата вода, но не вярвам там да е проблема... малко се отвлякох...

Никога не е лесно, когато има общо ползване на каквото и да било.

www.multiterm.org онлайн магазин камини на пелети
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход