Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
12-04-2011 - 13:48:49
Бъдете сигурен, че с публикуването на този проект не нарушавам ничии авторски права. Ако не желаете (безплатно) да ме информирате за състава на "старателно подбрания Ви екип" - можете просто да заличите имената им от плановете. Онова, което сте платил за проектирането, въобще не ми влиза в работата. Както и това дали сградата Ви съответства на "законовите норми в РБ".
За сега, явно, ще трябва да повярваме на определението, което сам дадохте на къщата си - скъп и таен проект, "съвсем нов конструктивен подход", сграда с енергиен клас "А" (полу-пасивна) - каквото и да означава това.
Горното обаче по никой начин не лишава от право на съществуване другите, алтернативни на Вашия, подходи към проектирането и изграждането на такива постройки.
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
12-04-2011 - 15:02:36
Quote
percival
Бъдете сигурен, че с публикуването на този проект не нарушавам ничии авторски права.

Бях убеден , че не ги нарушавате / няма на кого / .*yes*

А алтернатива с "панели" , на ВАШИЯТ ПРОЕКТ за двуетажна дървена къща , просто НЕ СЪЩЕСТВУВА !

За справка : www.uacg.bg/annuals/tom52-sv7A/15.pdf

Цитирам : При проектирането и изграждането на двуетажни жилищни сгради има специ-фични проблеми, свързани предимно с проектирането на междуетажната подова кон-струкция, както и достатъчно надеждно свързване на стенните пaнели от 1-ви и 2-ри етаж помежду им, а също така и с подовите панели.

"Съдбата на давещия се е в ръцете на самия давещ се !"

Дерзайте !winking smiley

И сбогом !

П.п. : скъп - ДА
таен проект - НЕ
съвсем нов конструктивен подход- ДА
сграда с енергиен клас "А" - ДА
Всичко друго извън това са само ваши интерпретации .Редактиран 3 път(и).Последна редакция на 2011-04-12 16:25 от Tulev.
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
12-04-2011 - 15:03:36
avatar
" скъп и таен проект, "съвсем нов конструктивен подход", сграда с енергиен клас "А" (полу-пасивна) -"

Хахаха. Percival, съжалявам че една обикновенна тема успяха да Ви я превърнат на цирк./ както става обокновенно/ Не Ви ли се струва, че тук малко зациклиха нещата?
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
12-04-2011 - 15:33:42
Какво да направя, като г-н Tulev смята, че неговата камбанария е най-висока? И като няма кой да му обясни, че освен бамята и гулията има и други зеленчуци?
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
13-04-2011 - 15:48:11
Quote
percival
Защо, г-н Tulev, не публикувате някъде проектите на Вашата къща, та да се посмеят малко и хората, на които им е далече да се разходят до Чепинци, за да видят това Ваше произведение на строителното изкуство? Смея да Ви уверя, че в тази къща има точно толкова колони, колкото е необходимо. Нито повече, нито по-малко – таман като да не ставаме за резил. Това, че къщата е проектирана по този начин, а не по Вашия "съвсем нов конструктивен подход", е въпрос на личен, и съзнателен, избор.
Какво притеснително намирате във височината на гаража? Какво от това, че "няма прозорец върху прозорец"? И, накрая, какво от това, че липсват имената на възложителя и проектантите? Това необходимо ли е, за да се даде оферта за изпълнение?
Що се отнася до необходимите чертежи (на онова, за което искам оферта) – изпратил съм ги на всички, които са ги поискали.
Г-н panelov, без да искам да участвам в тази полемика относно цените – преди, сега, истински, неистински, и т. н., ще Ви отговоря.
В офертите, които получих, бяха описани строителните и монтажни работи, съгласно предоставените чертежи, както следва (грубо изброяване, без детайли):
1. Изкопни работи, вкл. обратен насип с трамбоване;
2. Кофражни, армировъчни и бетонови работи, вкл. армирани бетонови настилки (в т. ч. външни тераси и стълби), вкл. полагане на тръби за водопровод и канализация в основите;
3. Изграждане на комин (без изолации и обшивки);
4. Хидроизолация на основите (без топлоизолация);
5. Изработка, доставка и монтаж на панели – дървена конструкция, с пълнеж от минерална вата, за стени – външни и вътрешни;
6. Изработка, доставка и монтаж на междуетажно покритие (гредоред), вкл. обшивка отгоре, но без междуетажната изолация от мин. вата, и без окачени тавани;
7. Изработка, доставка и монтаж на дървени покривни конструкции, вкл. обшивка отгоре, но без топлоизолация, и без окачени тавани;
8. Хидроизолация на покривите, и покритие с битумни керемиди, вкл. окомплектовка с необходимите детайли по била, стрехи, фронтони, около комина (вкл. обзиждане с тухли над нивото на тавана), и т. н.;
9. Олуци, в т. ч. необходимата окомплектовка, но без водосточни тръби.
Най грубо казано, за да става въпрос за изпълнение "до ключ", е необходимо приблизително следното:
1. Монтаж на външна дограма (прозорци, витрини, входна врата). Не съм я избрал още;
2. Изработка на външна изолация от експандиран полистирен (EPS), също и полагане на лепилен слой върху стъклофибърна мрежа, и декоративна мазилка. Това се отнася и за топлоизолация по основите (от XPS), както и цокълна обработка (може би от камък, не съм решил още);
3. Монтаж на вътрешни инсталации – електрическа, водопроводна и канализационна – включително изолация на тръбите, с арматура, до тапи (съответно – табла и конзоли); Изпълнение на мълниезащитна инсталация по проект;
4. Монтаж на вътрешни обшивки от гипсокартон върху скари, вкл. пълна обработка на фугите и снадките;
5. Монтаж на изолационен материал отдолу на гредореда и покривната конструкция, в т. ч. пароизолация, и обшивки от гипсокартон върху скари, пак с пълна обработка на фугите и снадките;
6. Доставка и монтаж на дървена стълба, в т. ч. парапети, и затваряне отдолу с гипсокартон;
7. Изпълнение на отводняването – водосточни тръби, в т. ч. и отмостка около сградата;
8. Изработка, доставка и монтаж на дървени парапети за терасите;
9. Полагане на настилки и облицовки, в т. ч. и в санитарните помещения;
10. Нанасяне на бои, лакове и пр. по стени, дървени елементи, и т. н.;
11. Доставка и монтаж на санитарни прибори и водочерпна арматура – по проект;
12. Окомплектовка на електрическата инсталация - доставка и монтаж на ключове, контакти, осветителни тела, и пр.
Тук може да се включи и изграждане на предпочитана отоплителна инсталация – с тръбни разводки, радиатори и т. н., но аз лично не искам такова нещо. Може да има и още неща, които съм пропуснал.

ОК percivalsmiling smiley!
Благодаря за информацията.
Няма да коментирам нито обема на оферентите Ви, нито цените им, нито 120-те дървени колони и офертата до 120-те хиляди лева от г-н Тулев. Да се помълчи ... понякога е по-красноречиво и от най-мъдрото говорене.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-04-13 16:00 от panelov.
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
13-04-2011 - 18:48:45
avatar
Не отдавна в темата бях изказал мнение, че проекта е за ...ДЪРВЕН МЕРЦЕДЕС....
Май ще излезе че съм бил прав.spinning smiley sticking its tongue out
Впрочем ако инвеститора освен мечти имаше и пари ... да е готов вече.

Пари си имам... акъл ми дайте.
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
13-04-2011 - 18:56:20
Не сте прав, г-н krakalski. Според някои, проектът е за циганска каруца, която според елементарните правила на физиката и динамиката не би трябвало да може да мине и пет метра... А инвеститорът има пари (подобно на Вас - съдейки по подписа Ви). Иска акъл (пак подобно на Вас) - ако има кой да го даде. Иска и други неща, но май ще си остане само с искането (поне що се отнася до този конкретен форум). Дай Боже да не изляза прав - няма да е на добре, ако ме разбирате...
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
14-04-2011 - 10:06:48
percival:
Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?НЕ!!!

winking smiley
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
14-04-2011 - 11:27:27
Добре. Вие, iciltd, не искате. Това го разбрах. Има обаче други, които искат. А Вие, ако тръгна един ден да продавам тази къща, може би ще ми предложите брокерските си услуги.
Re: Иска ли някой да даде оферта за строеж на тази къща?
14-04-2011 - 15:12:14
Quote
percival
Добре. Вие, iciltd, не искате. Това го разбрах. Има обаче други, които искат. А Вие, ако тръгна един ден да продавам тази къща, може би ще ми предложите брокерските си услуги.

Имам приятел юрист, който казва, че юристите ги има благодарение на това, че на света има повече от един глупак. Когато станели двама и повече глупаците – все намирали за какво да се съдят и прибягват до посредничеството на юристите.

Подобна е причината и за съществуването на брокерите. Основната им задача е да сближават позициите на продавача и купувача. Защото понякога позициите са такива, че купувача и продавача по-скоро ще си теглят по една майна, отколкото да търсят сближаване за сделка.

Защо ли купувача и продавача на НИ трябва да са глупаци по време на сделка?
И колкото по-големи глупаци са - толкова по-малко сделка става…
И колкото по-големи глупаци са - изпитват толкова по-голяма нужда от гушене на брокер ...Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-04-14 15:19 от panelov.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход