Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Фасадата мухлясва от север?

Публикувано от mtodorov 
Re: Фасадата мухлясва от север?
18-01-2011 - 19:35:58
Фло, все пак къщата е на село все някъде наоколо има животни. Това което забелязвам е че керемидите на къщите зеленясват също. Но толкова зеленясала фасада като моята не съм виждалsmiling smiley. Мерси за идеята с формалина ще я пробваме като се пооправи времето. Все пак искам да разбера дали проблема не идва по някакъв начин от фасадната мазилка. Скоро ще кача снимки. Благодаря много на всички които вземате отношение по темата.
Re: Фасадата мухлясва от север?
18-01-2011 - 23:08:00
Щом и керемидите са зеленясали,остави мазилката на спокойствие-не е там заровено кучето.
За около 4 хилядолетия,от както в строителството се използват варови смеси,има поне два вида повсеместно разпространени мъхове,които са еволюирали и към днешна дата се чувстват прекрасно в градска среда,виреейки без проблем върху хоросан,тухли,керемиди и какво ли още не.
Борбата...е трудна.Водоструйката и умерено количество химикал решават върпоса за година-две.
Re: Фасадата мухлясва от север?
18-01-2011 - 23:12:55
Благодаря ти за мнението Salvador.Притеснявам се химикала да не развали мазилката но ще тестваме и после ще действаме smiling smiley.
Re: Фасадата мухлясва от север?
18-01-2011 - 23:38:31
avatar
Един въпрос по темата, но в обратна посока.
Как да развъдя мъх върху керемиди и по новоизграден дувар без да има проблем за постройката.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Фасадата мухлясва от север?
18-01-2011 - 23:48:06
вЕрвай ми...не искаш....нямаш толкоз нерви...

Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 00:02:53
avatar
Quote
salvador
вЕрвай ми...не искаш....нямаш толкоз нерви...


Лелейййй, недей.
Това си е ливадище бре Салвадоре.
Говоря за мъх, за да добие вид на старо.
Ако си взема от някъде, обработя го с накълцване да речем, подхраня го с малко разтворена торчица от овчица и намажа дувара или залея покрива, дали ще се захване.
няма ли да въздейства зле на хоросановия пълнеж на зида да речем.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]
Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 01:37:34
Мъховете не виреят на слънце.Искат сянка и влага.Слънцето ги изсушава,губят водата си и умират.
Могат да се завъдят,но се гледат тръдно и растат бавно.Продават се готови "чимове",които се нарязват и се слагат по покрива или между камъните в някой зид.Трябва да се захванат и след първото отделяне на спори вече ще започнат да си се размножват сами.И пак ще искат грижи.
За керемиди определено не е опция-трябва ти нещо без сглобка-тикли примерно.Там мъховете са традиционен обитател.
По мазилките...недей...могат да се захванат на дървен сайдинг.По другите покрития е лоша идея да се завъжда мъх-разрушава бавно,но сигурно.Като искаш да озеленяваш стена-ползвай си традиционите методи-пълзящи растения от типа на дивата лоза,пуснати по скара или въжета,но не директно за стената.
Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 10:00:24
Колега mtodorov ,химията няма да ти увреди мазилката ,ами ще я запази от въздействието на микроорганизмите и по-големите гадини като лишеи, мъхове и гъби.
Обикновено такива поселения образуват асоциации,тоест много и различни видове живеят съвместно ,като всеки вид допринася с нещо за другия.Затова ти препоръчах първо третиране със широкоспектърен трепач,какъвто е формалина. Той е клетъчна отрова,блокира клетъчните стени на бактерии ,плесени и гъби и ги трепе веднага,но се изпарява във времето и затова за по-дълъг период на предпазване на стената е добре да се напръска в последствие със системен фунгицид от агроаптеката,този който има най-дълъг карантинен срок,за твоя случай.Добре е ,като го приготвяш с вода за пръскане да му капнеш малко течен сапун или веро да лепи по стената за по дълго действие.
Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 12:34:53
Тодоров,а дали няма да е удачен варианта след почистване и ако се налага грундиране на фасадата да се боядиса с тонирана в същия цвят качествена силиконова боя за външно? Аз лично не съм го правил, но пък за да няма неприятни изненади ,ако ти е останала от мазилката/ в случай , че е в чували/ може предварително ,за да се види ефекта да нанесеш от същата на малко парче гипскартон напр. и отгоре да минеш със силиконова боя ,и да го оставиш на северната страна за 1 месец напр.или повече:ami:

Всички търсим истината!
Re: Фасадата мухлясва от север?
19-01-2011 - 18:37:27
avatar
Привет!
Не видях,че точно ти си пуснал темата,сори.....!
Ако се позамисли човек ,може и да пооткрие още части от топлата вода,но сега да поразмишлявам и аз!
Съжалявам за зеленясването - къщето си е чудесно и ще трябва да го поправим.....*ok*
Зная какви са и мазилките,но ме притеснява това което съм срещал и при други проблемни фасади ,а то е теч на ниво тухла под топлоизолационният пакет!
Нищо не казваш за вътре - избива ли някъде конденз или мухъл и дали си запечатал вече с камък цокъла около къщата!
Ако не се забелязва проблем в стаите на горните етажи при такъв тип теч ,ще имаш влага по стените в мазата или як конденз някъде по термомоста?!
Сподели повече неща,бъди очите ни и ще се опитаме да ти помогнем до колкото можем.....
Не е от мазилката!

Чест и почитание
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход