Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Как да построим къща от камъни и дърво ?

Публикувано от Desi Gakova 
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 17:19:06
avatar
ЧНГ на всички, и много поводи за празнуване през НОВАТА ГОДИНА.

За камъните и къщите.
Ако си в полето и ще купуваш камък, бягай надалече.
В планината ще ти излезе около 20-25 лева на кубик за едри парчетии, докарани на място.Ако си организираш и местни хора и имаш транспорт може да ти излезе доста по евтино.
Забрави за изолации и мазане с химикали и стеееереопороподобни боклуци.Камъка си е камък, и ладовината му е незаменима.Ако ти е студено, направи си камина.Или само първия етаж с камък и комин и две стени нагоре към втория етаж и дръвца и гредички, а защо не и плетарка с подобрено съдържание на калта за измазване.
Ерзац лепежи и компромисни варианти, за да впечатлиш някой си, не е разумно да се правят.
Обитаването на каменно помещение е несравнимо ако си решиш проблема с влагата.
Къде ще строиш

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Подбрани статии за собственици на имоти.За купувачи и продавачи си има други места.
[www.sobstvenik.com]



Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 2011-01-04 17:19 от OwnerBG.
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 17:52:15
Наско, избрахме този начин защото вече сме правили една малка къщичка от дърво - колкото да направим една за реклама. Работим от масивно а вече и и от ПДЧ, правили сме големи порти, стени в апартаменти, които изолират и разделят две стаи с плъзгащи врати и то само от масивно дърво. Трупите вече са съвсем друг материал, наслагват се по различен начин - имаме си работници, имаме от къде да вземем и камъни и мрамор и приятели, които правят изолации имаме, и камион за превоз и какво ли още не. Но защото това ще е по-масивен проект /не като къщичката, която направихме/ затова исках да изчистя малко идеите, да съгласувам с вас, защото доста форуми изчетох и сметнах че тук са най-компетентните и изчерпателни отговори, които мога да получа. За камъните може и да не съм толкова веща, относно изолация, начин на "строене" и какъв материал трябва да се използва за "сплав", дали можем ние да си ги нацепим и т.н. Освен това ако се предлагат на по-ниска цена от това , което може да ни излезе на нас, защо пък да не разбера от вас например /ако някой знае/. Имаше един коментар с цени на камъни - някъде в Пловдив, освен това са обработени и защо пък да не се изръсим малко повече ако това пък може да ни спести главоболия. Разбирате ли на къде бия. Исках мнения за да избистрим, премахнем или сложим нови идеи. Но до тук повечето комантари отричат всичко останало освен тухлата! Дори почти всеки коментар отрича всяка друга технология, 2 или 3 са тези, които подкрепят това ни начинание.
Мисля че все пак можем да направим част от някои стени или цели стени /като за разнообразие,след преценката на архитект разбира се/ от цепени камъни. Освен това, не само че има от къде да си набавим много камъни, а до нас тече и река Струма smiling smiley и Бистрица smiling smiley тук вече ударихме джакпота за оформени камъни smiling smiley)) хехехехе
Тъ така. До тук някои неща вече ми се избистриха. Само трябва да започнем строежа /след естествено дълго мислене и смятане/ - никой неиска да хвърли пари и после да живее в барака нали ? Може и някоя тухла пък да сложим - в Топливо ги продават за 32 стотинки едната. Тъ така. Сигурна съм, че когато имам други въпроси, след като сега обсъдим вкъщи и това което сте написали, ще ви информирам.
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 18:13:03
Здравейте,
Относно темата как да си построим от камъни и дърво. Ами вие отивате към сглобяема къща, независимо от какво е направена тя. Имам интересни разработки и проекти на тази тема и ако желаете мога да ви помогна. За целта е необходимо да се свържете с мен и да обменим идеи и възможности и да я построим тази къща. Ще ви бъде много интересно, обещавам!
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 18:17:58
OwnerBG, ще строя в Благоевград, в квартал Струмско, само че в Старо Струмско, където къщите са от камъни, тухли и дърво smiling smiley), под нас е река Струма, а до нас един австриец купи 30 декара и ще прави селце човека. Мястото е тихо, спокойно, равно, малко ниско се пада, и леко лважно може би заради реката... всъщност не се бях замисляла за влагата и камъните и дървото. Ето виждаш ли. Ето още едно нещо върху което да мисля. Абе ще го измислим някак си. Наистина хладничкото на камъните неможе да се замени. А иначе на дърва смятаме да се отопляваме - абе селска му идилия smiling smiley двор 300 квадрата smiling smiley) какво искаш smiling smiley) отвън една пещ пак от камъни за барбекю - абе направо като я направим можете да ни дойдете на гости smiling smiley) и в кръга на шегата мъжа мъжа ми каза че толкова много иска басейн че сам ще си го изкопае smiling smiley хехехехе - това е шега разбира се. С тая септична яма и басейн smiling smiley) хехехехе
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 18:29:41
Quote
камелия
Quote
slun4o
За много години, здраве и късмет на всички! Защото и онези на "Титаник" са били здрави и богати, ама са нямали късмет!

Имало е и бедни, едва събрали пари да отплават към Америка- 8 души от България. От едно планинско село. Късмет са нямали, а други двама, пак бедни, ама пияници- запили се в кръчмата и изпуснали парахода..........се прибрали по живо и по здраво...........*drink1*

Да, а селото се казва Гумощник, в двора на църквата "Свети Николай Летни" има даже паметник. Самата църква е паметник на културата и преди време правихме ремонт там. Това офф-топик, но църквата е уникална!!!С каменните плочи, както си му е реда, а вътре има срахотен иконостас. Тъй де, ако имате възможност вървете я вижте, не само заради Титаник....
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 18:48:55
avatar
Quote
slun4o

Да, а селото се казва Гумощник, в двора на църквата "Свети Николай Летни" има даже паметник. Самата църква е паметник на културата и преди време правихме ремонт там. Това офф-топик, но църквата е уникална!!!С каменните плочи, както си му е реда, а вътре има срахотен иконостас. Тъй де, ако имате възможност вървете я вижте, не само заради Титаник....

А какво ще кажеш за каменната чешма? Ей това ми е мечтата- да я пресътворя в двора си..............само на 5км. от там.smiling smiley
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 18:51:40
Да да хваним за зелено и ще ти намеря майстор, който може да ти я направиwinking smiley
Че то тука понатрупа и застъпихме*drink1*
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 20:10:23
Деси, никой не отрича къща построена със солидни каменни стени или пък от солидни трупи, просто обсъждаме плюсове, минуси, и др вариянти. За мене лично, направата на къща от камък би ми струвало много пари, подходящ камък в близост до мене няма, не мога и да си помисля че ще отида до някоя река и ще си "набера", но да кажеме че всички тези проблеми съм ги решил, остава да му мисля как ще я отоплявам тази каменна къща 3-4 месеца в годината, нали ще е за постоянно живеене.За лятото е супер, ама зимата ще вървят дърва с камиони.
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 20:56:49
Наско,
Малко ще се намеся, че Деси, ако тръгне на този вариант, да отчита подробности.
Имам наблюдения в/у дядовата ми къща в Севлиевско. Тя долу е със сериозни каменни зидове (вероятно носещи), а нагоре с някакви местни тухли, уж по-сериозни от кирпич.
Каменният зид е вкопан на ок. 1м. в земята и е ок. 70-80см., измазан от двете страни. Така вече може да се приеме и за някаква прилична изолация. Прозорците са единични, малки, основно на Юг, като заради дебелия зид през лятото почти не влиза слънце, а зимата си го има до към 2,5м навътре.
Сега, през зимата се източват инсталациите защото замръзва, а като отидеш няма затопляне - поне 2 дни с пернишка печка, ок. 25м2 помещение.
Когато живееха старите там и беше прогрято, си беше доста приятно и уютно, дори да загасне печката през нощта. Горе, където е "тухлено" изстива яко и ставаш да палиш в такива случаи.
През лятото е супер, ама като идеш там не ти се седи много вътре, освен да подремнеш в жегите. Старите през зимата спяха горе и с лятна кухня, а през зимата - всичко долу.
Та, мисълта ми е, че ако се отива на такъв вариант, не е лошо да се проучат ВСИЧКИ утвърдени във времето подробности за тези къщи. Предполагам Арго ги знае всичките - аз като наблюдател пиша само някои.

Дали могат да се проектират и узаконят нови такива къщи - не знам. Тази е от 1923г. и си стои без сериозни ремонти - има вертикална пукнатина в единия ъгъл на второ ниво, май след Вранча..
Re: Как да построим къща от камъни и дърво ?
04-01-2011 - 21:16:24
Никога не съм живял в такава къща, но си мисля че ако този каменен етаж не беше вкопан в земята щеше да бъде адски трудно да се отоплява, особенно ако веднъж го изпуснеш да изстине. Не споря за красотата на такъв вид къща, но смятам че трябва да е съчетана с днешните технологии и изисквания. На времето това са имали хората това са използвали, да не говориме че всеки е имал горси участък от който е могъл да сече дърва за огрев.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход