Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление - Радиатори

Публикувано от Geto 
Re: Отопление - Радиатори
15-01-2011 - 08:58:02
Не знам пък и не ме интересува осонбено, тоест дали ще изгоря 15 кубика или 25 не е голям праз, разликата е 450 лв, това не са пари за които да се лишаваш от комфорта, Не знам защото горя още и буклуци от строителството и разни други дърва, чистя си едно място от едни стари сливи дето вече не раждат и се бърка сметката. Ама така на око според мен 20 кубика със сигурност би трябвало да стигнат, което прави 900 кинта за цял отоплителен сезон. За тази сума щях да си платя газ за 1,5 -2 месеца, не повече според мен за да поддържам същата температура както с дървата. Може който иска да ме оспорва аз за себе си знам правдата. Е и сега съм станал ям си киселото мляко както винаги сутрин и си мисля как ще пална резачката да резна 1-2 кубика ей така просто за удовлствие, да се раздвижа малко. Тъкмо слънцето изгрява, много хубав ден ще бъде днес, Трябва да поработя защото на обяд съм обещал един шашык на група приятели на барбекюто и пак ше се освиним като обикновенно. Пък за чехите какво им се чудиш, че се топлят с дърва ли, защо не аз имам един приятел край Стокхолм живее, французин женен за шведка и той човека на дърва се топли, ами южна Германия нищо че е газифицирана по селцата си маат още на дръвца. Няма нищо срамно в това, аз не съм комплексар ама тамън никак, напротив гледам да съм максимално близо до природата и това ми носи огромно удоволствие. Естественно приемам новите технологии, но си падам по класиката и ретрото.

_________________
Re: Отопление - Радиатори
15-01-2011 - 11:09:20
С навлизането на пиролизните котли отопленията на дърва и въглища станаха еднакви по цена и ефективност.
Лошото е,че инвестицията в пиролизен котел е големичка и не се очаква да станат с много по-евтини.В момента започват от 3-4 хиляди лева с мощност около 30-35 киловата.
Въглищата...при тях лошото е,че не са много екологично гориво.
Re: Отопление - Радиатори
15-01-2011 - 21:07:03
Абе и аз се бях навил в началото за пиролизен, някъде го упомеах по-горе ама всичко стана случайно, че си купих този и никък не съжалявам, пиролизните са много капризни, трябват само сухи дърва и както казваш са два до три пъти по скъпи, според мен не си заслужава, ама който иска да пробва. И за да не съм голословен ето няколко снимки от тази сутрин, специално ги направих да видите дръвцата сурови сухи всякъкви и котлето и инсталацията с руския бекап котел и двете къщи дето ставаше дума.





Котлето


Инсталацията със запасното руско котле, на ток


Касапницата


Сухите дръвца от лятото дето ги рязах


Офиса дето е на ток със 6 квт котле


Къщата където се топлим на дърва


Просто една красива снимка на която се виждат двете къщи и красиво небе.

_________________



Редактиран 4 път(и).Последна редакция на 2011-01-15 22:02 от Ivel.
Re: Отопление - Радиатори
15-01-2011 - 22:20:41
Ивел, исках да река, че информацията за котела е на чехски докато с руския се оправям без затруднение.

Дигнал си хубваи къщи. Да си жив и здрав! А пейзажа е прекрасен.
*drink1*

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
17-01-2011 - 19:58:23
Да благодаря Гето, поканата си остава в сила, контакти на лични, когато решиш заповядай !

_________________
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход