Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Отопление - Радиатори

Публикувано от Geto 
Re: Отопление - Радиатори
21-12-2010 - 14:11:39
Quote
salvador
При радиаторите нещата опират повче до дизайн и предубежденията на потребителя...иначе като ефективност нещата са изравнени отдавна между различните видове радиатори.
Не са! Ниските са по -малко ефективни от високите,дори да са с по-голяма площ!Заради конвекцията и по-бързия преход на въздуха отдолу- нагоре,понеже изминава по-малко разстояние.
Re: Отопление - Радиатори
21-12-2010 - 19:03:48
Quote

За това обърни повече внимание на изчисленията колко мощност ти е нужна.Че там нещата варират с много и често се греши


Къде да ги намеря тез изчисления, в ОВ проекта ли? Това ще е каша.
Да си призная алуминиевите нещо като дизайн не са ми на сърцето за това гледам за нещо различно.

Благодаря

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
22-12-2010 - 00:15:45
Бих искала да споделя мнението си ,а то е ,че за момента алуминиевите радиатори са доста добър вариант.Дизайна на самите глидери е различен и най-хубавото е, че когато искаш можеш да добавяш или да премахваш ребра от радиатора в зависимост от това дали се нуждаеш от по-голяма мощност или не.

Грижа За Възрастни, Почистване На Домове, Помощ В Домакинството
Re: Отопление - Радиатори
22-12-2010 - 21:37:20
Някога се бях засилил да купувам алуминиеви и собственика на магазина вика - "За к'во?. Аз мога да си позволя всякакви, ама си взех панелни? Панелния топли по-бързо, по-евтин, по-малко вода събира, не пука като се загрява..."
Re: Отопление - Радиатори
22-12-2010 - 22:40:54
Добре, панелния ми харесва повече от алуминиевият. Кои са добрите панелни радиатори? Гледам Новрежки, датски.......

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
22-12-2010 - 23:01:53
И турски да вземеш,все тая.На едни машини се правят.
Re: Отопление - Радиатори
12-01-2011 - 04:27:06
Имам нужда от бърз съвет относно пустите му радиатори.

Един познат прави ремонт на една доста стара къща. Собственика сменя цялата отоплителна система която е на нафта. Та с 2 думи продава 14 чугунени радиатора с по 15 ребра. Днес ходих да ги гледам и направо ми останаха очите. Цената за всичките слезе на $400, но аз съм заковал на 300. Та въпросът ми е заслужава ли си?
А, като допълнение ми дава работеща централна прахосмукачка (110 V), омекотител за вода и каквото мога да сваля от нафтовия котел. Тези последните неща не ме интересуват, но радиаторите биха ми свършили чудна работа.
Благодаря предварително.

С поздрав,

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство,
влюбен в България до фанатизъм!”
Полковник Борис Дрангов
Re: Отопление - Радиатори
12-01-2011 - 17:40:32
Наскоро закарах чугунените радиатори на един приятел на вторични. Питахме няколко човека дали им трябват на цената на скрап, но никой не ги иска. Той си сложи конвектори. Днес се мъчих с един китайски конвектор за високостенен монтаж (външно е като климатик). Нагласих му всичко, даже и запалих котела и тогава разбрах, че не работи. Утре чакам друг. Но пък иначе е готин - не ти заема място в стаята....
Re: Отопление - Радиатори
12-01-2011 - 19:45:25
Гето много си ми симпатичен щото те помня от преди години когато още къщата в Банкя беше само в мечтите и мислите ти. Ако мога да ти помогна с нещо с удоволствие бих го направил. Аз съм слагал в едната къща италиански алуминиеви радиатори, бяха актуални и се считаха за добри някъде в средата на 2000 -2010. Работят добре не мога да се оплача тоест аз живея там и ме устройват идеално. А в офиса си на по-късен етап, някъде около 2007-8 съм инсталирал панелни турски и също съм доволен. При панелните ако се спреш на тях гледай да са боядисани и отвътре, турските са добри купувай смело. Чугун не те съветвам, голям им е обема много топлоносител трябва за тях, съответственно системата става много инертна. Това е и добре и зле зависи какво ти е котлето и горивото. И не стоят естетически добре. В мазата имам около 20-30 парчета 7 ребрени чистак нови в масло от завода ама не съм ги използвал защото не ми харесват. Докарал съм ги преди 20-тина години от Санкт Петербург с контейнер заедно с едно котле на твърдо гориво, исках да направя парно на баща ми в къщата ама така и не се стигна до там и котлето си стои. И още едно правило, не смесвай различни типове радиатори ако се спираш на алуминий карай само с него или само с панели и тнт. За това как се смята аз съм ги смятал на око и в двете къщи и грешки нямам, всичко си работи идеално. Грубото правило е 1 квт мощност на 10 кв.м, Естественно се отчитата степен на изолираност на сградта, външни стени еркери под помещението и тнт ама ако му друснеш един запас например 20% отгоре на това, което ти казах например 1квт на 8 кв.м ще си близо в десятката. Какво ти е котлето с какво гориво смяташ да се топлиш, това също е важно. Всъщност щом си стигнал до отоплението значи малко е останало още. Ако си в БГ и имаш врем и желание ела към Правец и ще ти покажа какво съм направил, сам съм си майстора на парното, все пак инжинерната работа ми е приятна.Ще те светна и за някои практически тънкости, които не ги пише из книгите а се учат с майторлъка.

_________________



Редактиран 2 път(и).Последна редакция на 2011-01-12 19:58 от Ivel.
Re: Отопление - Радиатори
12-01-2011 - 21:38:54
Аз ще идвам наскоро в Правец. Може ли да погледна?
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход