Dnes Bloombergtv.bg Investor Gol Automedia Tialoto Az-Jenata Az-deteto Teenproblem Puls Imoti.net Rabota Start Blog Aha Snimka
imoti net - порталът за недвижими имоти
 


Добре дошли! Вход Създаване на нов профил

Разширено

Може ли да се маже в студа

Публикувано от bulhomes 
Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 08:48:51
Тъп ми е въпроса, ама като не знам... Скоро ще направя ел инсталацията и мога да пусна мазач да маже полека. Проблема е че още няма дограма. Нея я предвиждам в началото на януари. Като знам на предната вила мазача какво беше направил с дограмата ми се ще първо да се измаже, а после да я слагам, но не знам как стои въпроса с мазането и минусови температури.
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 09:45:19
На теория не може под 5 градуса, освен ако не се сложат добавки за мразоустойчивост. А каква е вероятността да те излъжат, че има такива добавки и да си шляпат както си знаят... зависи от майсторите ти, но според мен е голяма.
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 10:04:32
Майстора ще е един комшия. Не че съм го избирал, но си правим услуги и не мога да му откажа.
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 11:36:33
:]Сигурно майстора ти владее техниката на "шопската мазилка",щом е решил да ти маже при минусови температури.Така си осигурява занимавка от подмазване и изкърпване години наред,ама нали е твой човек,ще си го поддържаш!winking smiley
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 12:25:44
По-добре не мажи преди да сложиш дограмата, през зимата, де, иначе ако е над 3-5 градуса безспорно е по-добре да се измаже и после да затвориш...
Не пречи за електрото - освен ако не те е шубе да не ти откраднат жицата, ама ако решат и измазана ще я свалят, вервай ми.
Нека си копнат каналите или през тухлите къдети си минават трасетата, ловят на бетона със стоманени пирончета, после мацват с гипса - стяга за минути, кутиите само отзад с гипс и вкопани така, че да не надстърчат много и да стои така, пък като като му дойде времето ще мажеш, сега ако измпъзне пада после на поразия... И ще се видиш в приключение.
Хората са казали - строителство навън до Димитровден. После чакаш. Не че не може, ама е гадно - денят е малък, има риск да измръзне, ябе не си е работа.
Иначе хората и в Сибир бетон леят - всичко може. Но е по-скъпо и по-рисковано просто, това е , ти избираш...
Успех!
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 15:40:22
От Димитровден до кога се чака. Не че съм припрян, ама понеже си е за "отмащане"...
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 17:42:09
Е, до Гергьовден, нали си знаеш winking smiley Шегичка, зависи кога се падне догодина. Не трябва нощно време да имаш минусови температури, ако си без дограма.

Изобщо не рискувай сега.Сам виждаш,че сутрин не можеш да си изстържеш скрежа от стъклото. И за добавките към мазилката просто забрави. Пробвахме една зима и напролет само я сметохме от земята. А по старите технологии къща се строи едната годиа, а се маже на следващата. Сляегане си има, кой квото ще да ти разправя.
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 18:18:50
ОК. Благодаря на всички. Много ми се щеше да сложа дограмата, но ще изчака и тя.
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 21:06:24
Няколко човека тук се подлъгаха да мажат в началото на зимата-резултатът е,че пролетта трябваше да мажат изцяло наново.Не се подлъгвай по тая схема.Не става.
Re: Може ли да се маже в студа
02-11-2010 - 21:49:28
avatar
Става и през зимата стига да има възможност да се изпълнят определани условия за работа,казвам го от опит трябва да е монтирана дограмата да има плътно затваряща се външна врата дори и скована от дъски и дебел найлон, да се опушат всички възможни места от където може да става течение ,да се подсигури вътрешна температура 10-15 гр и не на поседно място да се подбере материал при които се използва по малко количество вода за разбъркването му като например перлитените мазилки.

Камини ,пещи-фурни ,барбекюта ,огнища за чеверме, руски печки ,гипсови мазилки и всички видове декорации от гипс ,всички видове каменни облицовки.
[mastercam.alle.bg] тел.0894391142
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход